Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost zdolal Prostějov i v odvetě, na ledě Jestřábů rozhodla třetí třetina

Starší dorost zdolal Prostějov i v odvetě, na ledě Jestřábů rozhodla třetí třetina
P r o s t ě j o v – Přípravná fáze starších dorostenců HC ZUBR Přerov se již pomalu blíží do cíle. Ve čtvrtek odpoledne tak svěřenci trenérského dua Verlík – Kočara čekal předposlední zápas na ledě Prostějova. Tam Zubři dlouho nedokázali najít recept na překonání soupeřova brankáře a dokonce prohrávali, poté však k obratu zavelel útočník Ivo Blahunek. Těsně před druhou sirénou vyrovnal a pak dalšími góly zkompletoval hattrick. Třetí část Přerovu vyšla a odvezl si výhru z ledu dravců 4:1.
přát., čtvrtek 4.9.2014
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
1:4
(0:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 23. Foltas (Žilka) – 40. Blahunek (Válek), 50. Blahunek (Pochyla, Abrahám), 54. Blahunek (Pochyla, Šťastný), 60. Šťastný (Horký, Pochyla). Rozhodčí: Řehulka – Kučera, Zedník. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 30:28. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Zapletal – Štěrba, Navrátil M., Chujac, Žilka, Kubík, Skácel, Ondroušek, Vystavěl, Kořenek, Lauryn, Foltas, Pluskal, Adolf, Nevřela, Slavotínek, Kuncek, Kutiš
Schneider – Rusňák, Skříček, Klapal, Abrahám, Válek, Gábriel – Heralt, Kubíček, Blahunek – Matuška, Pochyla, Šťastný – Navrátil J., Hotěk, Solař – Zdráhal, Horký

Komentář k zápasu

Úvodní dějství začalo v poměrně vlažném tempu. Jako prvním se ve třetí minutě osmělil domácí celek, ale byla z toho pouze propagační střela na Schneiderovu klec. Do první opravdu velké šance se Prostějov dostal v minutě šesté. Obrovský závar před přerovskou klecí vyvrcholil tyčkou po střele Nevřely.

Přerov se dostával do hry pomalu. O jeho střeleckou produkci se staral především první útok, jmenovitě hráč s číslem 89 na dresu, Jakub Heralt. Ten několikrát vyzkoušel pozornost Zapletala v domácí kleci. Svoji vůbec největší možnost měl v samotném závěru třetiny. Nastřelil však jen tyč branky LHK. A tak se odcházelo do šaten za bezbrankového stavu.

Ten vydržel pouze do třetí minuty prostřední části, kdy domácí tým slavil vedení. Ke střele z levého kruhu se dostal Martin Kořenek a trefil se přesně pod vyrážečku hostujícího brankáře. Za Přerov mohl vyrovnat Blahunek, neprocedil však kotouč přes Zapletala. Jeho chvíle ovšem měly ještě přijít.

V dalším průběhu se hra přelévala a žádný z týmů si nedokázal vytvořit souvislejší tlak. Rozruch přinesl až závěr třetiny. Nejprve se při skrumáži na svém brankovišti několika skvělými zákroky blýskl Schneider. Poté se ke slovu dostal také Přerov a bylo z toho vyrovnání. Po pravém křídle se do útočného pásma protáhl Ivo Blahunek, rychlou kličkou se dostal na střed a propálil prostějovského brankáře. I nyní šly tedy oba týmy do dalšího dějství smírně.

V poslední části se dlouho nic vážnějšího nedělo. První zahrozil ve své přesilovce Prostějov, ale Schneider uhájil nerozhodný stav. Postupem času začal otěže zápasu přebírat tým Zubrů. Jeho převaha nakonec vyústila ve vedoucí branku. Po střele Abraháma od modré se k odraženému kotouči dostal Ivo Blahunek a podruhé rozvlnil prostějovskou síť. Ve třetí třetině měli také diváci možnost vidět na obou stranách po jednom trestném střílení, ale oba zakončující hráči s touto výzvou naložili prachmizerně.

Ve zbytku zápasu už přibývaly góly jen na straně Přerova. Nejprve zkompletoval hattrick Ivo Blahunek, který se neohroženě vrhl do vřavy v brankovišti a doklepl puk do sítě. A sedm vteřin před koncem dal konečnou podobu výsledku Denis Šťastný, který rychle obtočil bránu a zasunul puk za bezmocného Zapletala.