Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorští Zubři porazili Uničov také doma a postup do finálové skupiny mají na dosah

Juniorští Zubři porazili Uničov také doma a postup do finálové skupiny mají na dosah
P ř e r o v – Páteční podvečer nabídl v přerovské MEO Aréně střetnutí juniorských Zubrů s Uničovem. Naposledy modrožlutí nadělili soupeři dvanáct gólů, čtyři za třetinu a také v úvodním dějství zápasu 18. kola splnili tuto metu. Pak ovšem Přerované zvolnili, proto už jejich náskok tentokrát příliš nenarůstal. Výhra 6:1 přinesla Zubrům tři body a téměř už definitivní jistotu postupu do finálové skupiny.
18.kolo, pátek 14.11.2014
HC ZUBR Přerov - HC Uničov
HC ZUBR Přerov - HC Uničov
6:1
(4:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Novák (Pecha), 4. Helešic (Duda), 17. Helešic (Rajnoch, Školoud), 19. Helešic (Rajnoch), 45. Kubal (Zavřel), 59. Duda (Helešic, Školoud) – 23. Vrána (Zelený). Rozhodčí: Cik – Matěj, Vožda. Vyloučení: 4:5, navíc Pecha (Přerov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 39:24. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.
Grigárek – Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Novák, Smolka, Duda – Rajnoch, Čelko, Školoud – Pecha, Müller, Kubal – Siegel, Helešic, Zavřel
Kořalka – Zelený, Hromádka D., Gatěk, Nedopil, Stryk, Hromádka P., Pastorek, Wind, Hodulák, Vrána, Hubáček, Groer

Komentář k zápasu

Od samého počátku dnešního klání bylo jasné, že tempo hry budou diktovat domácí hráči. Přerovští šli do vedení již ve druhé minutě. Tomáš Novák od mantinelu nahodil kotouč na Kořalku a uničovskému brankáři prošel puk smolně pod betonem za brankovou čáru.

I další minuty patřily Zubrům. Do dvoubrankového trháku je poslal Martin Helešic. Našlápl po pravém křídle a neomylně trefil volné místo pod vyrážečkou Kořalky.

Hostující hráči se snažili. Pálili na Grigárka z jakékoliv pozice, ovšem na maskovaného muže v domácí kleci si nepřišli. Za to domácím dvě vstřelené branky evidentně nestačili a i nadále se vrhali do útoku. Snaha se jim vyplatila. Školoud posunul kotouč Rajnocha, který se kličkou zbavil svého strážce a našel na pravém kruhu volného Martina Helešice. Ten se z první trefil přesně k tyči. Přerovský útočník však stále neměl dost. Minutu před koncem první třetiny mu puk do jízdy předložil Rajnoch. Martin Helešic se sám před Kořalkou zachoval chladnokrevně a zkompletoval hattrick.

Do druhé části vstoupili domácí poněkud vlažně a Uničov měl najednou daleko více ze hry. Hned v první minutě si Grigárek musel poradit s nájezdem Nedopila a s následnou dorážkou Hoduláka. Hosté se však nakonec dočkali. O pár okamžiků později našel Zelený Marka Vránu, který zasunul kotouč přesně mezi betony přerovského brankáře.

Uničovští se mohli na dostřel dostat v dlouhé pětiminutové přesilovce za faulu kolenem přerovského Pechy. S touto možností ovšem naložili prachbídně a Zubři se v pohodě ubránili, i když hráli dokonce celé dvě minuty pouze ve třech.

Vzrušení přinesl až závěr třetiny. Nejprve se sám před Kořalkou ocitl Rajnoch. Neuspěl. Na druhé straně se po střele Nedopila za Grigárkem ozvala tyč.

Do poslední dvacetiminutovky nastoupili Zubři o něco lépe než do té předchozí. Uničov se ještě snažil se zápasem něco udělat. Jejich úsilí však po čtyřech minutách uťal Pavel Kubal, který zužitkoval krásnou bekhendovou nabídku Zavřela.

Zbytek zápasu se poté už spíše dohrával. Přerovští junioři byli povětšinu času na puku a svého soka drželi daleko od své branky. Záda jim navíc kryl dnes s jistotou chytající Grigárek. Definitivní tečku za utkáním udělal Ondřej Duda. Vypálil od modré čáry a jeho projektil trefil přesně odkryté místo nad Kořalkovým ramenem.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): První třetina ještě snesla nějaké parametry, ale od té druhé jsme se přizpůsobili hře Uničova. Na tomto zápase mě těší pouze tři body, které jsme získali.

Martin Palinek (HC Uničov): Na to, že jsme hráli na ledě soupeře z čela tabulky jsme začali velice vlažně. Dostali jsme laciné góly, domácí byli díky nim v tlaku a my jsme nedokázali odpovědět. Pod dojmem stavu 4:0 pak Přerov zvolnil a my mohli jít v přesilovce pět na tři do kontaktu, jenže jsme ji sehráli katastrofálně. Poté už se zápas jen dohrával. Myslím si, že jsme mohli uhrát solidnější výsledek, ale domácí byli lepší.