Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři doma na Třebíč nestačili, soupeř trestal chyby a oplatil Zubrům porážku

Junioři doma na Třebíč nestačili, soupeř trestal chyby a oplatil Zubrům porážku
P ř e r o v – Juniorský tým Zubrů měl v pátek na programu už poslední domácí zápas letošního roku. Sedmé kolo finálové skupiny svedlo do boje Přerov s Třebíčí, kterou Zubři nedávno na jejím ledě porazili. Gól rychlostí blesku naznačil, že by mohli Přerované soupeře opět zdolat, jenže zůstalo jen u něj. Hosté naopak vyrovnali a od druhého dějství jasně přebrali otěže zápasu do svých rukou. Zubři na trefy protivníka hledali odpověď marně a Třebíči podlehli 1:4. Závěrečné utkání před vánoční pauzou odehrají junioři v neděli na půdě Hradce Králové.
29.kolo, pátek 19.12.2014
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
1:4
(1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Dostálek (Kratochvíl Š., Ministr) – 12. Všetečka, 32. Tůma (Juráň, Pelikán), 40. Roupec (Jirák, Juráň), 48. Všetečka (Matov). Rozhodčí: Přikryl – Matěj, Vožda. Vyloučení: 5:2, navíc Duda (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 154. Střely na branku: 26:36. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Sekula – Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Duda, Smolka, Novák, Daniš, Rusňák – Dostálek, Ministr, Kratochvíl Š. – Helešic, Müller, Kubal – Pecha, Siegel, Zavřel – Heralt
Šoustal – Matov, Roupec, Juráň, Abrahám, Pelián, Jirák, Šimka, Kučera, Tůma, Všetečka, Hort, Salák, Mašek, Kabelka

Komentář k zápasu

Lepší vstup do zápasu si přerovský tým mohl jen stěží přát. Časomíra ukrojila 14 vteřin, když Šimon Kratochvíl s Vlastimilem Dostálkem vyrazili k bráně a přečíslení druhý jmenovaný parádně zakončil. Domácí mohli vedení zanedlouho zvýšit z přesilovky, ale nevyužili ji, a tak Třebíč trestala. Nedůraznou rozehrávku v minutě dvanácté vystihl Jiří Všetečka, který gólmana Sekulu překonal nad betonem.

Modrožlutí mohli mít rychle vedení zpátky, jenže souhru Müllera s Kubalem u brány číhající Helešic nezakončil úspěšně. V závěru první části se Zubři bránili ve čtyřech a Sekula musel být v pohotovosti. Střelu Kučery od modré čáry vyrazil a při dorážce Jiráka padl na kotouč.

V úvodu druhé tercie zaváhala pro změnu třebíčská defenzíva, jenže Přerované z toho netěžili, jelikož Dostálek zakončil pouze do připraveného Šoustala. Další minuty se nesly ve znamení třebíčského tlaku. Zubři mu odolávali, ale pak vlastní vinou povolili soupeři podruhé skórovat. Zmatky v rozehrávce se snažil zachránit i brankář Sekula, který vyjel více ze své pozice a důrazný Jaroslav Tůma poslal kotouč do zcela volné brány.

Chvíli poté domácí přežili dvojnásobné oslabení, ve kterém Salák trefil tyč, ale půl minuty před koncem už to bylo 1:3. Jiří Roupec se dostal přes beka a prostřelil Sekulu mezi betony.

Třetí část se Přerov snažil začít náporem, který by změnil nepříznivé skóre, ale dobře fungující defenzíva Horáků mu v tom bránila. Pokud něco za ni prošlo, tak byl na místě brankář Šoustal. Ten si poradil s tečovanou střelou Šťastného a zlikvidoval i prudkou ránu Heralta. Jediným, kdo dostal kotouč za jeho záda, byl Helešic, ale po přihrávce Šimona Kratochvíla sklepl puk jasnou vysokou holí.

Také Sekula úspěšně zasáhl, když překazil stoprocentní šanci Maška, o chvilku později už však kapituloval počtvrté. Po střele Jiřího Všetečky mu puk propadl a Třebíč získala tříbrankový náskok. Přerov v závěru už nedokázal stav nijak zkorigovat, a tak soupeři z Vysočiny tentokrát podlehl 1:4.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Ten hodně rychlý gól ze čtrnácté vteřiny nám spíše uškodil. Mysleli jsme si potom, že to všechno půjde samo. A samo to rozhodně nešlo. Třebíč hrála aktivně, bojovala a díky turnaji žáků tady měla podporu malých kluků. Hráči Třebíče na ledě nechali všechno, což já o některých našich hráčích rozhodně říct nemohu. Soupeř vyhrál zcela zaslouženě.

Roman Mejzlík (SK Horácká Slavia Třebíč): První třetinu jsme odehráli špatně, nedokázali jsme se v ní vyrovnat s tvrdostí domácích. Trochu nás z toho ale vytáhl ten vyrovnávací gól. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, navíc nám pomohly chyby domácích, které jsme potrestali. Snažili jsme se hrát pořád aktivně a jsme moc rádi, že se nám podařilo v Přerově získat všechny tři body. Doufám, že je potvrdíme v neděli doma se Vsetínem.