Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost: Zubři po dvou porážkách zvítězili, doma v derby zdolali Prostějov

Starší dorost: Zubři po dvou porážkách zvítězili, doma v derby zdolali Prostějov
P ř e r o v – Starší dorostenci v posledních dvou zápasech vyšli bodově naprázdno. Zamezit další ztrátě se tak snažili v nedělním derby. Utkání s Prostějovem otevřeli gólově na začátku druhé periody dravci, ovšem domácí ještě v téže části stav obrátili na svou stranu a následně přidali třetí trefu. Jestřábi dokázali vykřesat malou naději snížením, ale závěr byl už v režii Přerovanů, kteří si pojistili vítězství dalšími dvěma góly.
27.kolo, neděle 18.1.2015
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
5:2
(0:0, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 25. Heralt (Blahunek), 31. Blahunek, 46. Hotěk (Rusňák), 55. Rusňák (Gábriel), 57. Kolařík (Blahunek) – 22. Nevřela (Kutiš), 46. Hanáček (Navrátil). Rozhodčí: Fiedler – Doleček, Novotná. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 30:21. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.
Schneider – Matuška, Rusňák, Gábriel, Solař, Kenša, Klapal, Horký, Zdráhal, Hotěk, Skříček, Pochyla, Válek, Blahunek, Kolařík, Navrátil, Heralt
Rochla – Přikryl, Chujac, Kutiš, Žilka, Vytásek, Vystavěl, Ondroušek, Kubík, Liška, Navrátil, Hanáček, Štěrba, Ondrýsek, Nevřela, Lauryn, Skácel

Komentář k zápasu

Od úvodního vhazování mohli diváci vidět rychlý a důrazný hokej. V první větší příležitosti zápasu se ocitli hosté, ovšem Schneider vše vyřešil pravým betonem. Domácí dorostenci se vedoucí branky málem dočkali o pár okamžiků později. Hotěk přesným pasem našel Rusňáka, ale ten střelou z první trefil pouze boční konstrukci Rochlovy klece.

V druhé polovině první části převzal iniciativu Prostějov. Proti jeho pokusům však stál přerovský Schneider, který působil velmi klidným a jistým dojmem. Po sérii šancí Jestřábů mohl Zubry do vedení poslat Solař. Protáhl se mezi třemi hráči soupeře a ocitl se sám před brankářem, ale se střelou na lapačku nepochodil.

Do druhé třetiny nevstoupili domácí hráči příliš dobře. Přesně po šedesáti vteřinách inkasovali. Střelou z pravého kruhu uspěl Radek Nevřela. Zubrům chvíli trvalo, než se z tohoto úderu vzpamatovali. Zpět do zápasu je ale vrátil Jakub Heralt. V rohu útočného pásma se zmocnil kotouče, namířil si to přímo před branku hostí a přesnou bekhendovou střelou nad Rochlovo rameno srovnal.

Hosté mohli znovu odskočit v polovině utkání. Proti však byl přerovský brankář. Nejprve vyrazil těžkou střelu Vystavěla, pak tygřím skokem zneškodnil i následnou dorážku. Nerozhodný stav však nakonec nevydržel o mnoho déle. V oslabení vypíchl kotouč kapitán Ivo Blahunek a uháněl sám na branku LHK. Tváří v tvář Rochlovi nezaváhal a strhl vedení na stranu Přerova. Jestřábi se snažili o vyrovnání, ale jejich další velkou šanci opět zneškodnil přerovský Schneider.

I začátek poslední periody patřil hostům. Obrovskou možnost si vypracoval Chujac. Jeho pokus se ale mezi tři tyče nevešel. Do dvoubrankového trháku Zubry poslal Michal Hotěk. Našel si zblokovanou střelu Rusňáka a snadno zakončil. Hosté odpověděli přesně za třicet devět vteřin. Úspěšný střelcem byl Adam Hanáček.

Přerovské dorostence však obdržená branka nerozhodila. Po několika slibných šancích a skvělých zákrocích Rochla znovu odskočili na rozdíl na dvou branek. V přesilové hře pálil od modré Gabriel, jehož sražený pokus se dostal k Filipu Rusňákovi, který pumelicí prostřelil prostějovského gólmana.

V závěru zápasu byly k vidění ještě dva zajímavé momenty. Nejprve Schneider chytil tutovku Vystavěla. Poté se na druhé straně hřiště ke kotouči dostal Michal Kolařík a svižnou střelou nad rameno hostujícího brankáře zpečetil výsledek nedělního derby.