ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0
MČR4, sobota 25.3.2017
HC ŠKODA Plzeň - HC ZUBR Přerov
HC ŠKODA Plzeň - HC ZUBR Přerov
2:6
(1:4, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Soukup (Jiříček), 56. Matoušek (Štrunc) – 11. Štíbr (Svozil), 12. Ryšavý (Jobánek, Brázda), 12. Ryšavý (Svozil, Jobánek), 14. Ryšavý (Svozil), 23. Svozil (Jobánek), 26. Svozil (Jobánek). Rozhodčí: Micka – Pechánek, Kleprlík. Vyloučení: 5:9, navíc Svozil (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 82. Střely na branku: 38:22. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6, 2:6.
Bočan (14. - 26. Horáček) – Kanta, Štrunc, Jiříček, Plecitý, Špaček, Hodinář – Pešek, Altrichter, Hauser, Borák, Soukup, Kristl, Marcel, Steinbrüker, Korčák, Matoušek, Chasák
Suchánek – Kaprál, Svozil, Nesvadba, Holík, Urban – Martinec, Štíbr, Jobánek, Ryšavý, Hlávka, Hradil, Brázda, Machalík, Buršík

Komentář k zápasu

Úvodní desetiminutovka duelu vůbec nenapovídala tomu, že by mohla nabídnout větší počet branek. Na kotouči se střídavě drželi hráči obou mužstev, a i když nějaké šance k vidění byly, gólmani zůstávali dlouho nepřekonáni. Pak ale přišel čas 10:45, jenž odstartoval přerovskou jízdu. Během tří minut stihli Zubři dostat puk za brankovou čáru hned čtyřikrát!

Jako první propálil plzeňského gólmana Miroslav Štíbr, pětadvacet vteřin po něm se pak z mezikruží prosadil Martin Ryšavý. Netrvalo to dlouho a Přerovští se radovali znovu – Svozil s Martinem Ryšavým ujeli ve vlastním oslabení do přečíslení, které v gól přetavil právě druhý jmenovaný hráč. A Martin Ryšavý byl při chuti, neboť hned ve 14. minutě dokonal svůj čistý hattrick – 0:4! Plzeň na vývoj zareagovala výměnou gólmana a impuls se vyplatil, protože dvacet sekund před první sirénou snížil na 1:4 od modré čáry pálící Dominik Soukup.

Z prostřední periody neuplynulo ani šest minut a Plzeň podruhé v zápase střídala své brankáře. Důvodem byly další dva přerovské góly, které měl na svědomí jeden a ten samý muž – Stanislav Svozil. Obránce Zubrů nejprve z mezikruží zacílil přesně k pravé tyči, o necelé tři minuty později pak z ještě větší vzdálenosti trefil přesně šibenici. Bylo to už 1:6.

Nechybělo mnoho k tomu, aby Zubři vzápětí přidali i sedmou branku, Jobánek ale puk u levé tyče poslal místo do odkryté části brány jen k zadnímu mantinelu. Ve druhé polovině dvacetiminutovky si obě mužstva postupně vyzkoušela dvojnásobnou početní výhodu, jak Bočan, tak Suchánek ale zůstali nepřekonáni a do třetí třetiny tak Přerov šel s pětibrankovým náskokem.

Tu zahájil velkou šancí plzeňský Altrichter, ale Suchánek měl připravený svůj beton. Zubři i nadále drželi své výrazné vedení a neinkasovali ani deset minut před koncem, kdy se museli přesně 61 vteřin bránit ve třech.

V polovině 55. minuty mohl definitivní rozhodnutí zařídit dorážející Jobánek, ale i Bočan předvedl výborný zákrok, a tak konečné slovo měli Plzeňští. Ostrá střela Aleše Matouška byl tečována mimo Suchánkův dosah. Na vítězství Přerova už to ale nic nezměnilo, Zubři uspěli potřetí v řadě a mají velkou šanci si z Hradce Králové odvézt medaile!

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): Zápas jsme si prohráli v první třetině. Opticky jsme možná hráli u soupeře, ale ten dal z pěti střel čtyři branky a na začátku druhé třetiny jsme pak dostali další dvě. Myslím si, že to už bylo po zápase. Jsem hodně zklamaný z našich kluků, protože včera alespoň bojovali, ale dnes to byl odevzdaný výkon. Hodně nás to mrzí.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Věděli jsme, že zápas s Plzní bude velice těžký, protože tady má jedno z nejlepších mužstev. Jeho ofenzivní síla je obrovská. Nástup do zápasu se nám ale povedl senzačně a prakticky z každé šance jsme vstřelili gól. Hodně nám znovu pomohl i výborný výkon gólmana. Ve druhé půlce zápasu už byl soupeřův tlak velký, proto jsme jen vyhazovali puky. Hráli jsme i spoustu oslabení, takže jsme rádi, že se nám to podařilo ustát.