Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorští Zubři vyloupili hnízdo Jestřábů, vítězství v derby zajistily čtyři branky

Juniorští Zubři vyloupili hnízdo Jestřábů, vítězství v derby zajistily čtyři branky
P r o s t ě j o v – Juniorská liga nedělním jedenáctým kolem už završila první polovinu základní části. Také svěřenci trenéra Kočary narazili na Prostějov, hráli ovšem na ledě Jestřábů. Od úvodu byli aktivnější, čímž získali vedení. Náskok Přerovanů ovšem měl být výraznější. Domácím se přesně podařilo zacílit jen jednou, zatímco Zubři skórovali čtyřikrát. Díky tomu přerovský tým odvezl z jestřábího hnízda všechny body. V pátek juniorka zahájí na ledě Opavy druhou půli základní části.
11.kolo, neděle 19.10.2014
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
1:4
(0:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 50. Dočkal (Konečný) – 14. Rajnoch (Kratochvíl M.), 23. Zavřel, 43. Helešic (Zavřel, Tomaník), 51. Kubal (Müller, Mašíček). Rozhodčí: Šír – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 3:7, navíc Kuncek (Prostějov) 10 minut osobní trest, Jurík (Prostějov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 24:30. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.
Gottwald – Krček, Liška, Melka, Krampol, Kuncek, Langr, Konečný, Hejduk, Jurík, Dočkal, Pavel, Malý
Grigárek – Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Novák, Siegel, Smolka – Rajnoch, Čelko, Kratochvíl M. – Müller, Kubal, Pecha – Helešic, Tomaník, Zavřel

Komentář k zápasu

Na začátku zápasu si přerovský tým vytvořil tlak, ale gólově ho nedokázal zužitkovat. Mašíčkovu střelu od modré brankář Gottwald vyrazil a stejně si počínal i při zakončení Müllera z prostoru mezi kruhy. Jestřábi o sobě poprvé dali vědět v deváté minutě, kdy musel průnik Kuncka hasit Grigárek ostrým zákrokem.

K úvodní trefě poté vedla přesilovka Zubrů. V ní se opřel do puku Michal Rajnoch a z mezikruží parádně trefil prostor nad ramenem brankáře Gottwalda. Závěr prvního dějství nabídl šance pro změnu na druhé straně a Grigárek musel být ve střehu. Všechny možnosti Jestřábů však vyšly naprázdno. Liškova střela těsně minula bránu a Langr trefil její horní tyč.

Z druhé části uběhly necelé tři minuty a Přerov navýšil vedení. Špatná komunikace gólmana Gottwalda s obránci nabídla tutovku pro Patrika Zavřela a ten dorážkou nepohrdl. Zubři mohli mít brzy náskok ještě větší. Domácí útočník Jurík totiž u mantinelu ostře srazil Pechu, a tak modrožlutí dostali pětiminutovou přesilovku.

K ní brzy přibyl další trest, ale hru pěti proti třem si Přerov vlastními fauly totálně pokazil. Oba týmy chvíli dokonce hrály pouze ve třech. Grigárek zlikvidoval střelu Krčka a pak si bravurně poradil se sólovou akcí Langra, který unikl přerovské obraně.

Také úvod třetí tercie nabídl gól a radovali se znovu Přerovští, tentokrát po výstavní souhře. Tomaník poslal puk zpoza brány na dobře postaveného Zavřela, který ještě přihrál Martinu Helešicovi a ten už pohodlně doklepával do prázdné kasy. Zubři pak museli čelit několika oslabením. Těsně po jednom z nich se prosadili také Jestřábi. Patrik Dočkal objel Grigárkovu svatyni a zasunul kotouč u tyče.

Drama se však nekonalo, protože odpověď Přerova byla rychlá. Těsně před bránou totiž dorážel Pavel Kubal a Zubři měli vedení o tři góly zpátky. Prostějov ještě v závěru hrál krátce dvojnásobnou přesilovku, ve které drze zakončoval Langr, ale Grigárek se překonat už nenechal.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Vyhráli jsme v Prostějově zaslouženě, ale s výkonem nejsem spokojený. Měli jsme poměrně náročný týden a zřejmě se trochu podepsal na naší hře. Kluci dvě třetiny tahali nohy a až v té třetí jsme se více rozbruslili. Domácím výborně zachytal brankář, podali dobrý výkon a potrápili nás.