Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Drama na Technice s vítězným koncem

Junioři: Drama na Technice s vítězným koncem
B r n o - Juniorští Zubři získali ve finálové skupině druhé vítězství. Nedělní duel na úzkém kluzišti v Brně přinesl v úvodu hodně ofenzivní hokej a první třetina tak skončila smírně 2:2. Domácí se na začátku druhé části hry prosadili potřetí a Zubři tak museli znovu dotahovat skóre. Řadu velkých šancí sice promarnili, ale vše si nakonec vynahradili ve třetí třetině, kdy se jim povedlo rychle srovnat a dvě minuty před koncem otočit výsledek na konečných 3:4. Výborný zápas odehrál kapitán Zubrů Jakub Ferenc, který se asistencemi podílel na všech gólech.
28.kolo, neděle 21.12.2008
Technika Hockey Brno - HC ZUBR Přerov
Technika Hockey Brno - HC ZUBR Přerov
3:4
(2:2, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 1:14 Mikule (Zíma), 3:43 Gabriška (Steiner, Tatar), 21:12 Tatar (Mikule) - 2:44 Blaheta (J. Ferenc), 9:34 Holík (J. Ferenc), 40:51 Vencel (Nedbal, J. Ferenc), 57:40 Vencel (J. Ferenc) Rozhodčí: Homola - Křivský, Pospíšil. Vyloučení: 10:7, navíc Tatar (Technika) trest do konce utkání. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 49. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.
Novák - Steiner, Souček, Sedláček, Machálek, Tatar, Gabriška, Šedý, Mikule, Bažant, Zíma, Konečný, Čech, Vychodil
Ginter - Hoferek, Ryšánek, Prinke, Bosák, Dočkal, Šrámek, Blinka, M. Ferenc, Šteiner, Holík, Vencel, J. Ferenc, Nedbal, Blaheta, Menšík, Hradil, Schaffer, Konečný

Komentář k zápasu

Junioři Techniky měli do utkání dobrý vstup a už ve 2. minutě se dostali do vedení po přesné trefě Mikuleho - 1:0. Hned vzápětí ale fauloval domácí Souček a Zubři vyloučení nekompromisně potrestali, když Jakub Ferenc poslal přesnou přihrávku Blahetovi a ten rychlou střelou mezi betony nedal brankáři Novákovi ani nejmenší šanci - 1:1. Nedisciplinovanost se po chvilce nevyplatila ani Zubrům a Gabriška po střele z otočky zařídil domácím opět vedení - 2:1. Dalšího gólu se necelých pět desítek diváků dočkalo v polovině 10. minuty. To útočník Zubrů Holík výstavní trefou pod horní tyčku srovnal skóre - 2:2. Ve 13. minutě se Přerov dostal k ohrožení domácí branky dokonce v oslabení. Velký kiks obrany Techniky ale Menšík nedokázal potrestat.

I úvod druhé třetiny byl ve znamení gólu domácího týmu a brankář Ginter musel nakonec lovit puk z branky po přesném zakončení Tatara - 3:2. Tým Zubrů se poté marně snažil dobýt brněnskou branku a zahodil mnoho nebezpečných šancí. Nevyužita zůstala i dvojnásobná přesilovka v závěru druhé třetiny, kdy obrana Techniky odolávala s pořádnou dávkou štěstí.

Do třetí třetiny vstupoval Přerov s výhodou jednoho hráče v poli a po necelé minutě bylo nakonec vyrovnáno. Po souhře Nedbala s Jakubem Ferencem se před brankou prosadil zcela volný Vencel - 3:3. Domácímu týmu, který hrál v utkání jen se třinácti hráči viditelně docházely síly a přerovští Zubři si tak v závěrečné dvacetiminutovce udržovali velký tlak. Přerov v závěru zápasu přežil dvě oslabení a nakonec v přesilové hře v 58. minutě gólově zužitkoval svoji velmi aktivní hru. Podruhé se v utkání přesně trefil Vencel a stanovil tak konečný stav zápasu na 3:4.