Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorští Zubři deklasovali Uničov, soupeř dostal nadílku dvanácti branek!

Juniorští Zubři deklasovali Uničov, soupeř dostal nadílku dvanácti branek!
U n i č o v – Juniorská liga nabídla v pátek sedmé kolo, které přerovské Zubry zavedlo do Uničova. Soupeř sice už doposud dokázal získat osm bodů, ale v posledních zápasech ztrácel a také s Přerovem musel čelit výrazné porážce. Zubři od začátku na ledě téměř dominovali a gólový příděl do soupeřovy brány si rovnoměrně rozdělili do všech tří třetin. Junioři zvítězili 12:0 a v neděli doma vyzvou Vsetín, lídra tabulky.
7.kolo, pátek 3.10.2014
HC Uničov - HC ZUBR Přerov
HC Uničov - HC ZUBR Přerov
0:12
(0:4, 0:4, 0:4)
Branky a nahrávky: 1. Školoud (Kratochvíl Š.), 12. Müller, 14. Rajnoch, 19. Helešic (Gremlica), 24. Zavřel (Ministr), 31. Tomaník (Gremlica), 37. Školoud (Kratochvíl Š.), 37. Tomaník (Novák), 43. Zavřel (Pecha), 47. Kratochvíl Š. (Rajnoch), 53. Kratochvíl Š. (Školoud, Rajnoch), 54. Tomaník (Gremlica). Rozhodčí: Přikryl – Bubela, Doležel. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 45. Střely na branku: 13:47. Průběh utkání: 0:12.
Molnár – Hrabica, Zelený, Navrátil, Spěvák, Nedopil, Stryk, Hromádka, Pastorek, Wind, Hodulák, Gatěk, Evják, Kubíček, Janík, Polách
Vlach – Mašíček, Šťastný R., Duda, Novák, Ministr, Daniš, Smolka – Kratochvíl Š., Školoud, Rajnoch – Gremlica, Helešic, Tomaník – Siegel, Müller, Zavřel – Pecha

Komentář k zápasu

Vstup do utkání byl ze strany Zubrů bleskový. Na časomíře svítilo 0:19, když Kratochvíl pronikl před bránu a přihrál na hůl Petra Školouda, který se trefil přesně k tyči. Uničov následně nevyužil přesilovku, Hodulák v ní měl možnost dorážky, leč kotouč mu uskočil. To byla na dlouhou dobu jediná šance domácích. Další fáze totiž jednoznačně patřila Zubrům.

Ve dvanácté minutě byl Jakub Müller důrazný u tyče a poslal Přerov již do dvoubrankového vedení, které modrožlutí pak dále navyšovali. K třetí brance jim pomohlo štěstí, po střele Michala Rajnocha totiž brankář kotouč vyrazil a domácí Zelený si jej sklepl do vlastní kasy. Tečku za první třetinou poté udělala hezká kombinace, kterou Martin Helešic zakončil nad Molnárovo rameno.

Na začátku druhé třetiny pokračoval přerovský tlak a Uničov se těžce dostával ze své poloviny. Další góly proto na sebe nenechaly dlouho čekat. Na 5:0 zvýšil Patrik Zavřel a v polovině zápasu pak Pavel Tomaník překonal Molnára dokonce při vlastním oslabení. Domácí zahrozili pouze Navrátilem, který střílel přes obránce, jinak byli naprosto bezzubí.

To Přerov hrál i nadále s chutí a skóre v jeho prospěch narůstalo. Už na 7:0 upravil stav důrazným průnikem před bránu Petr Školoud a za dalších dvanáct vteřin přesně zakončoval i Pavel Tomaník, který se protáhl po křídle a brankáři nedal ani nejmenší šanci zasáhnout.

Také ve třetím dějství se Zubři prosadili celkem čtyřikrát. Vše načal Patrik Zavřel, který zůstal po pohledné kombinaci sám před bránou a už neměl problém skórovat. Desátá trefa zakrátko přišla z hole Šimona Kratochvíla, jenž přejel útočnou modrou a precizní ranou trefil místečko u tyče.

Deset minut před koncem měli domácí dva nejsvětlejší okamžiky v zápase. Unikajícího Navrátila zastavil obránce Mašíček nedovoleně, proto následovalo trestné střílení. To však gólman Vlach lapil a hned v dalším střídání pak Janík s Kubíčkem minuli přerovskou svatyni. Uničovští odmítli stav kosmeticky upravit, a tak si závěrečné slovo vzali Zubři. Jedenáctou branku vstřelil z otočky Šimon Kratochvíl a nejen zápas, ale také hattrick, poté zkompletoval Pavel Tomaník přesnou ranou z prostoru mezi kruhy.

Ohlasy trenérů

Martin Palinek (HC Uničov): Byla to z naší strany tragédie, nemohoucnost a neskutečná ostuda. Věděli jsme, že Přerov má jednoznačně lepší mužstvo, proto jsme se na tréninku zaměřili na chyby z posledních zápasů. Kluci však vůbec nemají zájem hrát. Budeme řešit s vedením klubu a se svazem naše další účinkování v lize. Buďto mančaft rozpustíme, odhlásíme se a zaplatíme pokutu nebo půlku týmu vyhodíme a přivedeme nové hráče.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Od první minuty bylo jasné, že zápas bude v naší režii. Kvalita byla jasně na naší straně a výsledek odpovídá obrazu hry. Jsme však nohama na zemi, protože v neděli nás doma čeká těžký zápas se Vsetínem, který vede tabulku. Je důležité, aby hráči nezůstali hlavami ještě v Uničově, ale soustředili se na dalšího soupeře.