Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři se loučí s další ikonou klubu, brankář Martin Vojtek ukončil bohatou kariéru

Zubři se loučí s další ikonou klubu, brankář Martin Vojtek ukončil bohatou kariéru
P ř e r o v – V průběhu srpna se s velmi bohatou kariérou loučil útočník Zdeněk Sedlák a nyní do hokejového důchodu odchází další významná ikona přerovského klubu. Střetnutí se Šumperkem bylo posledním pro gólmana Martina Vojtka. 40 letého brankáře s haškovskou maskou, jež dostal od fanoušků přezdívku "Kokinátor", limitovaly v poslední době vleklé potíže se zády, kvůli kterým se rozhodl uzavřít bohatou kariéru.
Když se před třemi lety v srpnu Martin Vojtek vracel do Přerova, netajil se velkým přáním pomoct svému mateřskému klubu do první ligy. Zubři se krůček po krůčku posouvali čím dál blíže k vytýčenému cíli a letos v dubnu to vyšlo.

Přerov ovládl základní části druhé ligy, play-off i velmi náročnou kvalifikaci a ponořil se do oslav. “Je to krásné, že si fanoušci zase mohou užívat první ligu. Když jsem odcházel z Třince zpátky do Přerova, tak bylo mým cílem postoupit. To se podařilo, což je super. Přerov žije hokejem a první ligu si jednoznačně zaslouží,“ řekl čtyřicetiletý brankář s přezdívkou Kokinátor.

V poslední době nebojoval jen se soupeři, ale také se zraněními. Zdravotní stav přinutil Vojtka udělat zásadní rozhodnutí. “Vrátily se mi teď znovu problémy se zády, které jsou už chronické, proto jsem se rozhodl, že už ukončím kariéru. Zdraví je přednější,“ popsal Vojek důvody svého odchodu ze scény.

Kvůli potížím se zády odchytal letos jen dva mistrovské zápasy. Nastoupil po Slovákově zranění v Litoměřicích a naposledy doma proti Šumperku. I přes dvě nevydařená utkání si nováček WSM Ligy drží skvělé páté místo a těší se velké euforii.

Od hokeje však „Kokinátor“ neodchází. V klubu HC ZUBR Přerov je totiž trenérem brankářů. Pracovat se svými možnými nástupci bude i nadále. “Na tom se nic měnit nebude. Navíc s kabinou budu neustále v kontaktu. Moc klukům přeji, aby po dobrém vstupu do soutěže pokračovali dál co nejlépe, a aby měli co nejvíce vítězných zápasů. Rovněž děkuji fanouškům, kteří mě podporovali,“ rozloučil se Vojtek.

"Chtěl bych poděkovat Martinovi nejen za to, co udělal pro přerovský hokej, ale i za jeho přínos pro český hokej celkově, ať už v dresu Třince či jiných klubů. Byla to velká propagace Přerova, odkud Martin Vojtek pochází a kde vyrůstal. Obrovský dík mu patří i za loňskou sezónu, kdy nám výrazně pomohl k postupu do první ligy," řekl Lubomír Svoboda, generální manažer klubu HC ZUBR Přerov.

"Martin Vojtek dál zůstává členem našeho klubu. Bude pokračovat v práci s mladými brankáři a počítáme s ním i na pozici asistenta trenéra u některých mládežnických kategorií," dodal Svoboda.

Velkou část své kariéry spojil Martin Vojtek s extraligovým Třincem. V dresu Ocelářů získal nejen mistrovský titul, ale mohl se pyšnit i rekordem v neprůstřelnosti, který činil 218 minut a 9 vteřin. V sezóně 2007/08 byl navíc vyhlášen nejlepším brankářem extraligy. Pod Javorovým vrchem dlouho plnil roli brankářské dvojky, ale když dostal příležitost jít do akce, byl pro tým obrovskou oporou.

Mezi muži debutoval v sezóně 1995/1996, kdy Přerovský hokej zažíval slavné časy a hrál dokonce o postup mezi elitu. Během své kariéry oblékal také dres Olomouce, Opavy, Havířova, Prostějova, Šumperka, Znojma, Žiliny a Banské Bystrice. Za A-tým mateřského Přerova odchytal celkem 234 utkání, o sedmnáct více pak v extraligovém Třinci.