Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Oslabený Přerov na svého soupeře nestačil

Oslabený Přerov na svého soupeře nestačil
O r l o v á - Dnešní den byl ve znamení nejen velkého mrazu, ale také zájezdu přerovských juniorských hokejstů na půdu Orlové. Hráči přerovského Zubru se pokoušeli ve značně oslabené sestavě porazit domácí Orlovou, ale nepodařilo se jim to, když jim ze základní sestavy chyběli hráči jako Javora, Hradil, Prášek nebo Hoferek. Domácí Orlová dokázala využít nervozity a chyby na straně Přerova a dokráčela ke zdánlivě jednoznačné leč zasloužené výhře 4:0.
26.kolo, neděle 5.12.2010
HC Orlová - HC ZUBR Přerov
HC Orlová - HC ZUBR Přerov
4:0
(1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Malík, 34. Hanus (Jurko, Musil), 49. Matějíček, 59. Jurko (Matějíček, Gancarčík) Rozhodčí: Langer - Koliba, Mrákava Vyloučení: 6:11 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 4:0
Žídek - Klepáč, Ovčáři, Hanus, Ručka, Szajten, Matušinský, Musil, Jurko, Malík ("C"), Ondrek, Matějíček, Barnošák, Putniorz, Gancarčík, Chudoba, Kavaloš
Vrzala (Loučka) - Dočkal ("A"), Blaheta, Schaffer, Bachánek, Pánek, Vanek ("C"), Klimecký, Maša, Hlídek, Loupal, Maršálek, Brada, Kocan, Vávra, Bosák, Molnár ("A"), Chovanec

Komentář k zápasu

Přerov začal zápas velice svižně. Hned v 1.minutě zkoušel štěstí hostující Kocan a hned o minutu později přerovský Maša. Ani jeden nebyl úspěšný a tak se ke slovu dostala také Orlová. Ve 3.minutě to z mezikruží zkoušel domácí borec Ručka, ale gólman Vrzala byl pozorný. O minutu později se domácí dostali do úniku 2 na 1 a akci zakončoval Jurko, ale taktéž nebyl úspěšný. V 7.minutě jsme mohli zaregistrovat první vyloučení a to hned na straně domácích. Za podražení si šel odpočinout Chudoba, ale v přesilovce se Přerov nedostal do žádné vyložené šance. Naopak zahrozili domácí v oslabení, když ujel přerovské obraně Malík, ale úspěšný nebyl. Poté se hra uklidnila a dalším vzrušením bylo až vyloučení přerovského Brady ve 12 minutě. Narozdíl od Přerova si Orlová dokázala vytvořit obrovskou šanci, když zcela odkrytou bránu minul z jednoho metru domácí Musil. Poté se hra v podstatě rozdrobila pouze na vyloučení a hrálo se bez šancí. Další vyloučení přišlo v 16.minutě a to hned dvojnásobné. První byl za krosček vyloučen domácí Malík a protože si trenér damácích nedal říct, protestoval a zdržoval hru, tak rozhodčí zvedl pravici podruhé a Orlová šla do třech. Přerov si opět nevytvořil ani jedinou brankovou příležitost a naopak Orlová zahrozila i ve třech, když nepozorné hostující obraně ujel domácí Matušinský a Vrzala byl opět úspěšnější. V 18.minutě byl udělen trest přerovské hráčské lavici. Oslabení zvládl Přerov na výbornou, ale ihned po skončení trestu si v čase 19:56 objel přerovskou svatyni domácí Malík a střelou od tyče nedal Vrzalovi šanci - 1:0.

Pokud si někdo myslel, že gól do šatny nahlodá psychiku Přerova, musel být překvapen. Hned po úvodním vhazování 2.třetiny se k puku a do přečíslení dostali Kocan s Vaňkem. Kocan přihrával, ale Vaněk bohužel netrefil. Poté následovaly 2 přesilové hry domácích. A to konkrétně v 22.minutě byl vyloučen přerovský Dočkal za hákování a ve 25.minutě přerovský Vaněk opět za hákování. V obou přesilovkách hrála přerovská obrana nad míru pozorně a domácí borce nepustila do žádné šance. Ve 28.minutě měl dobrou šanci přerovský, velmi agilní útočník Kocan, ale trefil pouze tyčku. Ve 30.minutě se mezi kruhy objevil hostující Maša, ale střelu směřoval pouze do lapačky domácího brankáře. Orlová měla obrovskou šanci ve 33.minutě, když ujeli 2 domácí na jednoho přerovského obránce. Gancarčík se však rozhodl pro střelu a bránu ani netrefil. Co se nepovedlo Orlové v předešlé šanci, podařilo se jí v čase 33:18, když se ze závaru před hostující bránou trefil domácí hráč Hanus 2:0. Zubři byli jako opaření a hned v 35.minutě byl mezi kruhy zcela volný domácí Ručka, ale nebyl úspěšný. Poté se s vyloučeními roztrhl pytel a v rychlém závěsu za sebou byli vyloučeni přerovští Maršálek a o pár vteřin později také Kocan za vysokou hůl. Souběžně s trestem Kocana dostal trest také domácí brankář Žídek za držení. Tato přesilovka zůstala nevyužita, ale jakoby předznamenala děj poslední třetiny.

3.třetina začala vyloučením domácího Musila za faul loktem. Přerovský Hlídek trefil v přesilovce však pouze tyč domácí brány střelou od modré. Ještě v téže přesilovce měl Přerov i další šanci. Sám před bránou se ocitl přerovský rychlík expres Maša, ale svou střelu směřoval pouze do náruče domácího borce s maskou. Ihned po přesilovce Přerov padl potřetí. A to, když jel za bránu rozehrát kotouč gólman Vrzala, ale puk nechal na místě, o ten jej obral domácí Matějíček a zasouval již do odkryté brány - 3:0. Poté se prořídlé tribuny již žádného velkého hokeje nedočkaly, pouze pár vyloučení hostujících hráčů zahřívalo trestoměřiče aby nepromrzli v obrovské zimě, která panovala na orlovském zimním stadionu. Znovu ve třech si přerovští zahráli v 52.minutě, ale domácí se již nikam nehrnuli. Poté byl ještě vyloučen hostující Bachánek a opět jsme šli do třech, když byl vyloučen ve stejném čase za příliš mnoho hráčů na ledě další přerovský Zubr. Utkání se však již pouze dohrávalo a přesilovka se opět obešla bez šancí. Ještě v 56.minutě byl vyloučen další Přerovák Dočkal za vražení. Ani z tohoto mráčku nezapršelo. Nebo spíš nenasněžilo. Když to již vypadalo, že se bude pouze dohrávat, ještě se trefil domácí hráč Jurko krásnou střelou z kruhu do šibenice. To vše v čase 58:59. Poté se již opravdu zápas pouze dohrával a domácí tak mohli oslavit další výhru, kdežto hosté se museli smířit s tím, že tento víkend byl úspěšný pouze na 50%.

Ohlasy trenérů

Daniel Marosz (Trenér HC PLUS OIL Orlová): Dnes jsem viděl výborný výkon celého mužstva, které podržel dnes fantastický gólman. Výhru jsme si zasloužili, protože jsme šli za výhrou víc než soupeř a dali jsme do toho více srdíčka.
Libor Maša (útočník HC Zubr Přerov): Dnes to byl naprosto vyrovnaný zápas, který rozhodovaly vyloučení. Nám rychle docházely díky častým vyloučením síly. Určitě se zde dal uhrát lepší výsledek. A hlavně se zde měl uhrát lepší výsledek.