ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Junioři: Tým Zubrů si polepšil o tři body, Havířov ve finálovce zdolal také doma

Junioři: Tým Zubrů si polepšil o tři body, Havířov ve finálovce zdolal také doma
P ř e r o v – Domácí kolbiště patří nyní nejen přerovskému A-týmu, ale také juniorům, kteří v pátek prohráli se Vsetínem na nájezdy a v neděli před polednem vyzvali Havířov. Soupeř byl po celé utkání nepříjemný, ale nezachytil vstup do první i druhé části, kdy se týmu Zubrů podařilo skórovat. Hosté se prosadili až za čtyřbrankové ztráty a přestože měli v konci tlak, snížili už pouze na 4:2. V pátek 19. prosince junioři završí domácí sérii zápasem s Třebíčí.
28.kolo, neděle 14.12.2014
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
4:2
(2:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Ministr (Kratochvíl M.), 7. Kratochvíl M. (Dostálek, Ministr), 22. Zavřel (Duda, Pecha), 38. Ministr (Dostálek) – 40. Sap (Dudek, Šmíd), 52. Křibík (Vyčesaný, Churý). Rozhodčí: Obadal – Bryška, Karpíšek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 4:0, 4:2.
Grigárek – Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Duda, Smolka – Ministr, Kratochvíl M., Dostálek – Helešic, Müller, Kubal – Pecha, Siegel, Zavřel
Kostka – Chroboček, Gawlas, Heinzl, Dudek, Kiss, Churý, Křibík, Vyčesaný, Sap, Šmíd, Caruk, Polak, Staš, Taras, Lejčko

Komentář k zápasu

Hosté byli v úvodu aktivnější a Grigárek musel být v pohotovosti. Střelu Chrobočka od modré čáry vyrazil a pokryl i zakončení Sapa u tyče. To úvodní příležitost Zubrů skončila mnohem lépe. Matouš Kratochvíl přiťukl kotouč Tomáši Ministrovi, který mířenou střelou překvapil gólmana Kostku. Ten brzy lovil puk z brány znovu. Matouš Kratochvíl si vybruslil od mantinelu mezi kruhy a poslal kus černé gumy nechytatelně nad rameno brankáře.

Havířov měl ideální příležitost na snížení v desáté minutě, jenže Šmídova střela skončila na tyči Grigárkovy klece. Ani přesilovka pak hráčům AZetu nevyšla podle představ. Sap mohl v nepřehledné situaci dorážet, ale kotouč do brány neprocpal.

Druhou periodu zahájilo rychlé havířovské přečíslení, jenže ani Vyčesaný recept na Grigárka nenašel. Znovu tak Zubři svého soka ztrestali. Patrik Zavřel vlétl do útočného pásma a prudkou střelou nedal Kostkovi šanci. Přerov mohl své vedení zvýraznit, hrál totiž více než minutu v přesilovce pět na tři, ale střílející Šťastný s Mašíčkem se od modré čáry neprosadili.

Hosté následně nedokázali potrestat Kundrátkovu laxní rozehrávku, po níž si také Taras vylámal na Grigárkovi zuby, a tak opět udeřili Přerovští. Tomáš Ministr objel Kostkovu svatyni a podařilo se mu najít volné místo u tyčky. V poslední minutě druhého dějství se Havířov dostal do přesilovky a Grigárek poprvé inkasoval. Střelu Vyčesaného tečoval mezi betony Jaroslaw Sap.

Třetí třetina se hrála v hodně svižném tempu a bez častějšího přerušování. AZet v ní měl navrch a počet jeho šancí se rychle zvyšoval. Grigárek lapil střelu Šmída, ramenem vyrazil kotouč po teči Heinzla, ale osm minut před koncem už nedosáhl na dorážku Jana Křibíka, který se prosadil po průniku Churého.

Možnost jít do bližšího kontaktu ve skóre si však hosté pokazili špatným střídáním, a proto mohli Zubři svou výhru definitivně pojistit. Nestalo se tak, protože Dostálek po rychlém výpadu před bránu nezakončil přesně a Müller špatnou Gawlasovu rozehrávku z tutovky nepotrestal. Zubry to však mrzet nemuselo. Výsledek 4:2 se již nezměnil, a tak Přerov získal do tabulky všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Od začátku byl průběh zápasu naprosto vyrovnaný. První třetina sice byla 2:0, ale výsledek mohl být klidně opačný. Havířov hrál velmi dobře a my jsme s jeho hrou chvílemi těžko srovnávali. Nakonec jsme ale zvítězili, za což jsme rádi. Každopádně však Havířov byl pro nás těžký oříšek.

Michal Janeček (AZ Havířov): Bylo to hodně vyrovnané utkání. Domácí byli, na rozdíl od nás, v první a druhé třetině důraznější v koncovce. My jsme se gólovou ztrátu snažili dohnat ve třetí třetině, ale už se nám to nepodařilo. Myslím si, že se z obou dvou stran hrál kvalitní hokej. Domácím gratuluji k zisku tří bodů.