Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorce zápas s Hradcem Králové nevyšel, doma od Mountfieldu dostala šest branek

Juniorce zápas s Hradcem Králové nevyšel, doma od Mountfieldu dostala šest branek
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v 18. kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů podlehli doma Hradci Králové vysoko 1:6. Zubři po první třetině ztráceli jediný gól, ve druhém dějství ale inkasovali hned čtyřikrát a jejich naděje na třetí výhru v řadě vzaly za své. V poslední dvacetiminutovce skóre pouze kosmeticky upravili, o čestný úspěch Hanáků se v 49. minutě postaral Tobiáš Kuchta.
46.kolo, sobota 27.1.2024
HC ZUBR Přerov - Mountfield HK
HC ZUBR Přerov - Mountfield HK
1:6
(0:1, 0:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 49. Kuchta (Tomiga, Bárta) – 18. Zámečník (Hrdlička, Havlíček), 26. Zámečník (Dobner), 36. Dommers (Beneš, Novotný), 37. Matašovský (Fiala, J. Aschenbrenner), 39. Hora (Dommers, Havlíček), 49. Dobner (Zámečník, Hora). Rozhodčí: Cabák, Rapák – Bartoň, Voznička. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 159. Střely na branku: 24:38. Průběh utkání: 0:6, 1:6.
Žurek (41. Vojtek) – Tomiga, Bárta, Škňouřil, Billa, Holík, Pekr, Polame – Hlávka, Ozollapa, Buršík – Kuchta, Halík, Hanák – Hyža, Nášel, Švejda – Martiňák, Šťastný, Šindler
Mrázek – Černý, Havlíček, Pavelka, Hrbek, J. Aschenbrenner, Pinkas, Fiala – Mach, Zámečník, Dobner, Beneš, Hora, V. Aschenbrenner, Novotný, Hrdlička, Dommers, Prášek, Matašovský, Vencl

Komentář k zápasu

Hradec měl v první třetině více ze hry, gólově to ale dokázal potvrdit až v 18. minutě. Poté, co Přerov nevyužil dvě přesilovky, usměrnil Hrdličkův pas za Žurka Ondřej Zámečník. Ten se prosadil také v čase 25:24, kdy přešel přes bránícího Bártu a vystřelil přesně do pravého horního rohu domácí branky.

Zubrům chyběl obvyklý tahoun Hradil a v první části navíc odstoupil ze hry další člen prvního útoku Buršík. Na přerovském výkonu to bylo znát – byl hodně rozháraný a Mrázek v bráně Mountfieldu do konce druhé třetiny příliš mnoho práce neměl.

Naopak jeho spoluhráči se činili. Ve 36. minutě dorazil kotouč do sítě Valdis Dommers a o 50 sekund později se od modré čáry s pomocí teče bránícího Nášela prosadil také hradecký kapitán Marek Matašovský. Ještě do přestávky pak zamířil pod horní tyč Tomáš Hora a Přerov po 40 minutách sáhl ke střídání v brankovišti.

Žurkův náhradník Vojtek se ve třetím dějství vyznamenal proti dorážce Černého, úniku Hory nebo křížné střele Dobnera. V 48:08 ale už kapituloval, po Zámečníkově přihrávce zpoza brankové čáry jej z hranice levého kruhu překonal Miroslav Dobner. Hanáci vzápětí snížili: do útočného pásma projel Tobiáš Kuchta, poslal puk do levého horního rohu hradecké branky a zrušil Mrázkovo čisté konto. Další góly navzdory šancím na obou stranách už nepadly. Fialu i Horu vychytal Vojtek a Holík v nadějné pozici těsně minul.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Do první třetiny vstoupil Hradec aktivněji, my jsme byli horší v osobních soubojích a soupeř tuto část zápasu zaslouženě vyhrál. Ve druhé třetině nám pak odskočil a celé utkání zlomil. Nedá se nic dělat, musíme se nachystat na další zápas.