ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Budějovice mají ve čtvrtfinále už třetí bod, Zubři tentokrát vyšli střelecky naprázdno

Budějovice mají ve čtvrtfinále už třetí bod, Zubři tentokrát vyšli střelecky naprázdno
P ř e r o v – Čtvrtfinálová série Zubrů s Budějovicemi napsala v sobotu další část, ve které modrožlutí Přerované toužili opět srovnat krok, ale cíl bohužel zůstal nesplněn. Zubři navíc v první periodě přišli o střelce Dostálka a výborně chytajícího brankáře Bláhu nepřekonali. Jihočeský tým naopak velmi dobře zvládl své přesilovky, v nichž skóroval třikrát. Přerov tak i přes velkou snahu prohrál a na led soupeře pojede už za stavu 1:3 na zápasy. Série však ještě nekončí, Zubři chtějí dál bojovat.
ČF4, sobota 5.3.2016
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
0:5
(0:2, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Zíb (Pajič, Chovan), 19. Rob (Kuchejda, Straka), 27. Kolmann (Suchánek), 34. Marek (Suchánek), 59. Chovan (Pajič, Vráblík). Rozhodčí: Grech, Schmejkal – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 17:17, navíc Dostálek (Přerov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 3000 (vyprodáno). Střely na branku: 28:42. Průběh utkání: 0:5.
Klimeš (34. Slovák) – Vágner, Grof, Pala, Hořava, Novotný, Ferenc, Běhal, Šnajnar – Procházka, Sýkora, Dostálek – Pšurný, Král, Sikora – Goiš, Popelka, Kovařík – Š. Kratochvíl, Stoklasa, Blinka
Bláha – Mucha, Zíb, Suchánek, Kolmann, Žovinec, Vráblík, Bohunický – Chovan, Pajič, Květoň – Nouza, Straka, Kuchejda – Točík, Mikyska, Babka – Marek, Rob, Švihálek

Komentář k zápasu

Další vyhecovaný duel začal přerovským faulem, ale Zubři oslabení přežili hlavně díky Klimešovi, jenž nadvakrát hasil požár. Zakrátko šli domácí pykat znovu a tentokrát už hosté přesilovku proměnili, když Lukáš Zíb poslal v šesté minutě hosty do vedení střelou od modré.

Na trestnou pak pro změnu putoval Motor. Přesilovku ale Přerovu sudí utli, když velmi přísně poslali předčasně do šaten Dostálka a stadionem se rozpoutala vlna vzteku. Pískalo se ještě na druhou stranu a hra šla do čtyř. Blinka povedeně tečoval kotouč, leč těsně vedle. Domácím scházela častější střelba, což naopak soupeři nechybělo. V závěru první třetiny Jihočeši udeřili podruhé a znovu z přesilovky. David Kuchejdase probojoval až k puku a plácnutím do něj jej dostal za Klimeše.

I prostřední dějství bylo započato hvizdem a zdviženou paží. Přerov putoval do čtyř, Jihočeši následně také a Klimeš předvedl skvělý zákrok proti pokusu Bohunického. Domácí tým se snažil, avšak od 27. minuty ztrácel už tři góly. Petr Kolmann si vyjel podél mantinelu a prudkou střelou Klimešovi pod ruku rozradostnil budějovický kotel.

Straka z vyložené pozice poté neskóroval a Hanáky kromě fanoušků držel sebejistý Klimeš. Bez debaty nejpracovitější lajna Goiš – Kovařík – Popelka se ocitla ve velké příležitosti, kterou zastavil Bláha. Hned z protiútoku ale udeřili hosté. Ladislav Marek se spoluhráčem unikli do přečíslení. Autor branky volil kličku a neomylně zamířil do prázdné.

Do domácí brány tak zamířil Jiří Slovák. Po technickém výpadku časomíry padlo ještě velké množství trestů. Mnohem častěji pykali na trestné lavici Zubři.

Dějství poslední začalo jak jinak, než vyloučením. Překvapivě ale na straně hostů. Popelka projel obranou Budějovic jako nůž máslem, byl však faulován a domácí tak mohli sehrávat půlminutovou dvojnásobnou výhodu. S tou však gólově nenaložili a nápodobně tomu bylo o pár minut později. Dvojnásobná převaha ale čítala jen devět vteřin.

V závěru ještě došlo na boxerskou vložku a Jiří Goiš si v ní připsal alespoň malé vítězství. Žádná z kvanta střel v závěru však nepropadla až za Bláhu a Zubři se tak gólové radosti nedočkali. To Motor ještě jednu těsně před koncem přidal. Michal Chovan nahodil puk zpoza brány, který propadl za Slovákova záda.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Oproti včerejšku jsme si nevytvořili tolik gólových příležitostí. Dnes rozhodlo to, že soupeř využil své tři přesilové hry a my jsme dnes neměli energii zápas nějak zvrátit. Snahu klukům nemůžeme upřít, ale kvalita byla jasně na straně Budějovic. K vyloučením nelze moc říct. Rozhodčí zapíská, tak je faul. My jsme svoje přesilovky nevyužili a prostě soupeř je v této činnosti momentálně produktivnější. Sérii určitě chceme vrátit zpátky do Přerova. Proto musíme využívání přesilovek do dalšího zápasu zlepšit.