Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Do ligových bojů už naskočili také juniorští Zubři, na úvod hladce zvítězili v Boskovicích

Do ligových bojů už naskočili také juniorští Zubři, na úvod hladce zvítězili v Boskovicích
B o s k o v i c e – Ligové boje už jsou nyní kompletně zahájeny. Jako poslední do nich vyjeli junioři, které v úvodním kole čekala cesta na led Boskovic. Tam sice Zubři nezačali dobře, ovšem po vstřeleném gólu jasně přebrali otěže zápasu do svých rukou a nakonec zvítězili hladce 8:0. Hattrickem se v duelu blýskl útočník Jakub Müller, který dvakrát skóroval dokonce během oslabení.
1.kolo, pátek 23.9.2016
HC Boskovice - HC ZUBR Přerov
HC Boskovice - HC ZUBR Přerov
0:8
(0:3, 0:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 17. Ministr (Müller), 18. Skopal (Pecha), 18. Müller (Čechmánek), 27. Ministr (Hrabica), 28. Hajšman (Skopal), 31. Válek (Skopal), 56. Müller (Čechmánek), 59. Müller (Ministr). Rozhodčí: Král – Musil, Vašíček. Vyloučení: 5:5, navíc Harásek (Boskovice) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 48. Střely na branku: 19:34. Průběh utkání: 0:8.
J. Külzer (31. Nečas) – Fabiánek, Hořava, Němec, Res, Šindelář – Bednář, Harásek, Hejduk, Hrubeš, Kučera, N. Külzer, Pospíšil, Sekanina, Vyskočil
Kašpárek – Hrabica, Skříček, Smolka, Válek, Murla, Palacký – Müller, Ministr, Čechmánek – Skopal, Hajšman, Pecha – Zdráhal, Adolf, Horký

Komentář k zápasu

Časomíra ukrojila jen sedmnáct vteřin a Zubři už museli do oslabení, v němž Kašpárkovu klec ohrožoval zblízka domácí Němec. O chvíli později se výhoda otočila, avšak ani Zubři s přesilovkou nenaložili dobře. Hajšman kotouč u tyče do brány neprocpal. Ve 13. minutě byli blízko otevření gólového účtu opět domácí, ale Sekaninovi vystavila stopku vyrážečka brankáře.

Boskovičtí bojovali, jenže závěr první části je srazil k zemi. Hned tři góly Zubři vměstnali do 107 vteřin. Nejdříve pěknou ranou skóroval Tomáš Ministr, poté se ujala také střela Pavla Skopala a úvodní „dvacku“ zakončil průnik Jakuba Müllera, který si pohrál s obránci a kličkou oklamal brankáře.

Od druhé třetiny šancí domácích značně ubylo a Přerov začal diktovat tempo. Prosadit se mohl i v oslabení, ale po Hrabicově střele se prudká dorážka neujala. O chvíli později už ale zubří střídačka slavila počtvrté. Tomáš Ministr si sjel mezi kruhy a dělovkou nedal brankáři Külzerovi šanci. A za další minutu už to bylo 0:5, když hezkou kombinaci přetavil v gól Dominik Hajšman.

Zubři byli i nadále aktivní, proto šestý gól na sebe nenechal čekat dlouho. Postaral se o něj z mezikruží Martin Válek, který zamířil přesně nad Külzerovo rameno a vyhnal jej z brány. Náhradník Nečas měl hned brzy velké štěstí, když Ministr po Müllerově příklepu jen těsně minul. Boskovice se dostaly k šanci až ve 36. minutě, ale rána Hrubeše si našla cestu pouze do Kašpárkovy lapačky.

Třetí část otevřela tutovka Zubrů, kteří jeli ve dvou sami na brankáře, jenže Müller s Ministrem akci překombinovali. Nulu gólmana Kašpárka se pak snažil překazit Sekanina, leč z blízkosti nedokázal zvednout puk přes beton.

Závěrečné minuty tak opět jednoznačně patřily Zubrům, rána Ministra z úhlu sice skončila na tyči a průnik Horkého brankář Nečas vytěsnil, ale pak si slovo vzal Jakub Müller a skóroval hned dvakrát v oslabení. Nejdříve si vyjel zpoza brány a zasunul puk mezi betony, poté těžil z chybné Nečasovy rozehrávky a díky Ministrově rychlé přihrávce stvrdil do poloprázdné kasy hattrick.

Přerov tak zvítězil hladce 8:0 a plný bodový zisk může potvrdit v nedělním druhém kole. Na domácím ledě se střetne s Frýdkem-Místkem, který naopak úvodní zápas nezvládl, když doma podlehl Warrioru Brno 2:5.

Ohlasy trenérů

David Bílý (HC Boskovice): Do utkání jsme nastoupili podle mých představ a hráči plnili pokyny, které jsem naordinoval před zápasem. Hráli jsme aktivně, dobře jsme napadali a odebírali jsme kotouče soupeři již v útočném, popřípadě středním pásmu, ale to platilo pouze do sedmnácté minuty, kdy jsme dostali první gól. Do konce třetiny jsme dostali ještě další dva po zbytečných chybách. Od této chvíle nás soupeř z Přerova převyšoval ve všech herních činnostech a zaslouženě zvítězil 8:0.

Daniel Faltýnek (HC ZUBR Přerov): Začátek nebyl z naší strany dobrý. Přišlo vyloučení a trošku jsme se dostali pod tlak. Hodně důležitý však byl první gól, po kterém z kluků jako kdyby spadla nervozita a rychle jsme pak přidali další dva. Od druhé třetiny už byl zápas víceméně v naší režii a vstřelili jsme další góly. Jsem rád, že jsme utkání dohráli s nulou a potěšilo mě i to, že kluci k tomu přistoupili opravdu zodpovědně.