Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost: Zubři byli v úvodu přípravy úspěšní, doma zdolali Frýdek-Místek

Starší dorost: Zubři byli v úvodu přípravy úspěšní, doma zdolali Frýdek-Místek
P ř e r o v – Zápasová příprava již odstartovala také staršímu dorostu, který na domácím stadionu otestoval své dovednosti se soupeřem z Frýdku-Místku. Pro obě družstva to byl úvodní duel, proto se nesl ve znamení celé řady nepřesností. Na góly se tak čekalo dlouho, skóre otevřel až s blížícím se koncem druhé části Heralt a v závěru střetnutí pak Zubři zpečetili své vítězství 3:0 trefami Pochyly a Zdráhala.
přát., středa 13.8.2014
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
3:0
(0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 33. Heralt (Blahunek), 54. Pochyla (Šťastný), 56. Zdráhal. Rozhodčí: Klvač, Lakomý. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 3:0.
Kašpárek – Rusňák, Skříček, Klapal, Válek, Abrahám, Miklík – Heralt, Kubíček, Blahunek – Matuška, Pochyla, Šťastný – Zdráhal, Solař, Horký – Navrátil, Hotěk
Zimmermann (41. Kováč) – Matějka, Carbol, Valíček, Opletal, Kysučan, Palacký, Dubčák, Daron, Kocháň, Strakoš, Brél, Prokop, Kopeček

Komentář k zápasu

Do úvodního dějství aktivněji vstoupili hráči Přerova, kdy už po odehraných 30 vteřinách netrefil prázdnou klec Blahunek. Frýdečtí se poprvé osmělili ve třetí minutě zápasu, a to šancí Darona, kterého však tygřím skokem vychytal Kašpárek v domácí brance. Další minuty se nesly v duchu lehké převahy Zubrů, ovšem Frýdek dokázal kontrovat nebezpečnými protiútoky, především po chybách v rozehrávce Přerovských. Z možností Přerova v první třetině lze vyzdvihnout dva samostatné úniky. Nejprve uháněl sám na Kováče Heralt a v závěru se na brankáře hostí ještě tlačil ze strany Pochyla. Ani jeden však neuspěl, tudíž se šlo do šaten za stavu 0:0.

Druhá třetina začala krátkým náporem frýdecko-místeckých hráčů, Kašpárek v přerovské brance však držel čistý štít. Ve 28. minutě se vyznamenal krásným semaforem, za který sklidil zasloužený aplaus publika. První, kdo změnil skóre zápasu, byl tým Zubrů. Konkrétně v čase 32:00 vymetl pavučiny v levém horním rohu branky hostů Jakub Heralt po nahrávce velmi aktivně hrajícího Blahunka. Srovnáno mohlo být hned vzápětí, to by však frýdecký Matějka nesměl po špatné rozehrávce Přerova trefit tyč domácí svatyně. Zbytek prostřední periody byl spíše pod taktovkou Zubrů, ale žádná další střela již gólem v Kováčově brance neskončila.

Poslední třetinu zápasu začal přerovský tým dvěma oslabeními, ale poměrně snadno se svěřenci trenérů Verlíka a Kočary ubránili. Ve 47. minutě se do úniku dostal Kubíček, který zvolil forhendový blafák, ale na brankáře Frýdku si nepřišel. Přesně v polovině závěrečného dějství se dostala do tlaku první lajna Zubrů ve složení Blahunek, Kubíček, Heralt. Své šance však nevyužila a Přerov málem hned pykal. Ke střele se totiž dostal hostující Palacký, skvěle ho však vychytal domácí brankář.

V čase 53:22 se přes dva hráče Frýdku dokázal prokličkovat Šťastný, který následně přihrál kotouč před branku, kde jej do poloprázdné klece doklepl Michal Pochyla. Frýdek se poté pokoušel alespoň o snížení nepříznivého stavu. Vrcholem jeho snahy byla šance Matějky, který ale svou možnost zahodil. Tím posledním, kdo pohnul stavem zápasu, byl přerovský Tomáš Zdráhal, který nabruslil do útočného pásma a vystřelil z poměrně velkého úhlu. Puk prošel pod betonem frýdeckého gólmana do branky. Zápas skončil výsledkem 3:0 a nutno podotknout, že zcela zaslouženě. Přerovský tým měl po většinu hrací doby navrch, a navíc byl podpořen jistým výkonem dobře chytajícího Kašpárka.