Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka doma proti Jihlavě znovu vedla, Duklu však ani na třetí pokus neporazila

Juniorka doma proti Jihlavě znovu vedla, Duklu však ani na třetí pokus neporazila
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v 15. kole DHL extraligy juniorů nestačili v domácím prostředí na Jihlavu 1:4. Zubři se v úvodním zápase druhé poloviny základní části prosadili jako první díky trefě Jana Billy. Dukle pomohl k obratu první útok ve složení Jonáš Jungwirth, Kuprijanov, Burkov. Maxim Burkov vstřelil dva góly, Ilarion Kuprijanov jeden a nejproduktivnější hráč skupiny Východ Jungwirth zaznamenal tři asistence. Hanáci už se pak neprosadili ani při závěrečné hře bez brankáře. S Horáky prohráli také třetí vzájemný duel v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže.
15.kolo, čtvrtek 12.10.2023
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
1:4
(1:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Billa (Kuchta, Ozollapa) – 19. Burkov (Jungwirth, Kuprijanov), 27. Kuprijanov (Jungwirth, Burkov), 49. Burkov (Jungwirth), 60. Klapica (Modl). Rozhodčí: Grygera, Maršálek – Augusta, Kučera. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 165. Střely na branku: 21:33. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Vojtek – Tomiga, Bárta, Škňouřil, Billa, Pekr, Koblížek, Janek – Hradil, Ozollapa, Kuchta – Kolařík, Hanák, Hlávka – Buršík, Švejda, Holík – Martiňák, Šťastný, Dobša
Cinka – Číhal, Mrtka, Topol, Jeletz, Vovsík, Ludvík, Vandas – Šabatka, Niederhafner, Jungwirth, Klapica, Kuprijanov, Bulík, Coufal, Valach, Burkov, Modl, Nosek, Váňa

Komentář k zápasu

Jihlava si v úvodu zápasu zahrála dvě přesilovky. Při prvním oslabení neproměnil velkou šanci Kuchta a na druhé straně Vojtkovi se střelou Burkova pomohl spoluhráč z obrany. Skóre otevřel v čase 11:12 domácí Jan Billa, který dojel odražený puk a zamířil přesně do horní části jihlavské branky.

Dukla srovnala minutu a šest sekund před koncem první třetiny. Maxim Burkov obešel bránícího Bártu a Vojtka překonal bekhendovým blafákem. Ve druhé části hosté dokonali obrat. Jonáš Jungwirth projel přerovskou obranou a Ilarion Kuprijanov po jeho nabídce usměrnil kotouč do sítě.

Cinka poté vychytal najetého Ozollapu, Vojtek si zase koncem betonu poradil s pokusem Jungwirtha z mezikruží. Pět minut po začátku třetího dějství neuspěl Dobša, který zakončoval z pravé strany po průniku Šťastného. Ve 49. minutě znovu zaúřadoval první útok Jihlavy. Jungwirth našel Maxima Burkova, který se trefil do volného místa pod Vojtkovou vyrážečkou.

Přerov ještě v závěru zariskoval s prázdnou brankou a vzhledem k vyloučení Číhala hrál přesilovku šest na čtyři. Zubři se však v útočném pásmu neprosadili a vítězství Dukly zdálky pojistil Andrej Klapica.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Do zápasu jsme vstoupili poměrně dobře, škoda vyrovnávacího gólu na konci první třetiny. Ve druhé části nám soupeř o branku odskočil. Pořád jsme ale věřili, že můžeme vyhrát, nebo alespoň bodovat. Bohužel jsme dostali třetí gól. V závěru jsme ještě zkusili power-play, ale zápas už se nám dorovnat nepovedlo.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Zápas byl víceméně podobný tomu z prvního kola. Jsem z Olomouce, v Přerově jsem dříve působil, můj táta tady pracoval dlouhá léta. Vím, co jsou lidé z přerovského klubu zač. Jsou charakterově zdraví, ostří. Nevadí jim, když jim naprší za kabát. Pořád budou pracovat, budou odolní a budou kousat, štípat, škrábat. Pro vítězství udělají všechno. Kluky jsme nabádali, ať jsou na to připravení. Věděli jsme, že pro výhru si musíme jít primárně poctivou prací. A také tím, že si počkáme na šance, ze kterých bychom mohli skórovat. Borce jsme pochválili, že tento těžký zápas zvládli. Od brankáře přes beky po útočníky. Teď se budeme chystat na sobotu.