Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři znovu za tři body! Šťastný závěr v Třebíči přinesl Zubrům další vítězství

Junioři znovu za tři body! Šťastný závěr v Třebíči přinesl Zubrům další vítězství
T ř e b í č – Úspěšné vykročení do zápasů finálové skupiny první ligy se junioři HC ZUBR Přerov snažili potvrdit v nedělním utkání, které znovu odehráli na ledě soupeře, tentokrát až v Třebíči. Ve velmi vyrovnaném střetnutí si Přerov dlouho udržoval těsné vedení o gól, ale v závěru, po obratu domácích, Zubrům mnoho nechybělo k porážce. Modrožlutí ale nesložili zbraně a se štěstím dvěma slepenými trefami otočili stav na konečných 4:5. V pátek juniorka doma vyzve Hradec Králové.
24.kolo, neděle 30.11.2014
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
4:5
(1:2, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 4. Mašek (Salák), 27. Hort (Salák, Mašek), 48. Jirák (Roupec, Kabelka), 53. Hort (Salák, Matov) – 9. Müller (Kubal, Duda), 15. Helešic (Duda), 29. Zavřel (Pecha), 56. Zavřel (Šťastný D.), 57. Ministr (Kratochvíl Š.). Rozhodčí: Doležal – Klouda, Krejčí. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:5.
Svoboda – Matov, Roupec, Hodek, Abrahám, Pelikán, Jirák, Šimka, Kučera, Tůma Jaroslav, Maštera, Hort, Tůma Jakub, Salák, Mašek, Kabelka
Grigárek – Rusňák, Šťastný R., Duda, Smolka, Ministr, Siegel – Kratochvíl Š., Kratochvíl M., Rajnoch – Helešic, Müller, Kubal – Pecha, Šťastný D., Zavřel

Komentář k zápasu

Na Vysočinu odjel přerovský tým bez tří obránců základní sestavy a se dvěma staršími dorostenci. Od úvodního buly měli více ze hry domácí, kteří svůj velký tlak brzy zužitkovali. V závěru páté minuty byl důrazný u brány Martin Mašek a Grigárek musel lovit puk zpoza svých zad.

Inkasovaná branka ale měla pro Zubry pozitivní účinky. Modrožlutí zabrali a před kasou Svobody létal jeden puk za druhým. Roman Šťastný sice minul a Matouši Kratochvílovi scházely k úspěšnému zakončení centimetry, ovšem prudká dorážka Kubalovy střely v podání Jakuba Müllera už znamenala vyrovnání.

Zakrátko navíc Přerované jásali podruhé, tentokrát v přesilovce. Martin Helešic míchal s pukem za bránou a po rychlém vyjetí našel skulinku u tyče, kde kotouč protlačil těsně za čáru. Za domácí měl v první části ještě velkou šanci Roupec, ale Grigárek si s jeho dělovkou poradil.

Také ve druhé třetině nastoupila Třebíč velmi zostra. Zubři navíc často faulovali, proto velké šance počítali pouze Horáci. Grigárek se však činil, když zlikvidoval průnik Maška a při Roupecově střele včas srazil betony. Domácí sice v této pasáži dokázali puk dostat do brány, avšak zcela jasně z vysoké hole.

Vedení však Přerov neudržel. Na konci 27. minuty měl Grigárek na moment zakrytý výhled a po střele Lukáše Horta od modré čáry kotouč zastavila až síťka v bráně. Bleskově mohl za Zubry odpovědět Matouš Kratochvíl, z bekhendu však Svobodu nepřekonal, ale přerovský tým to mrzet nemuselo.

Brzy získal odražený puk Patrik Zavřel, proti kterému Svoboda více vyjel z brány, ale situaci hodně podcenil. Zavřel vypíchl kotouč, který se došoural do opuštěné klece. Zubři mohli v závěru jít do vedení o dva góly při dvojnásobné přesile, ta však zůstala nevyužita.

Úvod třetího dějství kopíroval dva předešlé začátky. Třebíč znovu byla více při chuti a opět srovnala skóre. Přerované nedokázali pod tlakem vyhodit, až se z bekhendu prosadil David Jirák. Sedm minut před koncem se navíc domácí dostali do vedení. Čtvrtý gól padl zásluhou Lukáše Horta, na jehož prudkou střelu byl Grigárek krátký.

V táboře Horácké Slavie zavládlo nadšení, jenže trvalo pouze chvilku. Denis Šťastný přiklepl kotouč do úniku na Patrika Zavřela, který oklamal Svobodu hezkou kličkou a vyrovnal. O půl minuty později pak domácím radost definitivně pokazil Tomáš Ministr, který zařídil obrat na 4:5. Puk po jeho bombě málem protrhl síťku v bráně. Třebíčští se v závěru pokusili o hru bez brankáře, ale Zubři už vyrovnání nepřipustili a z ledu soupeře si odvezli domů všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (SK Horácká Slavia Třebíč): Celý zápas byl hodně vyrovnaný. Udělali jsme několik hrubých chyb v obraně, které soupeř dokázal využít. Ve druhé třetině se hodně vylučovalo, ale bohužel jsme se ze žádné přesilovky nedokázali gólově prosadit. Hráčům jsem těžko mohl něco vyčítat, soupeř měl v závěru více štěstí, což ke sportu patří. S výkonem můžeme být spokojeni, ale výsledek je pro nás špatný.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Domácí chtěli po páteční vysoké porážce v Porubě naplno bodovat a byli hodně nepříjemní. Nám vůbec nevyšly začátky do všech tří třetin. Jinak to byl vyrovnaný zápas a rozhodlo ho nakonec štěstí, které se v závěru přiklonilo k nám.