Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost ani v pátém utkání nezaváhal, Hodonín odjel z Přerova s prázdnou

Starší dorost ani v pátém utkání nezaváhal, Hodonín odjel z Přerova s prázdnou
P ř e r o v – Starší dorost v úvodních čtyřech zápasech ligy neztratil ani bod a skvělou bilanci si toužil udržet i v pátečním utkání s Hodonínem. Úvod v MEO Aréně patřil Drtičům, kteří šli do vedení, ale Přerov skóre dokázal obrátit. Pak sice Zubři povolili soupeři srovnat, ovšem ve třetí třetině strhli vedení zpět na svou stranu a zisk tří bodů zpečetili trefou do opuštěné klece při hodonínské power play. O šesté vítězství v řadě bude starší dorost usilovat v sobototní předehrávce s Frýdkem.
5.kolo, pátek 3.10.2014
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
4:2
(2:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Pochyla (Klapal, Blahunek), 19. Zdráhal (Rusňák), 49. Blahunek (Šťastný), 60. Heralt (Kubíček) – 5. Crlík (Ling), 32. Tomešek (Rauš). Rozhodčí: Cik – Doleček, Novotná. Vyloučení: 8:7, navíc Kolařík (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Střely na branku: 33:38. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Kašpárek – Skříček, Válek, Klapal, Abrahám, Zdráhal, Rusňák, Heralt, Šťastný, Kubíček, Solař, Kenša, Blahunek, Horký, Pochyla, Matuška, Kolařík, Fridrich, Budil
Lekeš – Obrtlík, Andrýsek, Lišaník, Škubal, Veselý, Tomešek, Ling, Crlík, Ščecina, Větříšek, Lindner, Škriba, Rauš, Stanislav, Mojžíšek, Štěpanovský

Komentář k zápasu

Od úvodních minut bylo zřejmé, že dnes do Přerova zavítal velmi kvalitní soupeř, který bude chtít urvat tři body.

Domácí byli od prvního vhazování pod obrovským tlakem. Hodonín dobře napadal a nutil Zubry k chybám. Již v první minutě spálil tutovku hostující Lidner. Poté se několika povedenými zákroky prezentoval přerovský Kašpárek, ovšem v páté minutě už nestačil na přesnou střelu Michala Crlíka.

Hodonín i nadále útočil a Přerov mohl děkovat svému brankáři, že prohrával stále jen o jediný gól. Zubři se konečně dostali do hry až v poslední pětiminutovce úvodního dějství. Pomohly jim v tom přesilové hry. Nejprve šikovně tečoval Michal Pochyla nahození Klapala a srovnal. Vedení na stranu Přerova pak v přesilovce pět na tři strhl Tomáš Zdráhal. Zorientoval se nejlépe ve skrumáži před brankou a z otočky poslal puk za ležícího Lekeše.

Druhá třetina pokračovala v nastoleném trendu. Diváci mohli vidět hokej nahoru dolů. Nejvíc vzrušení opět přinesly přesilové hry. Hned v úvodu měli početní výhodu hosté. Mocně svého soka sevřeli, ale dosáhli pouze neregulérní branky rukou.

Vyrovnat se hostům povedlo až ve 32. minutě. Přesnou bekhendovou střelu pod vyrážečku Kašpárka vyslal Jakub Tomešek. Přerov dostal ve 36. minutě minutě možnost početní výhody. Jeho dlouhý zámek vyvrcholil tyčí po ráně od modré v podání Skříčka. Ještě před tím málem skóroval Pochyla, ale sám před Lekešem neuspěl.

Hodonínští mohli svůj obrat dokonat v poslední minutě prostřední části. V samostatném úniku byl faulován Rauš a dostal možnost trestného střílení. Zkusil střelu pod vyrážečku a Kašpárkovi musela pomoci tyč jeho svatyně.

Poslední dějství bylo již čekání na to, kdo udělá první chybu. Přerov měl obrovskou možnost z kraje třetiny, ale ani Solař, ani Zdráhal, kotouč do branky nedotlačil.

Rozdílový gól padl jedenáct minut před koncem a měli jej na svědomí domácí hráči. Šťastný našel krásnou přihrávkou Iva Blahunka a přerovský kapitán poslal kotouč neomylně do hodonínské sítě.

Hosté se snažili o vyrovnání. Přerov však dnes měl velmi jistého brankáře Kašpárka. Svůj tlak v závěru chtěl Hodonín ještě umocnit odvoláním brankáře, ovšem chyby v jejich rozehrávce využil Jakub Heralt a střelou do prázdné branky zpečetil vítězství domácího celku.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Hráli jsme dnes s velmi kvalitním soupeřem. Na začátku jsme byli trošičku zakřiknutí a Hodonín se díky tomu ujal vedení. Nám se ale dvakrát do konce první části podařilo využít přesilovku, což bylo důležité. Už jsme pak začali hrát lepší hokej, paradoxně však soupeř vyrovnal. Kluky jsme nabádali k aktivnímu hokeji. Šli jsme do vedení 3:2 a dobře jsme v závěru zvládli dvě přesilovky Hodonína. Při power play jsme dostali puk tam, kam jsme potřebovali a potvrdili výhru do prázdné brány. Jsme velmi rádi za tyto tři body.

Patrik Weber (SHK Hodonín): Byl to hodně vyrovnaný zápas. Vstup do něj jsme měli lepší my, ale bohužel se nám z několika šancí podařilo využít jen jedinou. Domácím výborně zachytal brankář. Potom se utkání začalo lámat a rozhodující byly přesilovky. Zatímco Přerov proměnil dvě, my bohužel žádnou. Utkání mělo určitě hodně vysokou úroveň.