Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Cesta za dalšími třemi body nebyla snadná, junioři zlomili Uherský Brod až v závěru

Cesta za dalšími třemi body nebyla snadná, junioři zlomili Uherský Brod až v závěru
P ř e r o v – Téměř přesně po měsíci Liga juniorů završila první čtvrtinu základní části. Ve výčtu soupeřů Zubrům ještě scházel Uherský Brod, s nímž se střetli v pátek na domácím ledě. Po výborně zvládnutém mači v Uničově tentokrát Přerované herně neoslnili a jen díky skvěle chytajícímu Kašpárkovi se soupeř nedostal k vyrovnání. Definitivně Zubři rozhodli o svém vítězství slepenými góly až v závěru zápasu.
9.kolo, pátek 21.10.2016
HC ZUBR Přerov - HC Spartak Uherský Brod
HC ZUBR Přerov - HC Spartak Uherský Brod
7:2
(2:0, 1:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 2. Pecha (Válek), 20. Ministr (Müller, Skříček), 39. Hajšman (Pecha), 53. Pecha, 58. Horký (Matuška), 59. Ministr, 60. Hajšman (Skopal) – 29. Pavlůsek (Hráček, Lišaník), 52. Lišaník (Rauš). Rozhodčí: Dědek – Čelechovský, Zapletal. Vyloučení: 4:4, navíc Škubal (Uherský Brod) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 35:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 7:2.
Kašpárek – Pernický, Skříček, Smolka, Válek, Murla, Budil – Ministr, Müller, Čechmánek – Skopal, Hajšman, Pecha – Zdráhal, Matuška, Horký – Galetka
Chovanec – Krůžela, Fridrich, Hráček, Škubal, Lišaník, Augustín – Pavlůsek, Bařinka, Větříšek – Bumbál, Rauš, Veselý – Forman

Komentář k zápasu

Hned první vážnější šance měla gólový efekt. Ve druhé minutě se dostal ke střele Válek a kotouč před bránou lehce ztečoval za Chovancova záda Daniel Pecha. Zanedlouho se uvedli také Broďané, konkrétně to byl Pavlůsek, kdo unikl po křídle a otestoval Kašpárka ostrým zakončením. Skóre se však neměnilo, což platilo i po pěkné akci Bumbála, kterého taktéž vychytal přerovský gólman.

V 18. minutě mohl navýšit domácí náskok zcela volný Zdráhal, jenže po kličce poslal kotouč o pár čísel vedle soupeřovy brány. Přece jen ale Přerov odcházel do kabiny spokojenější. V poslední minutě totiž Zubři pláchli do přečíslení, které po Müllerově příklepu přetavil v gól Tomáš Ministr.

Druhá část začala přesilovkou Zubrů, ti ji však odehráli velmi bídně, stejně jako minuty následující. Při dorážkách Škubala a Rauše narazili hosté na perfektní zákroky Kašpárka, ale na konci 29. minuty se už Uherský Brod v přesilovce čtyři na tři dočkal. Po sérii přihrávek získal kotouč Tomáš Pavlůsek a procedil jej mezi Kašpárkovy betony.

Domácí poté často chybovali v obraně a koledovali si o vyrovnání. To měl na holi Lišaník a poté při trestném střílení Bumbál, stav 2:1 se však nezměnil. Přerov se dostal do příležitostí až ke konci druhé tercie. Skórovat mohl z ostré rány Budil a zakrátko Müller, který nastřelil horní tyčku. Na 3:1 zvýšil až Dominik Hajšman, jež prošel k bráně a poslal kotouč nad Chovancův beton.

Ve třetím dějství Přerov pohrdl možnostmi zvýšit náskok, a tak přišel trest. Po střele Rauše se kotouč odrazil na hůl zcela volného Josefa Lišaníka, který už pohodlně zakončoval do prázdné klece. Rodící se závěrečné drama však Zubři odmítli. Hned za minutu Daniel Pecha vystihl brodskou rozehrávku a po kličce nedal Chovancovi šanci zasáhnout.

Poslední minuty pak výhru Zubrů ještě zvýraznily. Střelou nad rameno se z úhlu prosadil Adam Horký, poté při závaru před Chovancem dorazil kotouč ze vzduchu Tomáš Ministr a definitivní podobu výsledku 7:2 dalo rychlé přečíslení Skopala s Dominikem Hajšmanem, které druhý jmenovaný efektně zakončil.

Ohlasy trenérů

Daniel Faltýnek (HC ZUBR Přerov): Po výborném zápasu v Uničově tentokrát naše hra nebyla optimální. Nedařily se nám hlavně přihrávky a méně jsme stříleli. Důležité jsou však tři body. Ke konci zápasu bylo vidět, že soupeři trochu docházely síly, protože přijel v okleštěné sestavě. Ten závěr jsme zvládli dobře, ale jinak dnes předvedená hra nebyla podle našich představ.

Zdeněk Čech (HC Spartak Uherský Brod): Výsledek napovídá, že jsme odehráli utkání špatně, ale tak to není. Odehráli jsme dobré utkání, jen jsme bohužel v některých činnostech udělali školácké, až naivní chyby, po kterých vždycky soupeř odskočil. V momentě, kdy jsme mohli vyrovnat, tak jsme puk nedokázali trefit do prázdné brány. V závěru jsme se pak dopustili chyb, které pomalu nedělají ani žáci, takže výsledek je pro nás hodně nepříznivý.