Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Velmi oslabená sestava na Porubu nestačila, soupeři podlehla o čtyři góly

Junioři: Velmi oslabená sestava na Porubu nestačila, soupeři podlehla o čtyři góly
O s t r a v a – Poslední kolo před reprezentační pauzou měla v pátek na programu finálová skupina Ligy juniorů. Nemocemi a zraněními hodně oslabená sestava Zubrů se představila na ledě silné Poruby. Přerov se čtveřicí starších dorostenců na svého soupeře nestačil. Zejména kvůli velkým chybám ve druhém dějství prohrál celkově o čtyři góly 2:6. Po vítané týdenní přestávce, která poslouží k doléčení marodů, odehrají junioři tři zápasy za sebou na domácím ledě.
36.kolo, pátek 30.1.2015
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
6:2
(1:0, 4:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Gola R. (Smrčka), 25. Fibrich (Havránek, Schwarz), 27. Mládek (Brnčál), 31. Havránek (Fibrich), 38. Smrčka (Holaň, Gola R.), 42. Mládek (Brnčál) – 30. Kenša (Blahunek, Kolařík), 36. Zavřel (Kubal, Helešic). Rozhodčí: Trombík – Poruba, Štěpán. Vyloučení: 6:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 49. Střely na branku: 38:23. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 6:2.
Mizera – Síkora, Gola R., Štěpán, Kurnik, Schwarz, Ščurek, Gálik, Brnčál, Fibrich, Mládek, Smrčka, Ryška, Holaň, Havránek, Kropka
Sekula (27. Grigárek) – Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Smolka – Zavřel, Helešic, Kubal – Zdráhal, Novák, Pecha – Kenša, Kolařík, Blahunek

Komentář k zápasu

V první třetině to na ledě vypadalo velice vyrovnaně a porubské pětky si oťukávaly hlavně přerovské dorostence, kteří museli za Přerov nastoupit a zpočátku vypadali plaše. Jakmile se však zapracovali, dělali domácím na ledě docela peklo. Čtyři přerovští mladíci s košíky se na ledě proháněli daleko rychleji a svižněji a dokázali nejednou proniknout do útočného pásma. Zbytek juniorského osazenstva hostů také domácím občas přitopilo pod kotlem, ale žádná ze střel za Mizerou neskončila. První domácí a jediný gól první části utkání vstřelil Robin Gola

. Druhá tercie byla na branky bohatější. Parádní akci zakončil hned v začátku Josef Fibrich, který obelstil Sekulu. Přerovský gólman chtěl Fibrichovi zabránit v gólu, ale moc si vyjel a nestačil se vrátit, takže si lehl, ale v tom jej porubský útočník objel a než stačil Sekula nastavit hůl, byl kotouč v kleci. Pár minut na to vsítil Jonáš Mládek, který tak poslal Sekulu z ledu. Přerovský gólman rezignoval a místo něj se do klece postavil Jakub Grigárek. Ale ani na něm nebyla za nedlouho nitka suchá.

Než se tak stalo, obdržel Mizera svou první branku. Rychle ujíždějící Michal Kenša, jedna z přerovských posil, přebruslil skoro celé kluziště a z prostoru kruhu po Mizerově pravici vypálil prudkou střelu, která vymetla oba rohy brankové konstrukce. Na tuto branku odpověděl Martin Havránek, jež pálil na klec z bezprostřední blízkosti.

Po střele Patrika Zavřela neměl porubský gólman moc štěstí, neboť puk projel za brankovou čáru, ještě než stačil přitisknout beton k tyči. Gólovou smršť druhé třetiny završil Marek Smrčka.

Uběhla pouze minuta a v poslední třetině opět skóroval Jonáš Mládek, který snad ani nedoufal v to, že jeho akce vyjde. Hostům se již nedařilo, ale bojovnost je neopouštěla. Přerov se stále tlačil dopředu a snažil se stav snížit, jeho akce však byly vždy zmařeny. Ani domácím se již nedařilo proměňovat šance. Ačkoliv branky nepadaly, na ledě bylo stále živo a o osobní souboje nebyla nouze.

Ke konci utkání musel na ledovou plochu i lékař, neboť se na ledě u trestných lavic dost ošklivě svíjel jeden z řad Přerova. Tvrdý náraz o mantinel nevydržel ramenní kloub Tomáše Nováka a lékař musel rameno nahodit zpět. Utkání posléze skončilo stavem 6:2.

Autor: Kateřina Juříková, www.hcporuba.cz

Ohlasy trenérů

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Soupeř přijel ve značně oslabené sestavě. Ačkoliv jsme kluky nabádali, aby hráli zodpovědně, nenastoupili jsme do utkání šťastně. Od druhé třetiny jsme začali hrát, plnili se povinnosti a podařilo se nám i gólově odskočit. V poslední třetině bylo důležité, abychom nepolevili, abychom hráli svou hru. Myslím si, že soupeř hrál, na co měl a řekl bych, že se hrálo nahoru a dolů.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Prohráli jsme naprosto zaslouženě. Rozhodla druhá třetina, kdy jsme přestali plnit to, co v první. Máme spoustu zraněných, nemocných a tím jsme na body zřejmě dosáhnout nemohli, ale darovali jsme to domácím, podle mého názoru, hodně lacino.