ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Skvěle! Starší dorost zvládl důležitý zápas v Porubě a zvýšil náskok na čele tabulky

Skvěle! Starší dorost zvládl důležitý zápas v Porubě a zvýšil náskok na čele tabulky
O s t r a v a – Navýší Přerov náskok v čele tabulky nebo se Poruba přiblíží a zadělá ještě v nadstavbové části Regionální ligy na pořádné drama? Odpověď na tuto otázku přinesl pondělní šlágr. Zubři znovu v RT TORAX Aréně nezačali dobře, prohrávali o dva góly, ale pak dokonce dvakrát dokázali srovnat krok. V dramatickém finiši se častěji do šancí dostával soupeř, vedení na svou stranu však strhli modrožlutí. Obránce Stanislav Svozil minutu a půl před koncem svým druhém gólem v zápase rozhodl o tom, že se všechny tři důležité body budou exportovat do Přerova!
34.kolo, pondělí 19.2.2018
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
3:4
(2:0, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Brodek (Husák), 20. Bukowski, 29. Bořuta (Bukowski) – 26. Svozil (Navrátil, Šimanský), 29. Skopal (Wolf), 40. Navrátil (Šimanský), 59. Svozil (Skopal). Rozhodčí: Mrkva – Konvička, Dohnal. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4.
Mrázek – Zajíc, Kroček, Husák, Timura, Pitucha – Vojtášek, Richtár, Anlauf, Krátký, Bořuta, Bukowski, Stodůlka, Béreš, Häring, Brodek, Vavřík, Morávek
Machač – Tischer, Svozil, Nesrsta, Kopeček, Koudela, Vlček, Smejkal, Foltas – Skopal, Wolf, Gorás – Frolek, Šimanský, Komačka – Navrátil, Ministr, Tarnoczy – Ryšavý, Krul, Mynář

Komentář k zápasu

Šlágr mezi druhou Porubou a lídrem z Přerova začal ve svižném tempu, obrany ale vynikaly, a tak bylo větších šancí pomálu. Ve třinácté minutě zahrozil bekhendem Vavřík, jeho pokus si však Machač pohlídal. Jeho další střelu poté o chvíli později dorážel Stodůlka, ani ten však na přerovského gólmana nevyzrál. V šestnácté minutě se domácí konečně dočkali. Jiří Brodek si najel na pravý kruh, odkud trefil bekhendem ke vzdálenější tyči přesně – 1:0.

O dvě minuty později pak Zubrům zatopila první lajna, další branka z toho ale nebyla. V devatenácté minutě mohl zase na druhé straně vyrovnat chytrou tečí Ministr, Mrázek však branku uhájil. V čase 19:49 šli domácí do dvoubrankového vedení. Jakub Bukowski se na pravý kruh dostal ke své odražené střele a napodruhé už pálil do odkryté klece – 2:0.

Zubři vletěli do druhé třetiny po hlavě. Ve 24. minutě se hosté dostali do přečíslení, v němž Ministr nahrával najíždějícímu Navrátilovi, druhý jmenovaný ale trefil pouze Mrázkův beton. Přerov se dostal na kontakt v přesilovce. Hosté naprosto vymíchali porubskou obranu, Navrátil nahrával na pravý kruh Stanislavu Svozilovi, jenž už mířil do prázdné – 2:1. Za tři minuty bylo vyrovnáno. Wolf vyslal na levou stranu ideální pas Miroslavu Skopalovi, který prostřelil přesouvajícího se Mrázka – 2:2.

Záhy ale Poruba znovu vedla. Richard Bořuta najel do pásma a z mezikruží vystřelil, Machač si na puk sice sáhl, i přesto ale doputoval za jeho záda – 3:2. Navrátil poté ujel v oslabení, z předbrankového prostoru ale neuspěl. Ve 38. minutě se do dobré pozice dostal zase Vojtášek, ten však z levého kruhu minul branku jen o centimetry. Vyrovnáno bylo devět sekund před druhou přestávkou. Jakub Navrátil ujel po pravé straně a střelou pod břevno nezaváhal – 3:3.

Zubři mohli otočit už ve 42. minutě. Svozil se v přesilové hře dostal k puku na vrcholu levého kruhu, z dálky ale trefil pouze tyč. Domácí ubráněné oslabení nabudilo, gól z následného tlaku ale ne a ne přijít, Machač si vychutnal Richtára i Bukowského. Před prázdnou brankou selhal zase dvakrát Stodůlka nebo Vojtášek. Lekce z produktivity přišla v čase 58:31, kdy ujel domácí obraně Stanislav Svozil, který naznačil a poté zakončil už do odkryté branky – 3:4. Nejmladší hráč přerovské sestavy tak zařídil 27. vítězství Zubrů v řadě a výrazně posunul Přerov do kvalifikace o extraligu, porubské šance už jsou téměř nulové.

Autor: René Chyla (www.hcporuba.cz)

Ohlasy trenérů

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Bylo to velice kvalitní utkání. Samozřejmě jsme si byli vědomi, že tento zápas musíme zvládnout za tři body. Dobře jsme jej rozehráli, stejně jako ve všech minulých, tak i v tomto duelu s Přerovem jsme vedli, ale rozhodla prostřední část, kdy jsme hru otevřeli a nechali soupeře vyrovnat. K tomu jsme ale Přerovu, který je velmi bruslivý a má vysoké kvalitní obránce, výrazně pomohli tou otevřeností. Ve třetí třetině jsme měli velkou převahu, plno šancí, bohužel jsme toho nedokázali využít a po jedné hrubé chybě soupeř dal na 4:3 a rozhodl.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Bylo vidět, že se utkaly dva nejlepší týmy v soutěži. Začátek byl pro oba celky těžký, měli jsme zpočátku mírně navrch, ale poté převzala iniciativu Poruba, která se po našich chybách dostala stejně jako minule do vedení. Něco jsme si tedy po třetině v kabině řekli a kluci začali plnit to, co jsme po nich chtěli. Z toho jsme dali docela pěkné góly a bylo to 3:3. Závěr už byl vabank, říkal jsem hráčům, že to mohlo dopadnout přesně naopak a že jsme nemuseli odvézt ani bod, protože domácí ty šance měli. Nakonec se na nás usmálo štěstí a rozhodl ten nejmladší, kterého jsme v sestavě měli. Musím však pochválit všechny kluky, kteří výhře šli naproti a nakonec jej také zvládli. Soutěž však ještě nekončí.