ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Zubři kvůli marodce doplnili svoji soupisku, přicházejí Tomáš Dujsík a Jakub Matai

Zubři kvůli marodce doplnili svoji soupisku, přicházejí Tomáš Dujsík a Jakub Matai
P ř e r o v – Po celé září se Zubři pohybovali v horní polovině tabulky a úspěšné výsledky je dokonce na čas vynesly do první čtyřky. Jenže od října přišel postupný pád dolů a vinou obrovské marodky Přerované v desátém kalendářním měsíci ještě nezvítězili. Management Zubrů tak chce najít cestu ven z krize a před důležitým zápasem v Mostě doplnil A-tým o dva nové hráče. Z Komety Brno přichází na hostování obránce Tomáš Dujsík a z Olomouce na střídavé starty útočník Jakub Matai.
TOMÁŠ DUJSÍK (profil hráče)
Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz
Dvaadvacetiletý obránce Tomáš Dujsík je odchovancem Komety Brno, v jejímž dresu prošel všechny mládežnické kategorie. V té juniorské nosil kapitánské céčko a v sezóně 2011/2012 pomohl k zisku extraligového stříbra. Do prvního týmu Brna poprvé nakoukl v závěru roku 2012. V sezónách následujících oblékal nejen dres A-mužstva Komety, ale také prvoligové Třebíče a krátce nastoupil i za druholigovou Břeclav.

V loňské sezóně se navíc dočkal prvních extraligových gólů. Hned dvakrát se trefil v utkání na Slavii a poté ještě v pátém čtvrtfinále doma se Zlínem. Ještě předtím ale třikrát při gólu asistoval. Letošní sezónu načal Tomáš Dujsík v prvoligové Třebíči, kde však odehrál jen dva zápasy s bilancí 1+1. Poslední start za Bílé hvězdy zapsal minulý týden právě na přerovském ledě, kde gólem jistil výhru Třebíče. K Zubrům má vyřízeno hostování do konce ledna se střídavými starty zpět do Brna.

JAKUB MATAI (profil hráče)
Foto: Karolína Martinková, hc-olomouc.cz
Druhým novicem týmu Zubrů je dvaadvacetiletý útočník Jakub Matai, jehož začátek hokejové kariéry je spjat s Litvínovem. V tamním dorostu a juniorce patřil pravidelně k tahounům týmu, čímž si vysloužil pozvánku do reprezentační osmnáctky, za kterou odehrál 19 utkání.

Dále působil v Popradu, kde hrál nejen MHL v dresu Tatranských Vlků, ale vůbec poprvé okusil i Kontinentální hokejovou ligu. V ní pak pokračoval dál po přesunu Lva do Prahy, kde zažil i finále s Magnitogorskem, které Lev po obrovském boji prohrál 3:4 na zápasy. Celkově v KHL nasbíral 59 startů.

Od loňské sezóny oblékal dres nedaleké Olomouce, za níž odehrál 55 extraligových zápasů a formou střídavého startu hrál také první ligu v dresu jihlavské Dukly. Vinou zranění letos prozatím do utkání nezasáhl. V Přerově bude působit na střídavé starty, jenž má vyřízeny do konce sezóny.