Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorostenci doma vynulovali Šumperk a zvítězili už poosmé v řadě

Starší dorostenci doma vynulovali Šumperk a zvítězili už poosmé v řadě
P ř e r o v – Osmá výhra v řadě a navíc s čistým kontem! Starší dorost v pátečním 16. kole doma hostil Šumperk, který Zubry před časem obral o všechny body. Tentokrát ale ztrátu nedopustil. Přerov, v jehož dresu se představili i hráči mladšího dorostu, sice úvodní šance neproměnil, ale v závěru prvního dějství už udeřil. Velmi dobře Zubrům vyšel také konec druhé "dvacky", v němž přidali další dva góly a tři si schovali na periodu závěrečnou. Dalším soupeřem staršího dorostu bude Warrior Brno, na jehož ledě svedou v neděli bitvu o čelo tabulky.
16.kolo, pátek 20.11.2015
HC ZUBR Přerov - HK Mladí Draci Šumperk
HC ZUBR Přerov - HK Mladí Draci Šumperk
6:0
(1:0, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 19. Plášek (Galetka, Spálovský), 37. Šico (Petráš), 40. Šťastný (Gábriel), 46. Krejčiřík, 49. Šťastný (Spálovský, Krejčiřík), 57. Krejčiřík (Šimonů). Rozhodčí: Dočkal – Klvač, Novák. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 31:11. Průběh utkání: 6:0.
Šimonů – Rusňák, Gábriel, Spálovský, Skříček, Bednařík, Šico, Kleiner, Mlčák – Krejčiřík, Šťastný, Nevřela – Galetka, Krátký, Plášek – Zdráhal, Petráš, Horký – Palacký, Krul
Faltus – Rozbroj, Habrman, Uhlíř, Jureček, Výkruta, Maděra, Přibylová, Janků, Šíp, Urban, Spatharis, Čada, Krejčí

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupila obě mužstva poměrně vlažně. Jako první zahrozili domácí, ovšem brankář Faltus dokázal několik přerovských pokusů s přehledem zneškodnit. Hosté zahrozili v sedmé minutě. Po hrubce Gábriela se do tutové šance dostal Spatharis, ale sám proti brankáři Šimonů neuspěl.

Přerov postupně začal hru ovládat a tvořit si nebezpečné šance. Velmi aktivní byl především druhý útok Přerova – Plášek, Krátký, Galetka, který hned několikrát zle zatopil šumperské obraně.

Změny skóre se diváci dočkali až v samém závěru třetiny a měli ji na svědomí právě člen druhé domácí formace Karel Plášek, který pláchl hostující obraně a krásným blafákem překonal Faltuse.

Prostřední část zcela jasně ovládli domácí hokejisté, kteří téměř nepouštěli hosty za polovinu hřiště. Zubři si vypracovali hned několik velkých šancí, ale dlouho nedokázali podruhé v zápase překonat skvěle chytajícího Faltuse.

Šumperský brankář trápil přerovské hráče až do 37. minuty, kdy dokázal z rohu kluziště vybruslit Tomáš Šico, natlačil se před hostující klec a bekhendovou střelou procedil puk až za brankovou čáru. Zubři se před druhou sirénou dočkali nakonec ještě jednou. Sedmnáct vteřin před koncem třetiny dotlačil puk za hostujícího brankáře Denis Šťastný.

V závěrečném dějství domácí hráči v pohodě kontrolovali průběh hry a nedovolili hostům dostat se zpět do zápasu. Šumperk mohl utkání zdramatizovat hned po začátku třetiny. Po faulu na Skříčka bylo nařízeno trestné střílení. Urban však na brankáře Šimonů vyzrát nedokázal.

Přerovští dokázali ještě své vedení pojistit dalšími třemi přesnými zásahy. Nejprve se trefil v přesilové hře Vojtěch Krejčiřík, o tři minuty později přidal svůj druhý gól v zápase Denis Šťastný a rovný půl tucet branek završil opět Vojtěch Krejčiřík, který krásně prostřelil Faltuse ranou na lapačku.

V poslední minutě mohli hosté kosmeticky upravit skóre. Sám na Šimonů jel Urban, který ale ani napodruhé přerovského brankáře v samostatném nájezdu nepřekonal.