Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Srdce Zubra bije pro ženy! Přerovští Zubři podpoří také boj proti rakovině prsu

Srdce Zubra bije pro ženy! Přerovští Zubři podpoří také boj proti rakovině prsu
P ř e r o v – Letošní prvoligovou sezónu doprovázejí různé charitatitvní akce, které se těší velkému zájmu hokejového publika a tradičně končí úspěchem. Jen krátce po skončení Movemberu, jenž byl určen mužům, přichází klub HC ZUBR Přerov s dalším projektem. Srdce Zubra bije pro ženy - tak se jmenuje akce zaměřená na boj proti rakovině prsu. Začne již v závěru prosince při utkání s Českými Budějovicemi a poběží až do 4. února, který je Světovým dnem proti rakovině.
Projekt Srdce Zubra je letošní novinkou a určen je nejen fanouškům mužského pohlaví. “V rámci našeho projektu Srdce Zubra myslíme samozřejmě i na ženy. Proto jsme se rozhodli, že podpoříme také boj proti rakovině prsu. V pondělí 28. prosince tak odehrajeme utkání s Českými Budějovicemi ve speciální sadě dresů s růžovými prvky,“ prozradil Lubomír Svoboda, generální manažer klubu.

Atraktivní zápas se soupeřem zvučného jména ještě navíc zpestří akce pro fanoušky. Ti mohou znovu jakýmkoliv finančním obnosem přispět. Nedávný Movember vynesl částku téměř dvanáct tisíc. “Všechny ženy a dívky budou mít na utkání vstup zdarma. Bude navíc připravena i soutěž a kdo přijde do MEO Arény v růžovém oděvu, ten dostane možnost se po skončení utkání na ledě vyfotit společně s týmem. Připravujeme i punč, který bude k dostání v bufetech na stadionu a výtěžek z jeho prodeje půjde na tuto charitativní akci,“ popsal Svoboda.

Růžová barva je velmi netypickou pro sportovní dresy, proto Zubři konečnou verzi charitativního dresu dlouho zvažovali. “Snažili jsme se nalézt co nejlepší variantu, ale problém byl především v tom, že žlutá a růžová není zrovna šťastná kombinace. Budeme proto hrát v tmavších dresech, které budou mít růžové prvky, logo akce Srdce Zubra bije pro ženy a jsou bez reklam našich partnerů. Soupeře jsme požádali o vyjímku, aby přijel na utkání v dresech světlých.“

Speciální dresy z utkání proti budějovickému Motoru fanoušci budou mít možnost získat prostřednictvím charitativní aukce. “Věříme, že nás fanoušci podpoří. Aukce bude probíhat v lednu, protože 4. února je Světový den boje proti rakovině. K tomuto datu chceme vybranou částku předat organizaci Mamma HELP,“ dodal Lubomír Svoboda.

Mamma HELP je neziskovou organizací, která sdružuje ženy s diagnózou rakoviny prsu a jejímž cílem je pomáhat každé pacientce s takovou diagnózou bez ohledu na to, zda se ke sdružení v budoucnu aktivně připojí či nikoliv.






Foto: Jan Gebauer