Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka na body proti Zlínu nedosáhla. Doplatila na častá vyloučení i spálené šance

Juniorka na body proti Zlínu nedosáhla. Doplatila na častá vyloučení i spálené šance
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v sedmém kole DHL extraligy juniorů podlehli doma Zlínu 1:4. Zubři sice vedli poté, co v sedmé minutě využil přesilovku David Buršík. Ve druhé třetině však dvakrát neubránili oslabení ve třech a celkově během krátké chvíle třikrát inkasovali. Do zápasu se sice mohli vrátit, řadu velkých šancí včetně trestného střílení ale neproměnili. O naději na body definitivně přišli v závěru během dalšího vyloučení.
7.kolo, čtvrtek 14.9.2023
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
1:4
(1:0, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Buršík (Tomiga, Hanák) – 28. Nábělek (Vaculík, Tomek), 28. Vaculík (Tomek, Nábělek), 30. Pražan (Lukaštík, Babulík), 58. Šišák (Klimek, Heš). Rozhodčí: Rapák, Šico – Kučera, Mikšík. Vyloučení: 11:8. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 215. Střely na branku: 35:30. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Ryšavý (30. Vojtek) – Holík, Bárta, Billa, Tomiga, Škňouřil, Koblížek, Janek – Kuchta, Hradil, Hlávka – Buršík, Halík, Hanák – Hyža, Mašek, Švejda – Dobša, Šťastný, Nášel
Kowalczyk – Burian, Šišák, Špaňhel, Lukaštík, Nábělek, Kotala – Tomek, Pešák, Babulík, Pražan, Koláček, Heš, Holba, Vaculík, Čechmánek, Pilát, Klimek, Urban

Komentář k zápasu

V úvodu neuspěl z kruhu Halík, na druhé straně zastavil Ryšavý teč Čechmánka. Ten pak zamířil na trestnou lavici a v přesilovce usměrnil Tomigovo nahození do brány David Buršík. Při dalším zlínském vyloučení střílel zblízka Kuchta, ale Kowalczyk dokázal zasáhnout.

Dvě velké šance na zvýšení náskoku si Přerov vytvořil ve druhé třetině během vlastního oslabení. Švejdův blafák zastavil hostující brankář a Kuchta sám za obránci přestřelil. Zahozené příležitosti mohly Zubry mrzet o to víc, že Zlín poté za 28 sekund využil dvě přesilovky pět na tři.

Nejprve z pravé strany zamířil do vzdálenějšího horního rohu domácí branky Patrik Nábělek a vzápětí prostřelil Ryšavého bez přípravy Martin Vaculík. S Hanáky bylo ještě hůře ve třicáté minutě. Unikající Tadeáš Pražan uspěl se zakončením mezi betony a vyhnal Ryšavého z brány.

Přerov následně přidal, doplácel ale na koncovku. Kowalczyk si poradil s pokusem Šťastného a později zneškodnil například také možnosti Hanáka nebo Švejdy.

Domácí trápení ve slibných pozicích pokračovalo i ve třetí části. Nábělek při přerovském oslabení fauloval unikajícího Hanáka, ten ale při nařízeném trestném střílení nedokázal zvednout puk nad Kowalczykův beton. Snížit na rozdíl jediného gólu se nepodařilo ani Švejdovi nebo Hlávkovi. Vojtek zase zneškodnil šance Pražana a Vaculíka.

Zlín si definitivně pojistil výhru v čase 57:28. Vojtek měl zakrytý výhled a Hyžův faul potrestal střelou zpoza pravého kruhu Marek Šišák.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Prvních deset minut jsme začali velmi dobře a dostali jsme se do vedení. Ve druhé polovině první třetiny se pak hra srovnala. Bohužel, po sérii oslabení jsme během necelých tří minut dostali tři góly a zápas jsme ztratili. Potom jsme se do něj mohli znovu dostat, šance jsme měli. Jenže jsme je neproměnili, včetně trestného střílení. Ztrátu už jsme dotáhnout nezvládli.

Martin Hamrlík (Berani Zlín): Utkání bylo vyrovnané a od začátku hodně bojovné. Bylo vidět, že kluci jsou namotivovaní. Přišlo mi, že až přemotivovaní, proto bylo hodně faulů na obou stranách. Rozhodly přesilovky.