Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka ukázala hlad po gólech! Olomouci jich v hanáckém derby nasázela hned sedm

Juniorka ukázala hlad po gólech! Olomouci jich v hanáckém derby nasázela hned sedm
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v šestém kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů rozstříleli Olomouc 7:2. Zubři v regionálním derby rozhodli během druhé třetiny, kterou opanovali čtyřbrankovým rozdílem. Proti kohoutům se dvakrát trefili Radim Hradil a Jan Hanák, po jednom gólu si připsali Jan Billa, David Buršík a Petr Švejda. V dresu Olomouce zaznamenal dvě branky Matěj Smýkal, který v první třetině otevřel skóre zápasu.
34.kolo, úterý 19.12.2023
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
7:2
(1:1, 4:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 18. Hradil (Billa, Němec), 24. Billa (Kolařík, Hanák), 27. Hanák (Kolařík, Halík), 33. Buršík (Billa, Hradil), 38. Švejda (Mašek, Dobřecký), 47. Hradil (Hlávka), 54. Hanák (Kolařík, Billa) – 4. Smýkal (Belan, A. Drábek), 49. Smýkal (Bošek). Rozhodčí: Čuňočka, Skopal – Vašíček, Viskot. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 153. Střely na branku: 35:22. Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:2, 7:2.
Žurek – Bárta, Billa, Janek, Němec, Škňouřil, Tomiga, Pekr – Kolařík, Buršík, Hlávka, Hyža, Švejda, Hradil, Nášel, Hanák, Mašek, Holík, Dobřecký, Halík
Frgál – Růžička, Smýkal, Šabatka, Compel, Kalman, Panáček, Stratil, A. Drábek – Šotkovský, Tomeček, Pastrnek, Ungr, Neoral, Ruda, Bošek, Havel, Belan, Drábek, Koudelný

Komentář k zápasu

Ve vyrovnané úvodní dvacetiminutovce se jako první radovali hosté, z přečíslení překonal Žurka Matěj Smýkal. Přerov srovnal v čase 17:49, Radim Hradil projel mezi kruhy a vystřelil nad Frgálův beton. Obrat Zubrů mohl těsně před první přestávkou dokonat Švejda, v samostatném úniku ale neuspěl.

Domácím se skóre podařilo otočit až na začátku druhé třetiny. Poté, co velké šance neproměnili útočníci Kolařík s Dobřeckým, udeřil obránce. Jan Billa z hranice kruhu poslal kotouč do vzdálenějšího dolního rohu olomoucké brány. Přihrával mu Kolařík, který ve 27. minutě našel také Jana Hanáka a padající Frgál se přemisťoval marně.

Krásná zakončení pak předvedli David Buršík a Petr Švejda. Buršík projel do útočného pásma, naznačil střelu a uklízel do prázdné branky. Švejda zase oklamal Frgála stahovačkou na bekhend a po zpětném přehození puku na forhend rozvlnil síť. V závěru prostředí části mohl kontrovat Pastrnek, Žurek jej však betony vychytal.

Zkraje třetí třetiny si přerovský brankář poradil i s tečí Belana a jeho spoluhráči následně přidali šestý gól. Radim Hradil u levé tyče propasíroval kotouč za brankovou čáru a skóroval podruhé v zápase. Totéž se poté podařilo také hostujícímu Matěji Smýkalovi, jenž za Žurka dorazil pokus Boška, a dalšímu domácímu útočníkovi Janu Hanákovi. Ten v čase 53:38 zblízka usměrnil do branky pas Kolaříka, využil přesilovku pět na tři a stanovil konečný výsledek utkání.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): První třetina byla velmi vyrovnaná. Na začátku jsme inkasovali jako první, důležitý byl vyrovnávací gól krátce před přestávkou. Druhou část jsme zvládli velmi dobře, podařilo se nám odskočit. Ve třetí třetině jsme pak zápas úspěšně dokončili.

Mojmír Trličík (HC Olomouc): Zasloužená výhra domácího celku, my jsme byli vyrovnaným soupeřem akorát v první třetině. Hned od začátku druhé části domácí zrychlili a dali docela rychlé góly. Byli na koni, rozjeli se a přidávali další branky. Ve dvou třetinách už to byla jednoznačná záležitost.