Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: V Hodoníně tým Zubrů po hororové první třetině ještě sahal na body

Junioři: V Hodoníně tým Zubrů po hororové první třetině ještě sahal na body
H o d o n í n – Liga juniorů už se pomalu přibližuje konci základní části. Zubři, kteří bojují o definitivu postupu do finálové skupiny, nastoupili ve čtvrteční dohrávce 17. kola na ledě Hodonína. Drtiči ještě také mají naději na postup, ale už jen velmi malou. Domácím však skvěle vyšla první třetina, která byla pro Přerov doslova hororová. Po šestigólovém přídělu se ale Zubři semkli a z téměř ztraceného zápasu ještě udělali obrovské drama. Dvě třetiny byli jasně lepším týmem, snížili z 6:1 na 6:5, jenže i přes velké šance už na remízu a dělbu bodů nedosáhli.
17.kolo, čtvrtek 13.11.2014
SHK iClinic Hodonín - HC ZUBR Přerov
SHK iClinic Hodonín - HC ZUBR Přerov
6:5
(6:1, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Frolek (Vanek), 12. Hložánek (Tomešek), 13. Kučera (Sedlák), 15. Hložánek (Kučera, Frolek), 18. Hložánek (Tomešek), 19. Venclík (Melichárek, Černohous) – 6. Kratochvíl Š. (Štastný), 24. Kratochvíl Š. (Šťastný, Mašíček), 40. Šťastný (Kratochvíl M., Kratochvíl Š.), 40. Kratochvíl Š. (Kratochvíl M.), 44. Kratochvíl M. (Ministr). Rozhodčí: Netopil – Blaha, Kucián. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:5.
Juračka (2. Zollpriester) – Kulyk, Hložánek, Venclík, Kučera, Frolek, Prčík, Tomešek, Helísek, Kukliš, Vanek, Přichystal, Sedlák, Šála, Černohous, Melichárek, Výmola, Ling
Grigárek (13. Sekula, 21. Grigárek) – Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Novák, Duda, Siegel, Smolka – Kratochvíl M., Kratochvíl Š., Čelko – Pecha, Kubal, Müller – Ministr, Helešic, Zavřel – Heralt

Komentář k zápasu

Hodonín před zápasem ještě živil malé naděje na postup finálové části, proto nastoupil velmi aktivně. Obrovskou šanci měl brzy Kučera, po odrazu kotouče o zadní mantinel ale těsně minul. Zakrátko šel Přerov do oslabení a tentokrát už Drtiči slavili, když střelu Vaneka do správného místa tečoval Radek Frolek. Z vedení se však domácí dlouho neradovali. Přerov oplácel stejnou mincí a po krásné přesilovkové trefě Šimona Kratochvíla bylo vyrovnáno.

Tím ovšem účinkování Přerova v první třetině skončilo. Další pasáž byla jedním velkým hororem. Hodoňané do sedmi minut vměstnali pět gólů. Druhá branka padla po pěkné souhře, kterou zakončoval Erik Hložánek, na 3:1 zvýšil z dorážky Tomáš Kučera, čtvrtá trefa přišla z hole Erika Hložánka, jenž posléze zaznamenal hattrick a stav 6:1 stanovil střílející Michal Venclík.

Do prostřední třetiny vlétl zcela jiný Přerov. Zubři velmi výrazně zabrali a postupně začali krátit gólové manko. O druhý střelecký úspěch se postaral Šimon Kratochvíl, po jehož ráně nedokázal Zollpriester kotouč zkrotit. Grigárek na druhé straně svůj tým podržel, když lapil střely Prčíka a Kučery.

Závěr druhého dějství byl ve znamení dalšího snížení a Přerov zadělal na velké drama. Nejdříve se v přesilovce od modré čáry trefil Roman Šťastný a na 6:4 pak krásným gólem korigoval Šimon Kratochvíl. Přebruslil hodonínského beka a v poslední vteřině zasunul z úhlu kotouč do brány.

Také ve třetí třetině pokračovala přerovská honba za vyrovnáním a brzy měli Zubři k bodům ještě blíž. Matouš Kratochvíl se v přečíslení neukvapil a prudkou ranou k tyči snížil náskok Drtičů na minimum. Vrátit domácím větší vedení mohl po chvíli Melichárek, ale Grigárek se mezi betony překonat nenechal.

Přerovský gólman se pak vyznamenal při sólové akci Černohouse, který jel sám na bránu. Šance na velký zvrat stále žila a modrožlutí se důrazně tlačili do brány. Téměř celé dvě minuty hráli Zubři v závěru power play, po střelách Mašíčka, Šťastného a Šimona Kratochvíla kotouč skákal okolo brány, ale už v ní neskončil. Drtiči tak s vypětím všech sil ubránili těsný náskok 6:5 a připsali si do tabulky tři body.

Ohlasy trenérů

Stanislav Beťko (SHK Hodonín): Přerov přijel v hodně silné sestavě, ale nám parádně vyšla první třetina. Byli jsme plní pohybu, pěkných nahrávek a kombinací, ze kterých nám tam napadaly góly. Hráče jsem pak upozorňoval, že soupeř to určitě jen tak nezabalí a nemá co ztratit, což se potvrdilo. Přerov nás začal přehrávat, více střílel a zaslouženě tu druhou část vyhrál. Ve třetí třetině jsme se snažili hrát poctivě zezadu a i když jsme ještě inkasovali, tak se nám povedlo výsledek 6:5 udržet. Jsem rád, že se nám konečně podařilo porazit soupeře z té silné čtyřky. Přerovu přeji do finálové části hodně štěstí.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Jeli jsme do Hodonína s tím, že budeme v případě výhry mít už pět kol před koncem zajištěn postup do finálové části. Po první třetině ale byly myšlenky jinde. V ní to vypadalo tak, že jsme si přijeli zahrát a ne vyhrát. Proslov v kabině pak změnil přístup hráčů k zápasu a mít v závěru trochu více štěstí, tak jsme nakonec i vyhráli, protože po snížení na 6:5 jsme měli stoprocentní šance a také v power play jsme byli blízko. Soupeře jsme celkově přestříleli, ale za tu odfláknutou první třetinu jsme si zřejmě vyhrát nezasloužili.