ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Starší dorost: Zubři nedali Šumperku šanci, výhrou si zajistili účast v baráži o extraligu!

Starší dorost: Zubři nedali Šumperku šanci, výhrou si zajistili účast v baráži o extraligu!
Š u m p e r k - Je rozhodnuto! Starší dorostenci razili do Šumperka cestu s cílem dvě kola před koncem nadstavby definitivně potvrdit účast v baráži o extraligu, a to se jim podařilo. Bojovně hrající Zubři šli rychle do vedení a svůj náskok dalšími góly navyšovali, zatímco domácí Draci skórovali pouze jednou. Přerov tak po závěrečných duelech nadstavbové části s Porubou a Opavou čekají bitvy o postup mezi elitu. Jména barážových soků prozatím ještě nejsou známá. Nejpravděpodobněji to ale bude Jablonec nad Nisou a jeden z dvojice Ústí nad Labem a Třemošná.
40.kolo, neděle 11.3.2018
HK Mladí Draci Šumperk - HC ZUBR Přerov
HK Mladí Draci Šumperk - HC ZUBR Přerov
1:5
(0:1, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 45. Horký – 3. Navrátil (Svozil, Skopal), 25. Skopal (Navrátil), 31. Vlček (Mynář, Tarnoczy), 42. Vlček (Ministr), 44. Nesrsta (Komačka, Wolf). Rozhodčí: Markovský – Brejša, Zouhar. Vyloučení: 3:5, navíc Gorás (Přerov) 10 minut osobní trest + do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 27:27. Průběh utkání: 0:5, 1:5.
Kašpar – Haluza, Habrman, Štrbík, Horký, Čada, Vogel, Jurča, Šíp, Štefanišin, Scheuter, Urban, Blecha, Moravec
Machač – Kopeček, Tischer, Svozil, Vohrabal, Koudela, Peluha, Nesrsta, Vlček – Kuba, Skopal, Navrátil, Ministr, Tarnoczy, Foltas, Wolf, Frolek, Mynář, Mrázek, Gorás, Komačka

Komentář k zápasu

Přerov zahájil souboj v podhůří Jeseníků velmi aktivně. Navíc brzy získal přesilovku a v ní poprvé udeřil. Svozil našel před bránou Jakuba Navrátila, proti jehož střele bez přípravy se brankář Kašpar nestačil přesunout. O chvíli později byli Zubři naopak v oslabení, to však po střelách Urbana přečkali.

V dalších minutách byly k vidění hned tři brejkové situace. Jednu měli Zubři, dvě Draci. Obrovský kiks domácí obrany nepotrestal Skopal, kterému nevyšla klička, na druhé straně pak nejprve Horký zacílil mimo a při Šípově sólu Machače zachránila tyčka.

Druhou část odstartovala střela Šípa, na kterou pak ještě navázal s dorážkou Vogel, ale Machač byl na místě. Zanedlouho mohli Draci srovnat skóre v přesilovce, jenže Přerov unikl do přečíslení a bylo to 0:2. Navrátil předložil kotouč Miroslavu Skopalovi, který přesnou střelou zakončil k tyči.

V polovině zápasu pak přišla klasická situace „nedáš – dostaneš“. Čadovu prudkou ránu Machač vytěsnil mimo nebezpečí a Zubři se radovali potřetí. Na konci oku lahodící souhry byl zadák Ondřej Vlček, který zamířil nad rameno brankáře Kašpara. Finiš druhé „dvacky“ nabídl ještě přesilovku pro Šumperk, Draci však při výhodě znovu mohli inkasovat. Při spolupráci Wolfa a Tarnoczyho chyběl k úspěchu jen kousek.

Po druhé tercii vedli Přerované o tři góly, krátce po staru té třetí už o pět. A v navyšování skóre pokračovali obránci. Nejprve parádní střelou vymetl pravý horní růžek šumperské branky opět Ondřej Vlček a dvě minuty na to zvýšil na 0:5 Marek Nesrsta. Oba góly padly těsně po buly.

I Šumperk se ale pak už dočkal. Mezi kruhy si sjel Jakub Horký a Machačovi tentokrát puk propadl výstrojí do brány. V závěru zápasu ještě domácí mohli nepříznivý stav zkorigovat ve dvou přesilovkách. Střela Habrmana však šla mimo, při dorážce Vogela si Machač kotouč pohlídal a při pumelici Blechy pak předvedl famózní zákrok lapačkou.

Na skóre 1:5 se tedy už nic nezměnilo a starší dorost Zubrů se tak výhrou stal jistým účastníkem baráže o extraligu.