Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost: Čtvrteční derby s Jestřáby rozhodl gól Zubrů v poslední minutě

Starší dorost: Čtvrteční derby s Jestřáby rozhodl gól Zubrů v poslední minutě
P ř e r o v – Po dvojici venkovních střetnutí se v rámci přípravné fáze představili na domácím ledě také starší dorostenci, jejichž soupeřem byl rival z Prostějova. Průběh utkání sice nebyl příliš pohledný, ale za to nabídl velmi napínavý závěr, když rozuzlení přinesla až poslední minuta. Díky Heraltově trefě slavili domácí Zubři vítězství 3:2. Přesně za týden se oba soupeři potkají znovu, tentokrát ale na ledě Jestřábů.
přát., čtvrtek 28.8.2014
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
3:2
(1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Hotěk (Kenša, Zdráhal), 39. Pochyla, 60. Heralt – 22. Nevřela (Vystavěl, Kořenek), 58. Kořenek. Rozhodčí: Čaja – Navrátil, Zatloukal. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Kašpárek – Rusňák, Abrahám, Válek, Gábriel, Blahunek, Kubíček, Heralt, Solař, Pochyla, Matuška, Šťastný, Zdráhal, Horký, Hotěk, Navrátil J., Kenša
Zapletal – Štěrba, Tománek, Navrátil M., Chujac, Žilka, Kubík, Skácel, Ondroušek, Vystavěl, Slavotínek, Kořenek, Lauryn, Foltas, Pluskal, Adolf, Nevřela

Komentář k zápasu

Úvodní dějství zápasu nenabídlo příliš hokejové podívané. Na obou stranách byla k vidění řada nepřesností. Do první kloudné akce se dostal přerovský Gábriel. Rozjel se z vlastní třetiny a tvrdou ranou prověřil levý beton Zapletala. V jedenácté minutě mohli jít Prostějovští do vedení. Ale ve velkém závaru před Kašpárkem nedokázali protlačit kotouč do sítě.

V patnácté minutě hrál Přerov přesilovku a mohl se radovat. To by ovšem Šťastný, a nebo následně dorážející Matuška, museli prostřelit skvělého Zapletala. Zubři se nakonec gólu v první třetině dočkali díky přímočarosti Michala Hoťka, který se dokázal natlačit před hostujícího beka a krásně vymíchal prostějovského brankáře.

Do prostřední části vstoupili hostující Jestřábi přesilovou hrou, kterou dokázali využít. Kapitán Vystavěl našel zpoza branky volného Radka Nevřelu, který se trefil přesně mezi nohy Kašpárka. Domácí celek mohl odpovědět v minutě pětadvacáté, jenže Solař, ani dorážející Matuška si na Zapletala nepřišli.

Nerozhodný stav mohli hosté zlomit v polovině utkání během další přesilové hry, ale proti byl přerovský brankář. Nejprve reflexivně vyrazil tečovanou střelu od modré čáry, a pak i v poloze na břiše zlikvidoval možnost Kořeneka. Další skvělé zákroky si Kašpárek připsal o dvě minuty později, kdy ustál obrovský tlak Prostějova. Pomohlo mu i trochu toho hokejového štěstíčka.

V závěru třetiny dostali Prostějovští možnost hrát téměř dvě minuty v pěti proti třem. Kašpárek a celá bránící trojice se měla co ohánět. Hosté dobře kombinovali, ale kotouč do domácí klece se jim dopravit nepodařilo. To se však povedlo Zubrům, kteří z ojedinělé akce v čase 38:56 vstřelili znovu vedoucí gól. Po akci v dvou na jednoho doklepával puk do prostějovské sítě z druhé vlny dojíždějící Michal Pochyla.

Poslední dvacetiminutovka začala poměrně vlažně. Diváky ze sedadel zvedly až dvě šance v průběhu 44. minuty. To napřed jel na jediného obránce hostů kapitán Blahunek s Tomaníkem. Druhý jmenovaný však nezakončil přesně. Následně si celou situaci přerovský kapitán zopakoval, tentokrát se Šťastným, ale ani tato akce brankou neskončila. Další velkou šanci Přerova měl na hokejce Pochyla, který jel sám na Zapletala. Dokázal ho i prostřelit, ale kotouč se záhadným způsobem vykutálel mimo tři tyče Jestřábů.

Prostějov se snažil o vyrovnání, kterého se také dočkal. Bylo to při hře ve čtyřech na obou stranách. Ke kotouči se před klecí Kašpárka po vyhraném souboji dostal Martin Kořenek a trefil se přesně do prostoru mezi pravou ruku a tělo domácího brankáře.

Už se zdálo, že derby skončí remízou. Jenže v poslední minutě zápasu se ke střele od modré dostal přerovský Rusňák, jeho pokus vyrazil Zapletal pouze nad sebe a v následném zmatku byl nejdůraznější Jakub Heralt, který doslova silou vůle protlačil puk za brankovou čáru. Na konečném výsledku 3:2 už pak nic nezměnila ani krátká prostějovská hra bez brankáře.