Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

V Přerově proběhnou oba zápasy čtvrtfinále, Zubři v tom třetím porazili Vsetín 2:1

V Přerově proběhnou oba zápasy čtvrtfinále, Zubři v tom třetím porazili Vsetín 2:1
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v třetím duelu čtvrtfinále play-off Chance ligy zdolali doma Vsetín 2:1 a v sérii snížili na 1:2 na zápasy. Skóre otevřel po čtvrthodině hry Daniel Indrák, na jehož trefu sice ve druhé třetině odpověděl Štěpán Bláha, Zubrům ale v 45. minutě zařídil výhru navrátilec do sestavy Jakub Svoboda. Série dvou moravských celků tak pokračuje na Hané čtvrtým utkáním, které proběhne od čtvrtečních 17:30 hodin.
ČF3, středa 13.3.2024
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
2:1
(1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Indrák (Pšurný), 45. Jakub Svoboda (Doležal) – 28. Bláha (Hořanský, Kern). Rozhodčí: Horák, Svoboda – Polák, Rakušan. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2512. Střely na branku: 15:27. Zblokované střely: 4:9. Vhazování: 35:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1. Stav série: 1:2.
Postava – Krisl, Černý, Cubo, Zeleňák, Němec, Kudělka, Adámek – Indrák, Březina, Pechanec – Mácha, Nemec, Chludil – Dobša, Zembol, Ministr – Jakub Svoboda, Pšurný, Doležal
Žukov – Jenáček, Smetana, Ďurkáč, Staněk, Larsen, Ondračka – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, Berzinš, Holec – Bláha, Kern, Hořanský – Vaňo, Dědek, Machala

Komentář k zápasu

Do úvodních minut šlapali lépe Zubři. Jejich první formace dokázala hned po buly ohrozit Žukova a z energického startu mohli vsítit první branku v šesté minutě. Zembol ale pálil pouze do tyče. V polovině prvního dějství se do akce dostal také Postava, který musel hasit Bláhův únik, svůj beton však nechal na správném místě. Přerov byl po většinu první části lépe hrajícím celkem a ve 14. minutě šel po zásluze do vedení. Pšurný napadáním vsetínské rozehrávky získal kotouč pro Daniela Indráka a ten si přízemní střelou se Žukovem poradil. V závěru třetiny se zvedl zase výkon Vsetínských, ti ale nic nevytěžili ani z první přesilové hry.

Zkraje druhé části mohli Hanáci vedení navýšit. Nebezpečnou akci, která se nerodila lehce, vymyslel v přesilovce Pšurný. V mezikruží našel volného Chludila, toho ale těsně vychytal Žukov. A jeho spoluhráči mohli díky tomu za chvíli oslavit vyrovnání. Za Postavou vybojoval kotouč Ondračka a svoji přihrávku adresoval před branku volnému Štěpánu Bláhovi, který se prosadil zblízka. V polovině utkání prosvištěla po vyhraném buly Krislova střela kolem snad šesti hráčů a zastavila se až o tyč, ze strany Přerova už ale žádná výraznější ohrožení Žukova nepřicházela. Právě hosté se dostali do role nebezpečnějšího celku, ani druhou početní výhodou si ale nepomohli.

Nadstandardní hokejová podívaná pokračovala také ve třetí třetině, ve které si Zubři brzy vzali vedení zpět. Doležal skvělou průnikovou přihrávkou vybídl do akce Jakuba Svobodu, který se dostal za hostující obranu, kličkou do bekhendu přelstil Žukova a kotouč zasunul do odkryté branky. Vsetín poté přidal a snažil se držet na dostřel od Postavy, ten ale vše, co mohl, bezpečně pokryl. Vyložený závěrečný tlak Valachů se nekonal, domácí obrana zůstala pevná, a tak bude série pokračovat i čtvrtým duelem v Přerově.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Dvě třetiny jsme byli odevzdaní a pasivní. Před třetí třetinou musel přijít trochu vítr v kabině, což mě netěší, ale museli jsme to nakopnout. Třetí třetina pak byla skvělá. S parametry play-off, emoční. Hráli jsme souboje, byli jsme v nich silní a přiklonilo se k nám štěstí díky gólu.

Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín): Z chybky jsme dostali první gól. Druhou třetinu jsme se následně dostali více do hry než v první třetině, měli jsme tam větší aktivitu a možná jsme mohli dát víc než jeden gól. Na začátku třetí třetiny měl Přerov tři, čtyři minuty více vyhraných soubojů. Pak jsme blbě vystřídali, špatně jsme vyhodili puk do středního pásma, hra se rychle otočila a inkasovali jsme. Potom jsme sice trochu tlačili, ale nepodařilo se nám vyrovnat, protože jsme měli malý tlak do brány. V tomhle se musíme zlepšit. Zítra jdeme na další zápas a chceme to uhrát.