Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost nestačil na Třebíč ani doma, soupeř si odvezl výhru o čtyři góly

Starší dorost nestačil na Třebíč ani doma, soupeř si odvezl výhru o čtyři góly
P ř e r o v – Starší dorostenci ukončili sérii třech domácích střetnutí za sebou porážkou s Třebíčí, která tak má již velmi blízko k postupu mezi extraligovou elitu. Zubři začali špatně, brzy prohrávali o dva góly, ale na konci prostředního dějství byli naopak lepším týmem. Na srovnání však nedosáhli. Místo toho inkasovali další branky a v závěru již poté na zvrat neměli síly. Soupeři nakonec podlehli jasně 2:6. Po pátečním dohrávaném souboji si utkání s Třebíčí zopakují v neděli venku.
28.kolo, pátek 20.2.2015
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
2:6
(1:2, 0:0, 1:4)
Branky a nahrávky: 16. Kolařík (Hradila, Kubíček), 54. Kolařík (Kenša, Navrátil) – 2. Kajnar (Sigmund), 4. Maštera (Strnad), 41. Tůma, 50. Sigmund (Urban), 52. Kajnar (Sigmund), 57. Kajnar (Maštera). Rozhodčí: Kika – Dopitová, Loun. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 23:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5, 2:6.
Schneider – Solař, Skříček, Horký, Hradila, Kenša, Klapal, Heralt, Zdráhal, Hotěk, Kubíček, Abrahám, Válek, Kolařík, Pochyla, Matuška, Navrátil, Rusňák, Gábriel
Šoustal – Michálek, Erat, Tůma, Procházka, Sigmund, Kajnar, Matov, Strnad, Burian, Urban, Wasserbauer, Pokorný, Březka, Kabelka, Maštera

Komentář k zápasu

Utkání nezačali přerovští dorostenci vůbec dobře. Po necelých čtyřech minutách totiž prohrávali o dvě branky. Nejprve otevřel skóre zápasu Radek Kajnar. Využil zmatků při rozehrávce domácích, zmocnil se kotouče v předbrankovém prostoru a rutinérsky vymíchal Schneidera. Druhý zářez hostů přidal Vojtěch Maštera. Třebíčský kapitán vybruslil mezi kruhy a svou střelu umístil přesně pod vyrážečku domácího brankáře.

Přerovu trvalo téměř deset minut, než se ze svého špatného začátku oklepal. Poté se mu však podařilo vyrovnat hru a zatlačit svého soupeře. Za svou aktivitu byl nakonec také odměněn. V přesilové hře Hradila nahodil kotouč na Šoustala, ten jej pouze vyrazil na hůl Michala Kolaříka, který černý nesmysl poslal neomylně do branky hostů. Zubři mohli i vyrovnat, ovšem Hotěk ve stoprocentní šanci Šoustala nepřekonal. Závěr třetiny však patřil hostům a přerovští měli velké štěstí, že opět neprohrávali o dvě branky.

Do druhé části vstoupili domácí hráči mnohem lépe. Už po dvou minutách si vypracovali obrovskou příležitost na vyrovnání. Heralt poslal střílenou přihrávku na Hoťka, který nedokázal přehodit beton Šoustala. Poté převzali iniciativu hosté a Schneider v domácí brance musel vytáhnout několik důležitých zákroků. Chytil těžkou střelu Erata, o dvě minuty později i nájezd Matova a nakonec zneškodnil i tutovku Michálka.

Přerovu, stejně jako v první třetině, patřila druhá polovina prostředního dějství. Svého soka z Vysočiny zatlačil do defenzívy, ovšem nedokázal využít ani jednu ze svých šancí. Aktivní byl především Hotěk s Navrátilem. Neujala se ani tvrdá Rusňákova rána od modré čáry, kterou vyrazil Šoustal držadlem své hole.

Poslední perioda již byla plně v režii Horácké Slavie, která ukázala, proč vede tabulku nadstavbové části. Uklidňující třetí gól vstřelili hosté již po osmnácti vteřinách. Jakub Tůma nahazoval puk před branku, kde si ho nešťastně srazil Hradila do vlastní sítě. Třebíč nepolevila a dál svého soka přehrávala. Její tlak vyústil ve čtvrtý gól. Tomáš Sigmund se nejrychleji zorientoval před Schneiderem a zasunul kotouč za jeho záda.

Další puk ze své sítě lovil přerovský brankář už za necelé dvě minuty. Radek Kajnar přetlačil na brankovišti jednoho z domácí hráčů a po páté rozsvítil červené světlo za domácí brankou. Zubři se zmohli pouze na kosmetickou úpravu nelichotivého výsledku. Michal Kolařík se ocitl sám před Šoustalem a přesně trefil skulinku mezi jeho betony.

Poslední slovo však měli hosté. Po několika šťastných odrazech se puk dostal na hůl Radka Kajnara, který zkompletoval hattrick.