Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři zahájili druhou polovinu finálovky porážkou, v Havířově nedokázali skórovat

Junioři zahájili druhou polovinu finálovky porážkou, v Havířově nedokázali skórovat
H a v í ř o v – Finálová část Ligy juniorů se v neděli přehoupla do druhé poloviny. Zubři se proto opět vydali na led Havířova, kde se naposledy radovali z vítězství. Se soupeřem opět odehráli dobrou partii, bohužel tentokrát však bez úspěchu. Duel rozhodla jediná branka Havířova na konci druhé třetiny. Zubři s výborně chytajícím gólmanem Sekulou se nedokázali ani jednou prosadit a prohráli tak již popáté v řadě.
33.kolo, neděle 18.1.2015
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
1:0
(0:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 36. Fejko (Taras, Šmíd). Rozhodčí: Trombík – Poruba, Štěpán. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 1:0.
Turšner – Chroboček, Gawlas, Heinzl, Bahounek, Potočný, Regoš, Vyčesaný, Křibík, Churý, Caruk, Šmíd, Sap, Fejko, Taras
Sekula – Mašíček, Šťastný, Duda, Kundrátek – Helešic, Müller, Dostálek – Kubal, Siegel, Pecha – Daniš, Novák, Smolka

Komentář k zápasu

Ve 2. minutě utkání se do první větší šance dostal Havířov, ale Fejko jen těsně minul branku. Ve 4. minutě si zahráli domácí první přesilovou hru, jenže ta se AZ moc nepodařila. V 9. minutě už to bylo ze strany Havířov mnohem lepší. Vyčesaný se dokázal dostat až do zakončení z levého kruhu, jeho tvrdá střela nadělala Sekulovi velké potíže.

O dvě minuty později se dostal Křibík ve vlastním oslabení do zajímavé šance. Jeho střela zblízka proletěla jen těsně vedle branky. Ve 12. minutě si větší šance vypracovali i Přerovští. Po střele Mašíčka od modré se pokoušeli dorážet hned dva hráči Zubrů, ale neúspěšně.

V 15. minutě se situace opakovala, ale také se stejným výsledkem. Na konci první třetiny dokázal Přerov znovu zahrozit. Jakub Müller poslal přesnou přihrávku na střelu zprvní Dostálkovi, který z levého kruhu vypálil – Turšner měl problémy puk zkrotit.

Ve 22. minutě se dostal Šmíd do úniku, položil si brankáře, ale svou bekhendovou střelu zamířil trestuhodně nad branku. Ve 28. minutě se do dobré šance dostal Dostálek, po přihrávce od zadního mantinelu, ale trefil pouze Turšnera. Druhá třetina nabídla řadu velkých šancí. Po chytrém nastřelení Tarase se dostal k teči Sap, brankář Sekula puk vykopl levým betonem mimo. O chvíli později se dostali ke dvěma dorážkám Helešic a Dostálek.

Ve 34. minutě vyslal na Sekulu dobrou střelu Fejko, ale brankář Zubrů puk výborným zákrokem vytěsnil. Ve 36. minutě jsme viděli první branku utkání. Dominik Taras prostrčil puk velmi chytře do jízdy Kryštofu Fejkovi, který se dostal před Sekulu a po parádním blafáku mu zasunul puk do odkryté části branky – 1:0.

Třetí třetina v úvodu nabídla přerovskou přesilovku pět na tři, tu však Zubři nezužitkovali. Pak se dostal k zakončení domácí Heinzl, ale Sekula parádní zákrokem puk vytěsnil. Hosté mohli udeřit z protiútoku, v němž dvakrát doráželi, ale Turšner si opět dokázal poradit. V 50. minutě orazil Křibík tvrdou bombou z levého kruhu horní tyčku. Netrvalo to dlouho a Křibík se dostal do sólového úniku, ale jeho bekhendový blafák mu Sekula zneškodnil.

V 58. minutě nejprve udržel naděje hostů nad vodou parádním zákrokem Sekula. Později už to zkusili hosté v šesti. Ale ani přes velkou snahu se jim vyrovnat už nepodařilo. Havířov zvítězil a připsal si velmi cenné tři body.

Autor: Josef Nudera, www.hc-havirov.cz

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (AZ Havířov): Dnes jsme do zápasu vstoupili hodně aktivně, ale soupeř taky. Po celých 60 minut jsme viděli pohledný hokej, ve druhé třetině jsme měli trochu štěstí v koncovce. Dali jsme krásný gól, po krásné akci. Škoda, že jsme nevytěžili z brejků ve třetí třetině ještě nějaké branky. Soupeř už pak hru otevřel a my jsme chytře protečovávali kotouče do šancí. Byl to pohledný hokej a jsem rád, že to kluci zvládli a dotáhli utkání do vítězného konce.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov) Odehráli jsme dnes velmi slušný zápas a myslím si, že výsledek neodpovídá hře. Na obou stranách zachytali výborně brankáři, šancí bylo dost. Mrzí mě to, že za tento bojovný výkon nebereme alespoň bod. Gratuluji soupeři k výhře. Body jsou pro něj v této finálové skupině hodně důležité.