Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

MČR 8. tříd: Zlepšený výkon pomohl k první výhře, Zubři zdolali Vítkovice!

MČR 8. tříd: Zlepšený výkon pomohl k první výhře, Zubři zdolali Vítkovice!
H r .   K r á l o v é – V pátečním duelu na Mistrovství republiky se starší žáci Zubrů střetli s doposud neporaženými Vítkovicemi. Naopak Zubři ještě žádné vítězství neměli, a tak chtěli na třetí pokus konečně získat plný počet bodů. Znovu začal lépe soupeř, ale Přerované už tentokrát předvedli bojovnější výkon, který ve druhé třetině přinesl obrat skóre a následné zvýraznění náskoku v závěrečné části. V dalším klání bude soupeřem Zubrů pražská Sparta.
MČR3, pátek 27.3.2015
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
5:2
(0:1, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 26. Šafránek (Antoníček), 28. Šafránek (Antoníček, Popelka), 48. Indrák (Barveníček), 52. Popelka (Antoníček), 53. Dobša (Indrák) – 4. Kylnár (Plánka), 56. Vojtovič (Bieniek). Rozhodčí: Král – Kuřítko, Lainka. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: 34:23. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.
Rachůnek – Zeman, Lukačka, Mlčák, Svozil, Vohrabal, Popelka, Šimanský, Dobša, Indrák, Mohapl, Barveníček, Krupa, Šafránek, Antoníček
Dobeš – Kočí, Popelář, Řehák, Becher, Bieniek, Zapletal, Šanek, Zajíc, Kylnár, Tvrdý, Vojtovič, Pastor, Moškoř, Plánka, Beránek, Vjačka

Komentář k zápasu

Vítkovičtí na turnaji zatím nezaváhali, a že chtějí uspět i do třetice, potvrzovali od začátku. Už v čase 3:44 vedli 1:0, když se neprosadil nikdo jiný než nejlepší střelec Ostravanů na turnaji Jakub Kylnár. Byla to už jeho sedmá trefa ve třech zápasech. Vítkovičtí byli i díky této brance lepším a aktivnějším týmem, jenže se do vážnějších akcí dlouho nemohli dostat.

Ve 12. minutě o sobě dali poprvé věděti Zubři – Antoníček se s Indrákem dostali na brankoviště Dobeše, odkud se snažili na několikrát procpat kotouč do sítě, leč nepodařilo se. Indrák se procpal ještě na konci třetiny do brejku, nic to však nezměnilo na tom, že lepším týmem byly v první třetině Vítkovice, které si zároveň odnesly do šaten jednobrankové vedení.

Přerovští ani do šaten nešli. Jejich kouč Petr Školoud měl ke svým svěřencům velmi důrazný proslov už na střídačce, a čas na odpočinutí v kabině se nenašel. Nutno podotknout, že promluvení hráčům do duše mělo kýžený efekt. Zubři se zvedli, předváděli lepší hokej a dokonce začali skórovat. Na dvě branky jim stačila jen necelá minuta a půl.

V minutě 26. bylo srovnáno, když se puk dostal k Janu Šafránkovi, který překonal Dobeše poprvé. Po 85 vteřinách se Přerov dostal poprvé do vedení, opět byl autorem branky Jan Šafránek. Tentokrát po menším závaru doklepl puk do sítě pod brankářem Vítkovic – 2:1. A pro hosty mohlo být mnohem hůře – David Dobša se přenádherně prokličkoval před Dobeše, ale nastřelil jen pravou tyč. I tato akce naznačila, že ve druhé periodě určovali taktovku domácí.

Zřejmě nový rituál praktikovala střídačka Přerova i před třetí třetinou – opět se neodebrala do kabin a neslo to své ovoce. Za výrazně zlepšenou hru oproti první třetině si Zubři góly zasloužili a ony přicházely. Ve 48. minutě to bylo 3:1 po důrazu Daniela Indráka, o tři minuty později přišla dokonce dvojice slepených branek.

Na začátku poslední desetiminutovky nejprve slavil Adam Popelka po doklepnutí kotouče za brankovou čáru, za necelou minutu, v čase 52:00 dovršili domácí „bůra“. A to krásnou individuální akcí – David Dobša opět ukázal šikovné ruce a po kličce zamířil mezi Dobešovy betony. Vítkovice, doposud první tým tabulky, našly proti poslednímu mančaftu síly už jen na korekci skóre – v čase 55:54 se prosadil střelou mezi gólmanovo tělo a ruku Jan Vojtovič.

Ohlasy trenérů

Petr Školoud (HC ZUBR Přerov): Nastoupili jsme do utkání s tím, že jsme zatím v turnaji nevyhráli žádný zápas. Věděli jsme, že hrajeme se soupeřem, jenž dvě utkání vyhrál, a že nás nečeká slabý tým – i když na mistrovství není žádný celek slabý. S hráči jsme pracovali už od včerejší porážky na tom, aby se přestali bát a hráli v klidu, dokázali dát do hry více srdce a herní disciplíny, což se nám, myslím, povedlo. Podle mého to z naší strany byla klíčová věc, díky které jsme i přes počáteční vedení Vítkovic dokázali utkání dotáhnout do vítězného konce. Za to jsme samozřejmě šťastní, doufám, že se nám bude dařit i nadále.

Radoslav Kuřidým (HC Vítkovice Steel): Dneska byl soupeř samozřejmě lepší. 5:2 vyhrál, rychle nám docházela síly. Nemáme tolik kvalitních hráčů, abychom to mohli hrát na celý mančaft, a dva předchozí zápasy nás stály strašně moc sil, dneska se to už projevilo. Soupeř byl opravdu lepší a po zásluze vyhrál.