Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorostenci protrhli střelecké trápení, obrat v duelu s Hodonínem zajistil výhru

Starší dorostenci protrhli střelecké trápení, obrat v duelu s Hodonínem zajistil výhru
P ř e r o v – Starší dorostenci zahájili v pátek odpoledne sérii tří utkání, která absolvují na domácím ledě. Jejich prvním sokem byl nepříjemný Hodonín. Drtiči si v MEO Aréně po dvě třetiny drželi vedení, tým Zubrů naopak spoustu šancí nedokázal zužitkovat. Vše se změnilo až ve třetí části, kdy modrožlutí konečně protrhli střelecké trápení. Třikrát udeřili z přesilovky a v závěru pak zpečetili vítězství 5:2. Nedělním soupeřem staršího dorostu bude od 14:00 rival z Prostějova.
31.kolo, pátek 13.2.2015
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
5:2
(0:1, 1:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 23. Kenša (Kubíček, Kolařík), 42. Hotěk (Navrátil), 44. Gábriel (Heralt), 48. Pochyla (Heralt), 60. Pochyla (Kolařík) – 19. Tomešek, 28. Crlík (Škriba). Rozhodčí: Trunečka – Dopitová, Nazad. Vyloučení: 7:11. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Střely na branku: 27:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2.
Schneider – Solař, Rusňák, Gábriel, Hradila, Kenša, Klapal, Heralt, Zdráhal, Hotěk, Kubíček, Abrahám, Válek, Pochyla, Kolařík, Navrátil, Skříček, Horký
Štěpanovský A. (48. Lekeš) – Obrtlík, Andrýsek, Weber, Veselý, Tomešek, Crlík, Ščecina, Větříšek, Lindner, Škriba, Rauš, Stanislav, Mojžíšek, Štěpanovský M.

Komentář k zápasu

První třetina příliš hokejové krásy nenabídla. Oba týmy se snažily o aktivní hru, brzdilo je však množství nepřesností. Do úvodní velké příležitosti se dostali hosté z Hodonína. Štěpanovský vybídl ke skórování Lindnera, ten trefil pouze připraveného Schneidera. Přerovský brankář se zaskvěl ještě jednou. Nejprve s pomocí obránce vychytal přečíslení dva na jednoho, a poté zneškodnil i dorážku Větříška.

Domácí celek si mnoho brankových šancí nevypracoval. Přesto se však mohl ujmout vedení. V desáté minutě předložil Navrátil Hoťkovi kotouč před poloprázdnou klec. Přerovská osmička však nedokázala usměrnit puk za záda Štěpanovského. To se nepodařilo ani kapitánovi Kubíčkovi, který upaloval sám na branku. Jeho rychlá střela ovšem minula svůj cíl.

Diváci se nakonec změny skóre přece jenom dočkali. Hodonínský Jakub Tomešek projel s kotoučem celé kluziště a bekhendem prostřelil Schneidera.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili domácí mladíci velmi dobře. Již po necelých třech minutách se radovali z vyrovnání. Kubíček rychle objel branku a snažil se zasunout puk za záda Štěpanovského. Ten sice stačil zasáhnout, ovšem na pohotovou Michala Kenši dorážku už nedosáhl.

Vedení na stranu Přerova mohl strhnout Hotěk. Šikovně tečoval Hradilovu střelu. Kotouč však skončil pouze ve výstroji hostujícího brankáře. Jednobrankový náskok Drtičům poté vrátil Michal Crlík. U mantinelu se zmocnil kotouče, rychlou kličkou vyškolil jednoho z obránců, a poté zamířil přesně pod horní tyč Schneiderovy klece.

V následujících minutách se hra poněkud přiostřila. Na obou stranách bylo vidět několik tvrdých zákroků. Zubři mohli vyrovnat v posledních vteřinách druhé části. Proti však byl brankář hostí, který vleže pomocí své vyrážečky dokázal zastavit pokus Kolaříka.

Třetí třetinu odehráli přerovští hokejisté ve velkém stylu. A nedali svému soupeři ani sebemenší šanci na zisk tří bodů. Nejprve vyrovnal Michal Hotěk, který projel celým hřištěm a s přehledem překonal Štěpanovského. Za necelé dvě minuty již domácí vedli. Heralt se rozjel po pravém křídle, chytře počkal, a poté krásnou přihrávkou oslovil Erika Gábriela, který prostřeli brankáře hostů.

Na rozdíl dvou branek zvýšil Michal Pochyla. Heralt vypálil od modré čáry a přerovský útočník pohotově doklepl kotouč do hodonínské svatyně. Závěr utkání okořenily i dvě pěstní potyčky. Definitivní podobu výsledku dal Michal Pochyla. Jel sám na branku Drtičů a se štěstím překonal Lekeše, který nahradil Štěpanovského.