Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři nadělovali Uherskému Hradišti

Junioři nadělovali Uherskému Hradišti
P Ř E R O V - Dnešní obědové menu nabídlo předkrm v podobě bojů přerovských juniorů o udržení. Zatímco Přerov je již skoro zachráněn, Uherské Hradiště přijelo do Přerova bodovat, protože pro hostující tým by se dal momentálně každý bod vydražit zlatem. Lépe začali však Zubři a z kraje sázeli svému soupeři jeden gól za druhým. V dalším průběhu jako kdyby se domácí však uspokojili a dovolili soupeři na pár minut zápas zdramatizovat. Střelecky byl dnes velmi plodný Daniel Kocan, který se opět v posledních zápasech probudil a svým soupeřům dává góly jak na běžícím páse.
43.kolo, neděle 27.2.2011
HC ZUBR Přerov - HC Uherské Hradiště
HC ZUBR Přerov - HC Uherské Hradiště
11:5
(5:2, 1:3, 5:0)
Branky a nahrávky: 2. Kocan (Maša, Hoferek), 3. Sklenář, 7. Kocan (Bosák), 10. Pánek (Maša), 11. Vodák, 21. Schaffer (Vaněk), 42. Kocan (Maša), 46. Vaněk (Loupal), 49. Vaněk (Kocan), 55. Vodák, 55. Kocan (Bosák) - 5. Hrabec (Měšťánek, Šudoma), 19. Trnavský (Červenka, Měšťánek), 23. Fridrich (Šimon, Červenka), 27. Koutník (Lažek, Ohnoutek), 28. Šudoma Rozhodčí: Dobeš - Dočkal, Laczko Vyloučení: 15:9 Využití: 0:2 V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:5, 11:5
Ginter (Okáč) - Hoferek, Dočkal "A", Sklenář "A", Schaffer, Bachánek, Pánek, Vaněk "C", Klimecký, Maša, Hlídek, Loupal, Maršálek, Brada, Kocan, Vávra, Bosák, Vodák, Navrátil, Chovanec
Hubáček (Machálek) - Šudoma, Měšťánek, Lažek, Ohnoutek, Dvořák, Vašík, Fridrich "A", Červenka "A", Trnavský, Koutník, Šimon, Hrabec "C", Kočí, Maňásek, Fládr

Komentář k zápasu

Utkání začlo pěkně od podlahy a jako kdyby se zdálo, že trenéři naordinovali svým svěřencům pouze útočnou hru a obranu jako kdyby nechali na horší časy. A hned v čase 1:02 vybojoval kotouč Libor Maša a přihrál ho na kruhu zcela volnému Danielu Kocanovi, který si počínal velmi rutinérsky a mezi betony gólmana poslal Přerov do vedení. A aby nebylo radostí málo tak hned o minutu a půl později vystřelil od modré čáry Vojtěch Sklenář a střela, kterou tečoval ještě domácí obránce ťukla o tyč a zapadla na překvapeného brankáře hostů. Ze šoku se Hradiště vzpamatovalo až v 5. minutě, kdy byl domácím vyloučen za sekání Tomáš Bosák. V čase 4:13 napřáhl na modré čáře hostující Vojtěch Hrabec a s přispěním teče domácích se hosté dostali na dostřel jediné branky. A hráči nabízeli fanouškům i nadále skvělé hokejové menu, když na modré čáře napřáhl domácí Bosák a o vteřinu později tečoval před bránou nikým neatakovaný Daniel Kocan Bosákovu střelu přesně mezi betony. A opět uplynulo pouze 3 a půl minuty a Přerov šel do tříbrankového vedení, když Libor Maša vysunul do úniku Jiřího Pánka a ten svou střelu otřel o tyčku a skóroval počtvrté. Po tomto gólu se nechal hostující brankář vystřídat, ale než si stačil druhý brankář hostů sáhnout na kotouč už se znovu vhazovalo ve středovém kruhu po góle. V čase 10:29 si najel do velkého úhlu Robin Vodák a přes změť těl vystřelil a donutil časoměřiče pohnout s časomírou znova. Poté si jako v NHL museli připadat přerovský navrátilec Hoferek a hostující Šimon, když si své síly poměřili v pěstním souboji, ve kterém Hoferek svého soupeře dokázal srazit k ledu a chvíli ho přidusit a tudíž potyčku vyhrát. Poté již skórovali pouze hosté, když minutu a půl před koncem první periody dorážel do prázdné brány Uhersko-hradišťský Daniel Trnavský.

Druhá část začala opět svižně a ihned v čase 20:55 vystřelil z kruhů Václav Schaffer a hostující brankář kapituloval pošesté. Ale o pár vteřin později už opět hosté korigovali, když gól vstřelil po teči Dalibor Fridrich. Hosté ucítili svou šanci a v čase 26:36 vystřelil z mezikruží hostující Martin Koutník a rozjásal střídačku se svými spoluhráči počtvrté. A na úplný dostřel se dostali hosté v čase 27:22, když vystřelil nenápadnou, ale velmi přesnou střelu z kruhu Ondřej Šudoma a oživil Uhersko-hradišťskou naději na bodový zisk. Ve 30. minutě se rozjeli přerováci do přečíslení 2 na 1 a po přihrávce Vaňka netrefil bránu Pánek. Ve 37. minutě ujížděl domácí obraně hostující Červenka, ale tygří skok předvedl obránce Sklenář a kotouč mu v poslední možné chvíli vypíchl.

V poslední části hry se ke skórování dostal opět nejdříve Přerov. To v čase 41:31 objel bránu domácí Zubr Maša a přihrál před prázdnou hostující svatyni Danielu Kocanovi, který neměl sebemenší potíže se skórováním. A Zubři nepřestávali hrát aktivně. Další góly byly na spadnutí a také, že spadly. Psal se čas 45:30, když si před hostující bránu sjel kapitán Petr Vaněk a střelou po ledě překonal soupeřova gólmana znovu. Přerov v tuto chvíli přebíral iniciativu a v čase 48:57 ujel Daniel Kocan, svůj únik však ještě proměnit nedokázal, ale z následné dorážky už se radoval opět Petr Vaněk. Přerov hrál i nadále s chutí a desátý gól zaznamenal střelou z kruhu mezi gólmany betony Robin Vodák, když gólman hostí tuto střelu podcenil. Hosté dohrávali v naprostém chaosu a ihned po buly inkasovali hosté i jedenáctý gól. Přes půlku hřiště se prokličkoval opět Daniel Kocan a střelou do šibenice nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci. Po tomto gólu se nechal hostující brankář znovu vystřídat a utkání již dochytal brankář, který utkání i začal. Ještě v 57. minutě se sám před brankářem ocitl hostující Fládr, ale na brankáře Okáče si nepřišel, když se Okáč stačil přemístit a skvělým zásahem zneškodnit šanci. V poslední minutě se ještě zapisovali šance na obou stranách. Nejprve mohl skórovat po pocukrované Pánkově přihrávce Dočkal, ale netrefil prázdnou bránu a hned po něm si na Okáčovi vylámal zuby také Červenka.
Konečný výsledek 11:5 pro Zubry je tedy více než zasloužený a hlavně díky dobré produktivitě dokázali uštědřit svému soupeři krutý debakl.

Ohlasy trenérů

Petr Okáč (brankář HC Zubr Přerov): Zápas se vyvýjel od začátku dobře, nastříleli jsme pár rychlých gólů, ale soupeř náhodně dokázal ještě v 1. třetině korigovat. Ve 2. třetině jsme dostali 3 góly. V tu dobu jsem šel do brány, mančaft začal lépe bránit a taky jsem zkusil pomoct tím, že jsem něco vychytal. Ve 3. třetině to tam začalo padat již víc, ale vše jsme si zkomplikovali ve 2 třetině.

Milan Kubík (trenér HC Uherské Hradiště): Domácí vyhráli zaslouženě a my jsme hráli bohužel jen jednu třetinu. Dvě třetiny jsme nehráli a tím jsme si prohráli zápas.