Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři pokračují na vítězné vlně, doma zdolali Hradec a vedou finálovou skupinu!

Junioři pokračují na vítězné vlně, doma zdolali Hradec a vedou finálovou skupinu!
P ř e r o v – Finálová skupina Ligy juniorů napsala v pátek třetí kolo, do kterého šli Zubři po dvou výhrách, jenž přivezli z Havířova a z Třebíče. V domácí premiéře hostili hradecký Mountfield, hlavního aspiranta na postup do Extraligy. Ten měl v MEO Aréně převahu, kterou ale přetavit ve vítězství nedokázal. Přerované si bojovností dlouho drželi vedení, jenž uhájili i ve velmi dramatickém závěru. Výhra 5:4 poslala juniorku do čela finálové skupiny! Další duel odehrají Zubři v neděli v Porubě.
25.kolo, pátek 5.12.2014
HC ZUBR Přerov - Mountfield HK
HC ZUBR Přerov - Mountfield HK
5:4
(2:1, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. Školoud (Rajnoch, Kratochvíl Š.), 18. Kratochvíl Š. (Rajnoch, Školoud), 24. Školoud (Kratochvíl Š., Rajnoch), 36. Zavřel (Šťastný), 58. Školoud (Kratochvíl Š., Müller) – 7. Dudák (Bartoň, Bezděk), 22. Kastner (Matějček, Michálek), 53. Bezděk (Bartoň), 60. Uhlík (Bartoň, Kastner). Rozhodčí: Přikryl – Zapletal, Zedník. Vyloučení: 4:4, navíc Vladyka (Mountfield HK) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 26:43. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4.
Grigárek – Mašíček, Šťastný, Duda, Kundrátek – Školoud, Kratochvíl Š., Rajnoch – Helešic, Müller, Kubal – Ministr, Zavřel, Smolka
Veselý (36. Ašenbrenner) – Vladyka, Plašil, Gančarčík, Bezděk, Piegl, Suda, Kastner, Miškář, Malinský, Drašnar, Bartoň, Michálek, Matějček, Uhlík, Šeda, Pilař, Dudák

Komentář k zápasu

První šance zápasu se zrodila na domácí straně, ale tísněný Kratochvíl na Veselého v bráně vyzrát nedokázal. Další minuty pak patřily Hradeckým. Šeda se střílejícím Pilařem sice ještě neuspěli, ale Petr Dudák už pak z prostoru mezi kruhy načal gólový účet. Mountfield mohl své vedení rychle navýšit, přesilovkové šance Matějčka a Miškáře však lapil pozorný Grigárek.

Hosté za nevyužitou přesilovku draze zaplatili. Při přečíslení Kratochvíla a Smolky scházelo druhému jmenovanému razantnější zakončení, pak se ale napřáhl Petr Školoud a kotouč málem protrhl síťku v bráně. Zubry gól povzbudil, což brzy přineslo další úspěch. Školoud bombou vyprášil Veselého beton, od nějž se puk odrazil k Šimonu Kratochvílovi a ten nekompromisně zacílil pod horní tyč.

Na začátku druhé „dvacky“ byli domácí opět pod tlakem a velkou chybou povolili soupeři srovnat krok. Lukáš Kastner měl před bránou dostatek času i prostoru zakončit a nemýlil se. Z vyrovnání se však Hradec radoval jen něco málo přes dvě minuty. Rychlou akci Zubrů zakončil povedenou ranou Petr Školoud.

V polovině utkání dvakrát domácí pykali za faul a soupeř měl řadu možností na další srovnání skóre. Šedovu ránu však Grigárek vyrazil a po Pilařově střele schoval touš do lapačky. Následně neuspěl ani Kastner, který se přes obránce tlačil do koncovky, a tak Přerov znovu trestal. Šťastný famózní přihrávkou vyslal do úniku Patrika Zavřela, který Veselému nedal šanci a vyhnal jej z kasy. Náhradník Ašenbrenner musel hned po několika vteřinách řešit velký závar a odolal s pořádnou dávkou štěstí.

Ve třetí třetině domácí nic neslevili ze své bojovnosti a snahu Mountfieldu snížit úspěšně odráželi. Měli navíc vzadu Grigárka, který dál hostům kazil radost. Nepřišel si na něj střílející Miškář s Pilařem ani Malinský, jenž měl po průniku před bránu jasnou tutovku. Na straně Zubrů mohl zase skórovat Kratochvíl, který se prokličkoval k bráně, ale zakončil mimo.

Přece jen se pak Hradečtí dostali znovu na dostřel. Na modré čáře vypálil Lukáš Bezděk a kotouč přes clonící hráče zapadl k tyči. Hosté dál tlačili, přílišná ofenzíva se jim však vymstila. Po spolupráci Müllera s Kratochvílem totiž putoval kotouč na rozjetého Petra Školouda, který si sjel k bráně a z bekhendu svým třetím gólem v zápase zvýšil na 5:3.

Hradec se ani dvě minuty před koncem nevzdal, zkusil hru bez brankáře a ještě závěr zdramatizoval. Padesát sekund před koncem dorazil kotouč do brány Jiří Uhlík. Více už však hosté nestihli, a tak po výsledku 5:4 získal všechny body do tabulky Přerov.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Věděli jsme, že to se soupeřem, který má jednoznačné cíle postupu do extraligy, budeme mít velmi těžké. Byly tam pasáže, kdy nás Hradec přehrával, ale bojovností, obětavostí a hlavně plněním taktických věcí, jsme ten zápas vyhráli. Hodně to stálo i na brankářích. Soupeři oba příliš nezachytali, naopak nás Grigárek výborně podržel. Asi nevyhrál lepší tým, ale ten bojovnější. Myslím si, že za bojovnost jsme si vítězství zasloužili.

Aleš Krátoška (Mountfield HK): Hostující trenér se k zápasu odmítl vyjádřit.