Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka v dramatickém derby ztratila slibný náskok, nakonec zvítězila po nájezdech

Juniorka v dramatickém derby ztratila slibný náskok, nakonec zvítězila po nájezdech
O l o m o u c – Hokejisté Přerova v 16. kole DHL extraligy juniorů udolali v hanáckém derby Olomouc 5:4 po samostatných nájezdech. Zubři na ledě kohoutů vedli po hattricku Davida Buršíka 3:0 a ve třetí třetině 4:2. Nadějný náskok se jim ale udržet nepodařilo a regionální souboj dospěl až do samostatných nájezdům. V těch Přerované alespoň získali druhý bod. O rozhodující trefu se postaral Tadeáš Hlávka, který se předtím prosadil i v základní hrací době.
16.kolo, sobota 14.10.2023
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
4:5sn
(0:2, 2:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 34. Smýkal, 36. Tomeček (Kalman, Havel), 44. Koudelný (A. Drábek, Turek), 54. K. Drábek (Belan, Smýkal) – 4. Buršík, 8. Buršík (Hlávka, Pekr), 23. Buršík (Mašek, Šťastný), 43. Hlávka (Ozollapa), rozhodující nájezd Hlávka. Rozhodčí: Kapitanov, Šutara – Hanzlík, Klimek. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 88. Střely na branku: --:-. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:5.
Frgál – Smýkal, Compel, Kalman, Panáček, Šlahora, Stratil, Sedláček, A. Drábek – K. Drábek, Ungr, Šotkovský, Tomeček, Pastrnek, Neoral, Koudelný, Havel, Turek, Ruda, Belan
Ryšavý – Tomiga, Bárta, Škňouřil, Billa, Pekr, Janek, Polame – Buršík, Ozollapa, Hlávka – Kolařík, Švejda, Hanák – Dobša, Mašek, Holík – Nášel, Šťastný, Hyža

Komentář k zápasu

Úvodní třetinu Mora nezachytila. Už ve 4. minutě chybovala v rozehrávce, čehož využil David Buršík, jenž svou ostrou ránu poslal mezi ruku a tělo gólmana Frgála. Na začátku 8. minuty padla další branka, o kterou se znovu postaral David Buršík. Přerovský útočník s jednadvacítkou na zádech do brány sklepl nahození od modré čáry. Stejný hráč mohl zkompletovat hattrick už během prvních deseti minut, jenže napotřetí se proti němu už vytáhl Frgál. V závěru první periody se do velkých šancí dostali Smýkal se Šotkovským, oba ale zamířili jen do boční sítě.

Po pár vteřinách ve druhé části se do šance propracoval Havel, který zakončil do připraveného Ryšavého. Po následném vyloučení Šlahory hráli Zubři přesilovku. V ní si prostor mezi obránci udělal David Buršík, jenž svým třetím gólem v utkání poslal Přerov do tříbrankového vedení. V čase 33:43 se ale nakopli domácí. Skvělou práci před brankovištěm odvedl Belan, volný kotouč pak doklepl za čáru Matěj Smýkal, který se trefil ve druhém utkání v řadě. Následnou přesilovku využil Michal Tomeček a rázem byl rozdíl ve skóre jednobrankový. Srovnat ještě ve druhé třetině mohl Ruda, v samostatném úniku mezírku mezi betony nenašel.

Na konci 42. minuty odjel na trestnou lavici Nášel, avšak Hanáci ve své přesilovce inkasovali. Ozollapa si všiml volného Tadeáše Hlávky, který v samostatném úniku nedal Frgálovi šanci. Ve stejné početní výhodě ale kohouti odpověděli, když Jakub Koudelný přesnou střelou z pravého kruhu vrátil Olomouc do hry. Poté byla hra jednoznačně v režii domácích, kteří si vytvořili několik gólových šancí. Šotkovský, Tomeček ani Turek se ještě neradovali, avšak na konci 54. minuty už bylo srovnáno. Perfektní Belanův pas zpoza brány si našel přesně pálící Kamil Drábek. V závěru třetí části hrály oba celky přesilovku, rozhodující gól ale ani jeden tým nevstřelil.

V prodloužení byli lepší domácí. Koudelný připravil kotouč pro Turka, jehož ránu srazil Ryšavý do ochranné sítě. V plecharéně tedy rozhodovaly nájezdy, olomoucká juniorka je absolvovala poprvé v sezóně. Michal Tomeček sice domácí celek poslal do vedení, pak ovšem Frgála překonali David Buršík i Tadeáš Hlávka, tudíž dva body míří do Přerova.