ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0
MČR5, neděle 26.3.2017
HC ZUBR Přerov - Piráti Chomutov
HC ZUBR Přerov - Piráti Chomutov
3:4
(2:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Svozil, 17. Ryšavý (Jobánek), 43. Brázda (Ryšavý, Štíbr) – 9. Iljuk (Jenček), 12. Döring (Príhoda), 36. Čech (Príhoda, Žďárský), 54. Kulich (Čech). Rozhodčí: Barek – Ovsík, Žídek. Vyloučení: 13:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: 39:32. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4
Suchánek – Kaprál, Svozil, Nesvadba, Holík, Urban – Martinec, Štíbr, Jobánek, Ryšavý, Hlávka, Hradil, Brázda, Machalík, Buršík
Šatný – Němec, Strážovský, Žďárský, Jenček, Petretič, Pöschl, Kovár – Šilar, Čech, Spudich, Príhoda, Kulich, Svoboda, Iljuk, Kosnar, Jakab, Koblížek, Döring

Komentář k zápasu

Úvodní třetina začala pozvolna. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, a tak se kotouč nejčastěji přeléval mezi jednotlivými pásmy. To ovšem platilo jen do deváté minuty, kdy se k odraženému puku dostal Eric Iljuk, jenž poslal Piráty do vedení. A chomutovský náskok se o necelé tři minuty později ještě zdvojnásobil, když se v přesilovce prosadil u levé tyče střílející Filip Döring.

Takovýto vývoj zápasu se ale nelíbil Přerovským, a tak se vydali do dopředu v přečíslení dvou na nikoho. Finální ránu se rozhodl vzít na svá bedra Stanislav Svozil, jenž se s ničím nepáral a zamířil přesně k bližší tyči. Série několika vyloučení nakonec vyústila v přerovskou přesilovku, kterou ukončilo vlnění chomutovské sítě. Zapříčinil ho Martin Ryšavý, jenž z otočky vyrovnal stav klání na 2:2.

Druhá třetina, to byla především hra v nestandardním počtu hráčů. Za celé prostřední dějství totiž rozdal hlavní sudí hned deset dvouminutových trestů! O něco více si jich odpykali hokejisté Přerova, kteří proseděli na trestné lavici čtrnáct minut. Ještě před zahájením oné vylučovací mánie se do přečíslení dostal Jobánek s Ryšavým, přerovskému kapitánovi šel ale puk příliš daleko od hole a nedokázal tak zakončit.

I když přesilovek byl v prostřední periodě k vidění dostatek, využita byla jen jediná. A to ve 36. minutě ta chomutovská. Ondřej Čech proklouzl soupeřově obraně podél levého mantinelu, ukázal kličku do bekhendu a pod betony přerovského gólmana poslal puk do sítě. Nepříjemným momentem druhé třetiny byl zcela jistě fakt, že po tvrdém střetu u mantinelu opustil přerovský David Buršík ledovou plochu na nosítkách.

Z poslední třetiny uběhlo jen něco málo přes dvě minuty a pod Bílou věží bylo znovu vyrovnáno. A to zásluhou Vladimíra Brázdy, který zamířil přesně do odkryté části chomutovské svatyně v rámci přesilové hry. Obrovskou šanci ke zvrácení zápasu na stranu Zubrů měl posléze Svozil, přerovský bek ale svůj průnik celým kluzištěm zakončil jen do tyče.

Několik zákroků ze skupiny těch obzvlášť vydařených byl nucen vytáhnout Suchánek, ani on ale nedokázal zabránit čtvrtému gólu v moravské síti. Únik Čecha sice přerovský gólman ještě vykryl, krátký byl však na dorážku v podání Jiřího Kulicha. Přerov v posledních minutách tlačil soupeře, seč mohl, na vyrovnání už ale nedosáhl. Zubři tak mistrovství zakončili s bronzovými medailemi, Chomutov se zase výhrou v základní hrací době dostal do hry o předposlední příčku.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Poslední zápas jsme bohužel nezvládli. Chomutov má svoji kvalitu, vyhrál skupinu a za sezonu dal asi přes tři sta branek. Nicméně zbytečnými vyloučeními a přetahovanými střídáními jsme se připravili o síly, které nám chyběly v závěru. Vyloučení jsme měli hrozně moc, a s tím se bohužel nedá vyhrát. Turnaj pro nás končí smutně. Po tom, jak jsme ho měli výborně rozehraný, jsme chtěli výš. Ale třetí místo je pro Přerov určitě velký úspěch, který doceníme s odstupem času. Teď jsme samozřejmě všichni zklamaní.

Petr Jíra (Piráti Chomutov): Zápas se mi hodnotí dobře, protože jsme vyhráli. Bylo to vyrovnané utkání a kluci do něj dali všechno. Jak jsem říkal včera, můžeme se měřit i s těmi nejlepšími. První dny nám tady nevyšly, ale kluci si mákli a jsem rád, že si to sami sobě dokázali. Když jsem viděl poslední zápasy, je to pro nás škoda, protože si myslím, že kluci měli na všechny týmy. Určitě to ale byla velká zkušenost pro kluky i pro mě, protože taky začínám trénovat.