Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost: Technika statečně vzdorovala, tým Zubrů ale znovu body neztratil

Starší dorost: Technika statečně vzdorovala, tým Zubrů ale znovu body neztratil
P ř e r o v – Už podruhé se starší dorost v nadstavbové části střetl s brněnskou Technikou. Zatímco pod Špilberkem Zubři vyhráli hladce, doma pro ně byl soupeř nečekaně obtížnou překážkou. Její zdolání se sice povedlo, avšak po obrovském boji. Přerov dvakrát zužitkoval přesilovku, ale spoustu dalších šancí mu pochytal brankář Horký. Hosté ve třetím dějství snížením zadělali na drama, ovšem modrožlutí už náskok nepustili a všechny tři body urvali pro sebe.
25.kolo, pátek 19.1.2018
HC ZUBR Přerov - Technika Hockey Brno
HC ZUBR Přerov - Technika Hockey Brno
2:1
(1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Komačka (Kopeček, Šimanský), 35. Ministr (Tischer, Kopeček) – 48. Kunst (Kučera). Rozhodčí: Cik – Dopitová, Holibka. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 35:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Kocák – Koudela, Tischer, Nesrsta, Kopeček, Vohrabal, Vlček, Smejkal, Foltas – Ryšavý, Wolf, Gorás – Frolek, Šimanský, Komačka – Mynář, Ministr, Krul – Mrázek, Kuba, Knápek
Horký – Bajkalov, Kučera, Lučivňák, Kousal, Čiliak, Hejduk, Coufal, Mach, Hovorka, Ognar, F. Malý, Švarcberger, Kalhaus, V. Malý, Brůžek, Kunst

Komentář k zápasu

Zubři začali zápas aktivně, už v první minutě Nesrstovu ránu od modré nepříjemně tečoval Ryšavý. V minutě páté se poprvé vylučovalo a přerovský tým s přesilovkou naložil výborně. Tischerova rána sice ještě Horkého svatyni minula, ale do následné dělovky Kopečka vložil hůl Petr Komačka a kotouč po teči skončil v bráně.

Hosté se velkou šancí uvedli až později. Běžela třináctá minuta, kdy před Kocákem operoval Kučera, ale přerovský gólman vytasil svoji lapačku. Zubři zakrátko přežili oslabení a v závěru první části mohli hned dvakrát udeřit, jenže rány Tischera a Knápka skončily jen na tyči.

Nadějné šance měl Přerov i v úvodu druhé „dvacky“. Brankář Horký si však poradil jak s dorážkou Goráse, tak i se střelou Ryšavého. Zubrům nepomohlo k navýšení náskoku ani trestné střílení, když Ministr vyslal do jízdy Mynáře, který byl faulován. Nájezd zakončil mimo, a tak stále platil hubený stav 1:0.

Ve 34. minutě byla Technika velmi blízko vyrovnání. Obraně Zubrů se totiž vysmekl Coufal, ale v souboji tváří v tvář s Kocákem neuspěl. Domácí kasař puk skvěle vyrazil. Zanedlouho zafungovalo otřepané pravidlo „nedáš – dostaneš“. Přerov získal přesilovku, v níž Daniel Ministr prošel obranou až k brankáři Horkému, kterému kotouč procedil mezi betony.

Na začátku třetí části nabídli Zubři svému soupeři přesilovky, z nichž jedna byla dokonce celé dvě minuty dvojnásobná. Technika si vyžádala oddechový čas a nevídaně už čtrnáct minut před koncem zkusila power-play. Přerované se dlouho úspěšně bránili, ale vteřinu po oslabení z dorážky Kučerovy střely snížil Ondřej Kunst na 2:1.

V 55. minutě mohli modrožlutí znovu utéct do dvougólového vedení, ale Gorás před brankářem Horkým minul skákající kotouč. O možnost další hry bez brankáře se ale Brno připravilo faulem Ognara. Přerov tak už v závěru těsný náskok udržel a připsal si do tabulky nadstavbové části další tři body.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Bylo vidět, že se soupeř na nás připravil. Není jednoduché každé utkání vyhrát. Dnes jsme to urvali hlavně bojovností a nasazením. Šancí jsme si vytvořili dost, ale výborně soupeři zachytal brankář. V první i druhé třetině jsme perfektně využili přesilovku a měli jsme naše vedení zvýraznit. Místo toho jsme ale nekázní soupeři nabídli přesilovku pět na tři, kterou si ještě zesílil hrou bez brankáře a spadlo mu to tam. Závěr byl dramatický, ale jsme rádi, že máme další tři body. Ukazuje se, jak jsou zápasy v této finálové části těžké. Musíme poctivě pracovat a jít do dalších zápasů s pokorou. V neděli nás čeká utkání v Šumperku, který teď uhrál velmi dobré výsledky. Musíme být na to stoprocentně připravení.

Čeněk Kundela (VSK Technika Brno): Klukům dnes nemohu vůbec nic vytknout, protože hráli obětavě s maximálním nasazením a podali dobrý výkon. Nedávno jsme doma potrápili Porubu, se kterou jsme dostali rozhodující gól dvacet vteřin před koncem a chtěli jsme to znepříjemnit i Přerovu. V koncovce jsme se trochu trápili, proto jsme zkusili tah s odvoláním gólmana při přesilovce pět na tři. Ten nám vyšel, ale v závěru už jsme to nedotáhli. I přesto si myslím, že to byl velice pěkný zápas, ve kterém výborně chytali oba brankáři.