Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka sehrála s Kometou vyrovnaný duel, řada šancí jí ale na body nestačila

Juniorka sehrála s Kometou vyrovnaný duel, řada šancí jí ale na body nestačila
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve 25. kole DHL extraligy juniorů prohráli doma s Kometou Brno těsně 1:2. Zubři ve vyrovnaném zápase museli dotahovat, díky trefě Davida Buršíka se jim však druhé třetině povedlo rychle vyrovnat. V poslední dvacetiminutovce neproměnili slibné možnosti včetně trestného střílení, o vítězství Jihomoravanů tak v 54. minutě rozhodl Patrik Ulbricht.
25.kolo, čtvrtek 23.11.2023
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
1:2
(0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 34. Buršík (Hradil, Hlávka) – 31. Ekrt (Bůžek), 54. Ulbricht (Otava). Rozhodčí: Rapák, Šico – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 5:5, navíc Hyža (Přerov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 149. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Žurek – Tomiga, Dan Bárta, Škňouřil, Billa, Holík, Pekr, Polame, Janek – Hlávka, Hradil, Buršík – Hanák, Ozollapa, Kolařík – Kuchta, Halík, Švejda – Hyža, Nášel, Šindler
Ondráček – Bůžek, Ulbricht, Zubíček, Svoboda, Pospíšil, Jurný, Antony – Denis Bárta, Boltvan, Otava – Mots, Ekrt, Moravec – Zembol, Habermann, Veselský – Nesvadba, Halačka, Pavlík

Komentář k zápasu

Zubři si v první třetině zahráli hned tři přesilovky, ani jednu z nich ale nedokázali využít. Brněnskou obranou projel Kolařík, jenže proti brankáři Ondráčkovi neuspěl. Na druhé straně dostal přihrávku před bránu do velké šance Zembol, Žurek ale domácí podržel.

Ve druhé části pak přerovský brankář vypíchl puk osamocenému Boltvanovi. Na druhé straně jeli sami na Ondráčka Švejda a následně Hlávka, ani jeden z nich však bezbrankové skóre nezměnil. To se podařilo až po polovině zápasu z podobné situace hostujícímu Janu Ekrtovi. Útočník Komety se po přesném pasu od Bůžka dostal před Žurka a zamířil do horní části branky.

Hanáci ale za tři minuty odpověděli. Hradil našel před bránou Davida Buršíka, který se trefil do volného místa u levé tyče. Na konci druhé třetiny připravil Boltvan šanci pro Zembola, ten nicméně minul.

Přerov mohl ve třetím dějstvím několikrát zvrátit nerozhodný stav ve svůj prospěch. Před Ondráčka se protáhl Hanák, ale neprostřelil jej. Při vlastním oslabení zase Hlávka přihrál Hradilovi a ten mířil do levé tyče brněnské branky. Okamžitě po návratu z trestné lavice se pak zapojil do přečíslení Holík, Ondráček jej zblízka vychytal.

V 53:50 naopak podruhé skórovalo Brno. Otava vyhrál vhazování za levý kruh na Patrika Ulbrichta, jenž zakončil k pravé tyči domácí branky. Zubři mohli srovnat po Svobodově faulu na Hlávku, sám postižený ale trestné střílení pokusem na lapačku brankáře Komety neproměnil.

Hanáky v závěru poslal do čtyř Hyža, který dostal trest na pět minut a do konce utkání. Přerov ale odvolal brankáře a operoval v útočném pásmu, prodloužení už si však nevynutil ani po střele Billy.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Zápas se hodnotí těžko. Nezískali jsme ani bod, i když jsme po bodovém zisku sahali. Byli jsme Kometě určitě vyrovnaným soupeřem. Za stavu 1:1 jsme měli spoustu šancí, za stavu 1:2 jsme neproměnili trestné střílení. Podali jsme slušný výkon, bohužel jsme bez bodů a jdeme dál.

Karel Beran (HC Kometa Brno): Byl to vyrovnaný zápas, domácí hráli výborně. Měli lepší první třetinu, kterou trochu ovlivnily jejich tři přesilovky, my jsme se nemohli dostat do tempa. Ve druhé třetině jsme měli více ze hry, poslední třetina pak byla o jednom gólu, který jsme dali my. V závěru nás podržel gólman, Přerov tam měl trestné střílení a k tomu ještě další dvě velké šance. Dnes jsme byli šťastnější.