ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Fantazie! Mladší dorost Zubrů přešel přes Havířov a postoupil na Mistrovství republiky

Fantazie! Mladší dorost Zubrů přešel přes Havířov a postoupil na Mistrovství republiky
H a v í ř o v – Vynikající počin, paráda, nádhera. Tyto pojmy přesně sedí na to, co dokázali mladší dorostenci Zubrů. V extraligovém semifinále vyřídili soupeře z Havířova ve dvou zápasech a vybojovali si účast na mistrovství republiky v Ostravě! Pro svůj sen si Přerov došel na ledě AZetu, kde zásluhou vynikajícího výkonu brankáře Postavy a trefy obránce Rašky zvítězil 3:2 po prodloužení.
SF2, úterý 27.3.2018
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
2:3p
(1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Pavlačka (Čempel), 25. Pavlačka – 2. Fencl (Hanák), 56. Petr (Zeman), 63. Raška (Postava). Rozhodčí: Koziol – Vengřín, Bartek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 228. Střely na branku: 30:22. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Ludvík (2. Nowak) – Topolanský, Černý, Koubek, Dabrowski, Zmarzlák – Pavlačka, Jedlička, Čempel, Mastič, Bochnak, Adámek, Zapletal, Szturc, Byčkov, Horváth
Postava – Raška, Zábranský, Holík, Zeman, Gréč – Kolařík, Ministr, Fencl, Petr, Kleniar, Kuncek, Hanák, Tarnoczy, Šilhavý

Komentář k zápasu

Hosté bleskově otevřeli skóre, když střela Jana Fencla z pravé strany cinkla o bližší tyč a skončila v síti. Tato branka také znamenala konec zápasu pro domácího brankáře Ludvíka, kterého nahradil Nowak.

Jenže tato rána domácí hráče neskolila, hráli dál svou trpělivou hru a v 10. minutě zásluhou šikovné teče Martina Pavlačky vyrovnali. Krátce na to mohl poslat Zubry znovu do vedení Ministr, ale jeho ránu pod horní tyč Nowak bravurně lapil.

Stejný hráč měl na holi druhou branku Přerova i v 15. minutě, kdy pálil do odkryté branky, ale Nowak vytáhl fantastický zákrok a tutovku zhatil. Do konce třetiny už se nic mimořádného nestalo a tak platil stav 1:1.

Druhá třetina patřila domácím hráčům, kteří šli zásluhou využité přesilovky ve 25. minutě do vedení. Šťastnou branku zaznamenal Martin Pavlačka, který hledal spoluhráče a puk si srazil do vlastní branky jeden z hráčů Přerova.

Ve 30. minutě po závaru před Postavou mohl pálit do odkryté branky Bochnak, ale promáchl. Další velkou šanci měl AZ ve 37. minutě, když se Čempel mohl dostat do brejku, jenže puk letěl příliš rychle. Domácí útočník neměl šanci jej stihnout a tak nakonec skončil v brance on sám, když nestačil zabrzdit před vyjetým Postavou, přes kterého přepadl.

V závěru třetiny pomohla hostům k tlaku přesilovka, ale vyrovnání se v ní nedočkali. Po čtyřiceti minutách vedl AZet 2:1.

Ve třetí části měli domácí hráči velké množství šancí a většinu času kontrolovali hru. Jenže ve 45. Adámkovu střelu do poloodkryté branky zastavila vyrážečka Postavy. Ve 47. minutě se podobně vedlo Byčkovovi a o dvě minuty později neuspěl Adámek v samostatném úniku.

Všechny tyto neúspěšné akce budou domácí dlouho mrzet, protože hosté v 56. minutě zásluhou přesné teče Filipa Petra vyrovnali. Ve zbytku třetiny si oba týmy hlídaly hlavně obranu a tak utkání dospělo do prodloužení.

To trvalo jen dvě minuty a čtyřicet jedna vteřin, když převzal puk přerovský Lukáš Raška, projel do útočného pásma a přesnou střelou pod víko rozhodl o vítězi zápasu a celé série.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil (HC AZ RESIDOMO Havířov): Věděli jsme, že dneska máme zápas o všechno, pokud prohrajeme, končí nám sezóna. Taky se tak stalo, ale myslím si, že kluci zápas odmakali. V průběhu zápasu jsme získávali jasnou převahu, ve druhé a třetí třetině jsme si vytvořili spoustu šancí, byly tam samostatné nájezdy, tyčky. Nedali jsme skoro nemožné a nějaké čtyři minuty před koncem nám přišel trest. Šli jsme do prodloužení, kde jsme udělali hrubou chybu, soupeř ji potrestal a sezóna tak pro nás končí. Já jsem na to mužstvo hrdý, celkové hodnocení udělám s odstupem, až mi trochu vychladne hlava.

Pavel Neumann (HC ZUBR Přerov): První třetina byla velmi vyrovnaná, nervózní a opatrná z obou stran. Ve druhé třetině soupeř převzal iniciativu, dal gól z přesilové hry, většinu třetiny tlačil a snažil se rozhodnout. My jsme ty klíčové momenty ustáli, výborně zachytal Postava a ve třetí třetině už to bylo lepší. Hra se vyrovnával, na konci jsme dali ten vysněný gól na 2:2 a v prodloužení se nám podařilo rozhodnout.