Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři útočili v Opavě na všechny tři body, nakonec po nájezdech berou dva

Junioři útočili v Opavě na všechny tři body, nakonec po nájezdech berou dva
O p a v a – Juniorský tým se po vítězství s Prostějovem opět představil venku, na opavském kolbišti v pátek zahájil druhou polovinu základní části. Zubři se dvěma góly v první třetině dostali do vedení, jenž velmi dlouho drželi. Spoustu oslabení se jim podařilo ubránit, ale v závěru už Slezan srovnal, proto o vítězi rozhodly až nájezdy. Ty přerovský tým zvládl výborně, dvakrát skóroval, zatímco Opava vyšla naprázdno. Dva body tak patří Zubrům, jeden získali domácí.
12.kolo, pátek 24.10.2014
HK Opava - HC ZUBR Přerov
HK Opava - HC ZUBR Přerov
2:3sn
(0:2, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 45. Rybka (Klapetek, Ondruch), 57. Klapetek (Slavík) – 16. Rajnoch (Čelko), 20. Pecha (Kubal, Müller), rozhodující nájezd Kubal. Rozhodčí: Dobeš – Moravec, Štefková. Vyloučení: 13:15, navíc Slavík (Opava) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 70. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Drnda – Černý, Blaževič, Rohovský, Horák, Slavík, Zbytek, Krupa, Hula, Hlista, Hon, Klapetek, Pražák, Ostřanský, Ondruch, Rybka
Grigárek – Mašíček, Šťastný R., Novák, Kundrátek, Smolka, Daniš – Rajnoch, Čelko, Tomaník – Kubal, Müller, Pecha – Siegel, Helešic, Zavřel

Komentář k zápasu

Začátek zápasu přinesl opavskou aktivitu a Zubři byli pod mírným tlakem. Slezané ho však v gól nepřetavili, protože Klapetek s Rybkou mířili mimo Grigárkovu klec. Přerov svého soupeře začal tlačit až od osmé minuty, leč také neúspěšně. S průnikem Helešice si Drnda poradil, stejně jako s oslabením, v němž prudce pálil Šťastný.

Až poté modrožlutí udeřili, a bylo to dokonce v oslabení. Po střele Čelka brankář Drnda puk jen vyrazil a po lehké dorážce Michala Rajnocha kotouč doklouzal za čáru. V posledních vteřinách první části pak úspěch přinesla další dorážka, tentokrát mnohem důraznější od Daniela Pechy, který tak stanovil průběžné skóre 0:2.

Od druhé třetiny se začalo více vylučovat, jenže přesilovky zůstávaly nevyužity. Opava mohla rychle snížit po střele Rybky, který bez přípravy napálil Grigárkův beton. Zubři byli naopak blízko uklidnění při ráně Tomaníka, z níž však kotouč šel těsně nad. Počet trestů hodně narostl v polovině druhého dějství, kdy po dorážce Ostřanského vznikla šarvátka.

Zubři se museli poté chvíli bránit i ve třech, jenže Grigárek kotouč za svá záda nepustil. Největší šanci měl Krupa, který byl sám před bránou, ale vylámal si zuby na brankáři. Po čtyřiceti minutách tak Přerov stále vedl o dva góly.

Ve třetí části pokračovala série přerovských vyloučení. Předcházela jí však tutovka Tomaníka, který dostal krásně nabito zpoza brány od Rajnocha, ale rána mu nesedla. Poté se počet hráčů Přerova už snížil na čtyři a Grigárek musel být v pohotovosti. Slavík nastřelil od modré tyčku, ale zanedlouho se ujal střelecký pokus Davida Rybky, který přes klubko hráčů snížil na 1:2.

Přerov mohl brzy mít dvougólový náskok zpět, jenže zahodil přesilovku pět na tři, proto se karta otočila a Opavané stejnou možností nepohrdli. Po Slavíkově střele se puk odrazil od zadního mantinelu a obránce Šťastný ho ztečoval do vlastní kasy. Vyrovnávací gól byl připsán na účet Lukáše Klapetka. Stav 2:2 už se do závěrečného klaksonu nezměnil, proto přišly na řadu nájezdy.

Ty byly jednoznačnou záležitostí. Zatímco Opavané si vůbec na Grigárka nepřišli, Přerov byl úspěšný. Rajnoch perfektně překonal Drndu kličkou a la Forsberg a Pavel Kubal pak dalším pěkným zakončením stvrdil vítězství pro Zubry.

Ohlasy trenérů

Petr Beránek (HC Slezan Opava): Bylo to hodně vyrovnané utkání, v první třetině jsme však trochu propadli a prohrávali o dva góly. Druhou třetinu to bylo nahoru – dolů a ve třetí už jsme měli více ze hry my. Využili jsme dvě přesilovky a dvakrát jsme nastřelili tyčku. Přerov měl v závěru štěstí, v nájezdech mu pak dobře zachytal gólman.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Považuji to za zbytečnou ztrátu, protože jsme po dvou třetinách vedli zaslouženě 2:0. Ve třetí třetině se prakticky nehrálo pět na pět, Opava přesilovky využila a my bohužel nabídnutou šanci ne. Zvládli jsme až nájezdy. Celkově to utkání bylo hodně bojovné, vyrovnané, ale konečný výsledek je pro nás ztrátou.