Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost: Základní část uzavřeli Zubři v Prostějově, derby prohráli na nájezdy

Starší dorost: Základní část uzavřeli Zubři v Prostějově, derby prohráli na nájezdy
P r o s t ě j o v – Starší dorostenci uzavřeli základní část ligy nedělním derby v Prostějově, kam odjeli s neúplnou sestavou. Přesto šli v první části do dvoubrankového náskoku, ale soupeř, který hrál o postup do finálové skupiny, zabral a podařilo se mu zajistit v závěru dělbu bodů. Duel tak musely rozhodnout až nájezdy, v nichž jediný gól padl z hole domácích, kteří získali bod navíc. Další část souteže staršího dorostu startuje již příští pátek 5. prosince.
18.kolo, neděle 30.11.2014
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
4:3sn
(1:2, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Ondroušek, 41. Nevřela (Chujac), 57. Kutiš (Pavel), rozhodující nájezd Štěrba – 5. Pochyla (Matuška, Blahunek), 13. Kenša (Hradila), 49. Blahunek (Kubíček). Rozhodčí: Fiedler – Dopitová, Vožda. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 25:17. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Zapletal – Štěrba, Ondrýsek, Navrátil, Chujac, Žilka, Kubík, Skácel, Ondroušek, Vystavěl, Nevřela, Kutiš, Foltas, Vytásek, Lauryn, Hanáček, Pavel
Šindar – Matuška, Abrahám, Hradila, Solař, Kenša, Klapal, Horký, Blahunek, Zdráhal, Skříček, Pochyla, Válek, Kubíček

Komentář k zápasu

Úvodní příležitost si vypracovali hned v úvodu hosté, střela ze solidní pozice však mířila mimo branku Prostějova. První slušnou šanci za Jestřáby měl Skácel, ten ji však nevyužil a to hned potrestali hráči Přerova, když Martin Pochyla dorazil střelu svého spoluhráče, který z úniku trefil tyč. Další úder přišel v přesilovce hostů pět na tři, když Michal Kenša dokázal poslat kotouč za záda Zapletala podruhé.

V oslabení poté zahrozil Jan Pavel, když gólman hostů vyjel pro kotouč a jeho brána zůstala prázdná, nicméně mladý Jestřáb už byl příliš z úhlu pro střelu. Do dobré šance se následně hrnul hostující Blahunek, ale zastavil jej ofsajd. V šestnácté minutě se strhnul obrovský závar před brankou Zubrů, zde však měl gólman štěstí. To ale neměl o dvě minuty později, když kotouč za jeho záda poslal Jaroslav Ondroušek a snížil na 1:2.

Obrovskou šancí přerovského Blahunka začala druhá část, jeho rána z úniku málem rozpůlila tyč na brance Leoše Zapletala. Druhá třetina se celkově nesla ve vyrovnaném duchu, kdy oba týmy pravidelně prověřovaly pozornost gólmanů svého soupeře, opticky měli možná trochu více ze hry hosté. Přesto však ve druhé části skóre zůstalo neměnné a do třetí dvacetiminutovky se opět šlo za nepříznivého stavu pro Jestřáby.

Ze začátku třetí periody opět zahrozil Přerov z úniků, ty však dokázal zlikvidovat strážce domácí svatyně Leoš Zapletal. Nakonec se povedlo udeřit Jestřábům, ve čtyřicáté sedmé minutě se k dorážce dostal Radek Nevřela a srovnal stav utkání. Toto rozpoložení na ledě však dlouho nevydrželo a Zubry poslal opětovně do vedení kapitán Ivo Blahunek. Mladí Jestřábi se však nevzdali a s výsledkem hodlali ještě něco udělat, velikou šanci zahodil ve čtyřiapadeásté minutě Skácel.

Vytoužená branka však přišla, když kotouč poslal do přerovské sítě Martin Kutiš a Prostějov mohl jít dokonce do vedení, když jeden z jejich hráčů obkroužil branku, nicméně po krátké poradě se rozhodčí shodli, že kotouč čáru nepřekročil, což znamenalo, že za stavu 3:3 se šlo do nájezdů. Ty našly pouze jediného úspěšného střelce, tím se ve druhé sérii stal Tomáš Štěrba a rozhodl o bodu navíc pro Jestřáby.

Autor: Radim Nenela, www.lhkjestrabi.cz

Ohlasy trenérů

Filip Smejkal (LHK Jestřábi Prostějov): Věděli jsme, že Přerov má trošku problémy se sestavou, takže nepřivezl úplně kompletní tým. Měli jsme tak šanci urvat nějaké body a, i když průběh zápasu byl takový těžký, v závěru se k nám přiklonilo štěstí a "ukopali" jsme to.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Zápas jsme začali dobře, vedli jsme 2:0 a hru jsme měli pod kontrolou. Znovu se ale ukázalo, že derby je nevyzpytatelné, domácí navíc bojovali o tu nejlepší čtyřku. Ve druhé třetině jsme měli navrch a měli jsme utéct minimálně na 3:1 nebo 4:1, jenže se to bohužel nestalo. Ve třetí části to byl boj, kluci do toho šli po hlavě a výsledek 3:3 je podle mě spravedlivý. Nájezdy už jsou pak vabank. Potýkali jsme se s nějakou marodkou, někteří naši hráči odjeli s juniorkou, takže jsem s výkonem týmu spokojený, i když jsme po nájezdech prohráli.