Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost vybojoval ve finálovce první výhru, doma v závěru přetlačil Hodonín

Starší dorost vybojoval ve finálovce první výhru, doma v závěru přetlačil Hodonín
P ř e r o v – Starší dorostenci do finálové skupiny rozhodně nevstoupili podle představ. Dva zápasy prohráli, a tak v pátečním utkání se silným Hodonínem usilovali o zlepšení, které by jim konečně přineslo úspěch. Po bezbrankovém úvodu se Zubři dostali do vedení, jenže soupeř brzy vyrovnal. Rozhodnutí tak přinesla až perioda třetí, v níž Přerované po neuznaném gólu Hodonína dvakrát rychle udeřili. Drtiči v závěru ještě korigovali na 3:2, finiš už však domácí zvládli a připsali si tři body.
21.kolo, pátek 12.12.2014
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
3:2
(0:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 29. Solař (Rusňák), 51. Pochyla, 55. Kolařík (Heralt) – 31. Ling (Škriba, Lišaník), 57. Škriba (Ling, Tomešek). Rozhodčí: Cik – Holibka, Loun. Vyloučení: 9:9, navíc Heralt (Přerov) 10 minut osobní trest – Tomešek (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 24:17. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.
Kašpárek – Matuška, Rusňák, Hradila, Solař, Kenša, Klapal, Horký, Zdráhal, Blahunek, Skříček, Pochyla, Válek, Kubíček, Kolařík, Šťastný, Heralt
Štěpanovský A. – Andrýsek, Lišaník, Mojžíšek, Crlík, Weber, Lindner, Ling, Rauš, Stanislav, Škriba, Štěpanovský M., Tomešek, Veselý, Větříšek

Komentář k zápasu

Přerovský tým šel do zápasu s jasným cílem přerušit sérii tří proher. Začal velmi aktivně. Již v první minutě si dvojice Kenša - Kolařík svým dobrým napadáním vynutila na soupeři faul. Hodonínští se však nechtěli nechat zahanbit. V páté minutě od mantinelu vyjel Stanislav, trefil však pouze připraveného Kašpárka.

Následovala dlouhá pasáž, ve které byl vidět spíše boj než pohledný hokej. Toto hluché místo protnula pěkná individuální akce Škriby. Počkal si na správný moment, vybruslil zpoza Kašpárkovy klece a trefil tyč. Domácí se snažili o aktivní hru. Vypracovali si i pár slibných možností, ale chybělo jim ovšem tolik potřebné střelecké štěstí.

Do druhého dějství vstoupili opět lépe přerovští hokejisté. Po pár vteřinách se sám před Štěpanovským zjevil Kolařík. Hodonínský brankář však utěsnil mezírku u své tyče. Ještě v té samé minutě od modré vypálil Kubíček a jeho projektil zastavila až tyč. Hosté mohli jít vzápětí do vedení. Po hrubce jednoho z přerovských beků se do puku opřel Větříšek a Kašpárka už po druhé v zápase musela zachránit branková konstrukce.

Nakonec se jako první dočkali domácí hráči. Rusňák našel krásným pasem za obranou číhajícího Martina Solaře. Přerovský útočník nic velkého nevymýšlel a prostřelil Štěpanovského nad lapačku. Z vedení se však Zubři radovali jen necelé dvě minuty. Kolem mantinelu se protáhl Ondřej Ling, ze strany se natlačil před Kašpárka, a poté poslal kotouč nechytatelně pod horní tyč. Po vyrovnávající brance byli hosté jako politi živou vodou. Přerov udržel nerozhodný stav hlavně díky skvělému Kašpárkovi.

Třetí část zápasu se nesla ve velmi nervózním duchu. Přispěly k tomu především sporné výroky hlavního rozhodčí. Nejspornější moment přišel ve 49. minutě. Hosté krásně vykombinovali přerovskou obranu a skórovali. Branka však nebyla uznána pro údajné postavení hráče v brankovišti.

Přerovští pak přežili několik dalších velkých šancí Hodonína a sami udeřili. Michal Pochyla nahrával před branku a hodonínský obránce si kotouč nešťastně srazil do vlastní klece. Do dvoubrankového vedení poslal domácí Michal Kolařík. Vybojoval kotouč v útočném pásmu, udělal dva kroky a vymetl pavučinu v pravém horním rohu Štěpanovského klece. Hosté se ještě nadechli v závěru utkání k náporu, ale podařilo se jim pouze snížit, když Kašpárka prostřelil Lukáš Škriba.