Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Bojovnost Warrioru nestačila, Zubři soupeři ze dna tabulky dali sedm gólů

Junioři: Bojovnost Warrioru nestačila, Zubři soupeři ze dna tabulky dali sedm gólů
P ř e r o v – Nedělní odpoledne patřilo v MEO Aréně i juniorům, kteří si to rozdali s Warriorem Brno. Oba soupeři body hodně potřebují, Zubři kvůli postupu ze čtyřky a Brňané zase na dně tabulky hrají o záchranu. Utkání bylo proto z obou stran bojovné, hosté ve druhé části smazali dvougólové manko, ale Přerov bleskově znovu udeřil a ve třetí třetině, kterou poznamenala spousta vyloučení, už zpečetil své vítězství 7:3.
13.kolo, neděle 26.10.2014
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
7:3
(2:1, 3:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Školoud, 20. Pecha (Novák, Müller), 22. Školoud (Šťastný R., Rajnoch), 33. Školoud (Rajnoch), 38. Rajnoch (Šťastný R., Novák), 50. Šťastný R., 56. Čelko (Školoud, Ministr) – 7. Sekanina (Staněk), 28. Kment (Polzer, Jelínek), 32. Mytiska. Rozhodčí: Kika – Bubela, Nazad. Vyloučení: 12:9, navíc Staněk (Warrior Brno) 5 minut + do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 7:3.
Sekula – Mašíček, Šťastný R., Novák, Kundrátek, Smolka, Siegel, Daniš – Rajnoch, Čelko, Školoud – Kubal, Müller, Pecha – Ministr, Helešic, Zavřel
Maloch – Malíř, Mytiska, Vágner, Sabol, Sedlák, Huml, Abadžiev, Marcello, Staněk, Kazlepka, Jelínek, Polzer, Kment, Křenek, Zechmeister, Svoboda, Kališ, Dobšák, Sekanina

Komentář k zápasu

Domácí Zubři zahájili utkání náporem. Aktivita jim brzy přinesla přesilovku, která byla zužitkována. Před bránou zakončoval Petr Školoud a brankář Maloch si lapačkou srazil puk za svá záda. Z vedení se ale modrožlutí neradovali příliš dlouho. V polovině sedmé minuty totiž Brňané vyrazili do rychlého přečíslení, které střelou nad rameno brankáře Sekuly zakončil Čestmír Sekanina.

Vrátit vedení na domácí stranu mohl zakrátko Rajnoch, který se parádně prosmýkl přes obránce, ale při zakončení narazil na Malochovu lapačku. Na konci první části byl blízko obratu na 1:2 brněnský Marcello, který však přestřelil, a tak platilo známé pravidlo nedáš – dostaneš. V další přesilovce střílel od modré čáry Novák a Daniel Pecha puk krásně tečoval do brány.

Také druhá třetina měla pro Zubry výborný začátek. Při bleskovém útoku střílel Petr Školoud přesně mezi betony brankáře. Přesilovkovou trefu poté zaznamenal také Warrior, když z kruhu trefil prostor u tyče Michal Kment. Po snižujícím gólu uběhly čtyři minuty a bylo vyrovnáno. Matyáš Mytiska nastřelil hůl domácího hráče, od které se puk nešťastně dostal do brány.

Přerov se však brzy vzchopil a do konce druhé třetiny ještě dvakrát skóroval. Hosté si užili nerozhodného stavu jen necelou minutu, když se k brankovišti natlačil Petr Školoud a dorážkou zkompletoval hattrick. Na 5:3 poté upravil Michal Rajnoch, který šikovně tečoval střelu Šťastného, a tak podruhé šli Zubři do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Třetí periodu otevřely dvě šance Brna, střílející Kment a dorážející Jelínek si však na Sekulu nepřišli. Proto gólovou radost znovu rozpoutali Zubři, kterým opět pomohl nejistý zákrok Malocha. Roman Šťastný vystřelil přes obránce a brněnský gólman si podruhé lapačkou ztečoval puk do kasy.

V posledních deseti minutách se hra přiostřila, hosté začali dohrávat souboje mnohdy za hranicemi pravidel, proto počet trestných minut rapidně narostl. Vše odstartovala velká šarvátka po průniku a dorážce Helešice. Závěrečná změna skóre přišla od Zubrů během jedné z přesilovek. Z dorážky se prosadil Ondřej Čelko a stanovil tak konečný výsledek 7:3.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Byl to důležitý zápas, který ukázal charakter týmu a my jsme z něj vyšli výborně. Brno je v tabulce poslední, hraje o záchranu, proto bojovalo, rvalo se o každý kotouč a to naše vítězství se vůbec nerodilo lehce. Jsem zklamaný jen z toho, že za rozhodnutého stavu byly na ledě věci, které k hokeji nepatří. Ustáli jsme to a tři body jsme vydřeli.

Michal Bartoněk (HCM Warrior Brno): Přerov je velmi kvalitní soupeř a my jsme na jeho ledě sehráli, i když tomu skóre neodpovídá, výborný zápas. Věděli jsme, že můžeme tady jen získat. Já jsem klukům po zápase poděkoval za výkon. Kdyby měli domácí méně toho štěstíčka při dvou, pro nás nešťastných gólech, tak by to třeba vypadalo jinak.