Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost na Plzeň opět nevyzrál. Od indiánů dostal osmičku a z vyřazovacích bojů vypadl

Dorost na Plzeň opět nevyzrál. Od indiánů dostal osmičku a z vyřazovacích bojů vypadl
P l z e ň – Hokejisté Přerova v rozhodujícím utkání série předkola play-off Extraligy dorostu nestačili na Plzeň na jejím ledě 1:8. Zubři po dvou třetinách ztráceli na Západočechy čtyři branky, stejný počet jich pak dostali v poslední dvacetiminutovce. O jejich čestný úspěch se v 43. minutě postaral Filip Koudela, jenž snižoval na průběžných 1:4. Přerov tak osmifinále prohrál 1:2 na zápasy a do čtvrtfinále se v této sezoně nepodívá.
PP-O3, sobota 16.3.2024
HC ŠKODA Plzeň - HC ZUBR Přerov
HC ŠKODA Plzeň - HC ZUBR Přerov
8:1
(2:0, 2:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 3. Benák (Úbl), 4. Tománek (Boskovic, Reisnecker), 29. Bělík (Klatovský, Černý), 39. Klatovský (Fehér, Bělík), 48. Reisnecker (Fodor, Maxa), 49. Slováček (Kamas, Mašek), 50. Maxa (Reisnecker, Fodor), 54. Tománek (Slováček, Křepel) – 43. Koudela (Dobřecký, Došlík). Rozhodčí: Glanc, Matoušek – Baxa, Brtník. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 58. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 8:1. Konečný stav série: 2:1.
Houdek – Mašek, Kocek, Černý, Boskovic, Kamas, Reisnecker – Slačík, Tománek, Fehér, Křepel, Maxa, Fodor, Úbl, Klatovský, Bělík, Benák, Slováček
Šejba (49. Trnka) – Pohanka, Pala, Mozr, Matyáš, Kočara, Cífka – Hilšer, Miklas, Švejcar, Došlík, Koudela, Dobřecký, Mátl, Kurial, Frnka, Vlk, Vyroubal

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu měl dvě slibné šance hostující Vlk, při první ráně ale netrefil branku, při druhém pokusu ho skvěle vychytal Houdek. Hosté poté dostali k dispozici i přesilovou hru, stejně jako v pátek se však prosadili indiáni ve vlastním oslabení, a to dokonce dvakrát. Adam Benák získal kotouč v útočném pásmu, následně byli s Matyášem Úblem sami před brankářem, dvakrát si vyměnili kotouč a první jmenovaný nakonec střílel do téměř prázdné brány. O 32 vteřin později Boskovic zavezl puk k brance Šejby a od zadního mantinelu následně oslovil Matěje Tománka, který se trefil přesně do šibenice. Navýšit náskok modrobílých mohl Fodor, který pálil z vrcholu pravého kruhu, proti byl ale beton gólmana Zubrů. Tománek byl posléze blízko své druhé brance, z hranice brankoviště mířil do tyče. V posledních vteřinách prvního dějství Úbl servíroval kotouč na brankoviště, kde ho zasáhl Slačík, puk nicméně zase skončil jen na brankové konstrukci, po dvaceti minutách tak vedla Škoda o dvě branky.

Prostřední část odšpuntoval Tománek, který ukradl soupeři kotouč, následně jel z úhlu sám na brankáře, plzeňský útočník ale trefil podruhé v zápase jen tyčku. O minutu později byl sám před brankou kapitán Plzně Kocek, jeho bekhend šel pouze do hrudi gólmana. Z další příležitosti už se nicméně domácí prosadili. Šimon Bělík v obranné třetině získal kotouč, se kterým následně dojel až před brankáře Šejbu. Útočník Škody chtěl zvolit kličku do forhendu, puk mu však ujel, nicméně tak šikovně, že skončil mezi betony brankáře Přerova. Krátce za polovinou utkání byl sám u levé tyče Fehér, Šejba na poslední chvíli proti jeho střele vytasil svůj beton. Krátce před koncem druhé třetiny Škoda udeřila počtvrté. Bělík dobruslil vyhozený kotouč, od zadního mantinelu poté našel Fehéra, jehož první rána v brance neskončila, Antonín Klatovský už to měl následně však snadné. Po dvou třetinách tak svítil stav na kostce nad ledem již 4:0.

Na startu poslední dvacetiminutovky se Přerov dočkal alespoň čestné branky. Plzeň udělala chybu za svou brankou, puku se zmocnil Dobřecký, který vybídl ke skórování Filipa Koudelu a ten sám před Houdkem nezaváhal. Škodu obdržená branka nepřibrzdila a i zbytek utkání naprosto ovládla. Nejprve Fodor oslovil u modré čáry Bena Reisneckera, který se prezentoval hezkou ranou k tyči. V následující minutě Šejba pouze vyrazil ránu Kamase a ve správný čas na správném místě byl připraven puk dorazit Jakub Slováček. To už bylo na Šejbu moc a své místo přenechal Trnkovi. Ten ale neudržel čisté konto ani dvě minuty, v brankovišti ho přivítal Jiří Maxa, jehož prudká rána z osy hřiště zapadla přesně k tyči. V 54. minutě dal výsledku definitivní podobu Matěj Tománek, který si vylepšil střeleckou pozici na levý kruh a rychlým švihem dal osmou plzeňskou branku.

Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): Naštěstí jsme se rychle dostali do zápasu a ve zbytku utkání jsme byli jednoznačně lepší. Soupeře jsme moc do šancí nepouštěli, jen v první třetině měl Přerov pár přečíslení, avšak to bylo jen naší nedůraznou hrou. Následně jsme se zpět vrátili k naší hře a vypadalo to, jak to vypadalo. Kluky musím maximálně pochválit, předvedli skvělý týmový výkon.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Úvod zápasu ovlivnil praktický celý jeho průběh. Chtěli jsme do utkání dobře vstoupit, avšak inkasovali jsme dvě branky. Po první třetině jsme ještě věřili, domácí vedli jen 2:0. Kdyby se nám povedlo dát kontaktní gól, mohlo to vypadat jinak. Následně za stavu 0:4 už to bylo těžké.