Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Na třináct gólů stačila půlka zápasu, starší dorost doma deklasoval Boskovice!

Na třináct gólů stačila půlka zápasu, starší dorost doma deklasoval Boskovice!
P ř e r o v – Devět výher v řadě a plný počet bodů, to byla bilance týmu staršího dorostu před pátečním zápasem s Boskovicemi, jímž Zubři už načali druhou půlku základní části. Také do ní vstoupili skvěle a konto soupeře ze dna tabulky zatížili spoustou gólů. Už po první části nebylo co řešit, protože Zubři vedli 8:0. Další pětici branek přidali ve druhém dějství a to třetí již nabídlo pouze maličkou korekci ze strany Boskovic. Přerov zvítězil 13:1 a zaokrouhlil sérii vyhraných zápasů na deset.
10.kolo, pátek 24.10.2014
HC ZUBR Přerov - HC Boskovice
HC ZUBR Přerov - HC Boskovice
13:1
(8:0, 5:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Solař (Navrátil, Matuška), 5. Kolařík, 7. Kolařík (Matuška), 11. Kolařík (Kenša), 11. Pochyla (Šťastný, Kubíček), 12. Solař (Matuška, Petráš), 16. Heralt (Kolařík, Skříček), 19. Kolařík (Heralt), 25. Rusňák, 25. Pochyla, 28. Kolařík (Kenša), 32. Šťastný (Pochyla, Klapal), 32. Petráš (Matuška, Válek) – 44. Šmíd (Vyskočil, Šmahel). Rozhodčí: Klimecký – Doležel, Dopitová. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 39:8. Průběh utkání: 13:0, 13:1.
Kašpárek (21. Šindar) – Matuška, Rusňák, Heralt, Solař, Kenša, Klapal, Horký, Navrátil, Petráš, Skříček, Pochyla, Kleiner, Válek, Kubíček, Kolařík, Šťastný
Külzer J. (28. Nečas) – Külzer N., Vyskočil, Hejduk, Pospíšil, Šindelář, Hořava, Procházka, Hrubeš K., Šmahel, Šmíd, Hrubeš M.

Komentář k zápasu

Do utkání šli domácí s vědomím, že proti nim stojí papírově slabší soupeř, a to poslední tým soutěže z Boskovic. Zubři nechtěli nic ponechat náhodě. Již od úvodních vteřin se usadili v obranném pásmu hostů a zcela jednoznačně diktovali tempo hry. Skóre zápasu otevřel Martin Solař, který se prosadil dorážkou na brankovišti. V polovině prvního dějství to již bylo 4:0. Čistý hattrick totiž zkompletoval Michal Kolařík.

Během dalších deseti minut se přerovskému celku podařilo brankové konto zdvojnásobit. Postupně mířil do černého Michal Pochyla a ani ne za minutu po něm Martin Solař. Poté Kolařík našel precizní nahrávkou Jakuba Heralta, pro kterého nebyl problém trefit prostor mezi třemi tyčemi branky hostí. Střelecký účet Zubrů v první třetině uzavřel svým již čtvrtým gólem Michal Kolařík a Přerov tak vedl 8:0.

Do druhé části vstoupili domáčí hráči opět velkým náporem. Hosté se zřídkakdy dostávali na svou útočnou polovinu. Jako první se v prostřední dvacetiminutovce trefil obránce Filip Rusňák, který projel celé kluziště. Přesně za deset vteřin na to zvýšil na 10:0 Michal Pochyla. O pár minut později se Michal Kolařík proháčkoval mezi kruhy a trefil se přesně nad rameno Külzera.

Domácí se už v exhibičním tempu pouštěli do dalších útoků na branku hostujícího celku. Po pár skvělých zákrocích Nečase, který vystřídal Külzera, na rozdíl dvanácti branek zvýšil Denis Šťastný a ještě v té samé minutě se hezkou tečí prosadil Matěj Petráš.

Poslední dějství už se spíše dohrávalo. Přerovští sice měli ještě celou řadu šancí, ovšem oproti předchozím dvěma třetinám jim poněkud zvlhl střelný prach. Navíc se k dobrému výkonu rozchytal boskovický Nečas. Ten vytáhl i pár zákroků z kategorie skvělých.

Jediným střeleckým počinem ve třetí třetině tak byla branka hostujícího Lukáše Šmída, který dorazil střelu Vyskočila za záda domácího brankáře Šindara.