ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Vstup do kvalifikace se podařil na výbornou, starší dorost doma vynuloval Jablonec!

Vstup do kvalifikace se podařil na výbornou, starší dorost doma vynuloval Jablonec!
P ř e r o v – Starší dorostenci na domácím ledě rozehráli kvalifikaci o extraligu a do klíčové části sezony vykročili pravou nohou. Úvodní souboj s Jabloncem měli Zubři od začátku ve své režii a z velké převahy se v prvním dějství třikrát prosadili. I v dalším průběhu byli Přerované mnohem více aktivní a nasypali do jablonecké klece ještě tři góly navrch. Zato domácí brankář Machač zůstal nepřekonán. Hattrickem se na vítězství 6:0 podílel Miroslav Skopal, Jakub Navrátil k dvěma gólům přidal stejný počet asistencí. Kvalifikace pro Zubry pokračuje v pátek 23. března na ledě ústeckého Slovanu.
KVAL1, středa 21.3.2018
HC ZUBR Přerov - HC Vlci Jablonec nad Nisou
HC ZUBR Přerov - HC Vlci Jablonec nad Nisou
6:0
(3:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Skopal (Navrátil), 12. Navrátil, 17. Skopal (Navrátil, Gorás), 35. Navrátil (Kopeček), 37. Skopal (Kopeček), 54. Vlček (Nesrsta). Rozhodčí: Fiala – Hanzlík, Ganger. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 388. Střely na branku: 49:19. Průběh utkání: 6:0.
Machač – Kopeček, Tischer, Svozil, Vohrabal, Koudela, Peluha, Nesrsta, Vlček – Kuba, Skopal, Navrátil, Ministr, Tarnoczy, Wolf, Frolek, Mynář, Knápek, Šimanský, Gorás, Komačka
Vích (37. Hrstka) – Havlíček, Kačo, Málek, Pilek, Šuráň, Vlad, Zeman – Benda, Daněk, Hlister, Koula, Kulda, Litera, Mocek, Poljak, Šíp, Virág

Komentář k zápasu

Zubři rozehráli duel s Jabloncem skvěle. Brzy získali přesilovku a její využití bylo bleskové. Navrátil našel u tyče volného Miroslava Skopala, proti jehož zakončení se brankář Vích nestačil přesunout. O chvíli později měl na druhé straně šanci Daněk, ale Machač proti zakončení zblízka vymrštil lapačku.

Další minuty už jasně patřily Přerovu, který hrozil nejen při hře v pěti, ale také v oslabení. Obrovskou soupeřovu chybu sice nejprve z brejku Komačka nepotrestal a pak výborně najetý Navrátil zakončoval nad, ale v další jablonecké přesilovce už to bylo 2:0 pro Zubry. Jakub Navrátil udělal tentokrát Víchovi kličku a zavěsil. Zvýšit pak mohl Ministr, kterému skvěle naservíroval puk zpoza brány Tarnoczy, ale prosadil se až Miroslav Skopal, jenž si počínal před Víchem důrazně.

Zkraje druhé části se hrálo bez větších šancí, taktovku však stále drželi domácí. Ve 28. minutě se do obrovské příležitosti dostal Skopal, ale Vích na prudké zakončení nastavil lapačku. Hosté nedokázali nic vymyslet, a to ani během přesilovky, za což je Přerov dokonale ztrestal. Na 4:0 zvýšil Jakub Navrátil, který si drze najel před Vícha a zakončil k tyčce.

Pátý gól přidal zakrátko z dorážky Miroslav Skopal, který tím nejenže zkompletoval hattrick, ale navíc vyhnal Vícha z brány. Po čtyřiceti minutách tak Zubři vedli už 5:0.

Agilní Skopal byl při chuti i na startu třetí „dvacky“. Prošel přes dva jablonecké hráče, ale pokus protlačit puk mezi betony brankáře Hrstky nevyšel. Machač příliš práce neměl, ve 45. minutě však musel řešit dělovku Pilka. Další momenty se nesly ve znamení vyloučení a Přerov jednu z přesilovek dokázal využít. Odražený kotouč se při zmatku před bránou dostal na hůl Ondřeje Vlčka, který neměl problém trefit poloprázdnou klec.

Jablonec se mohl v závěru dočkat alespoň čestného úspěchu, ale ani krátkou přesilovku pět na tři nedokázal využít. Machač se při šanci Šípa skvěle položil a ránu Šuráně schoval do lapačky. Starší dorost Zubrů tak zvítězil jasně 6:0 a připsal si první tři body do tabulky kvalifikace.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Pomohli jsme si rychlým gólem v přesilovce. Do konce první třetiny jsme svou převahu zúročili ještě dvěma góly, i když prosadit jsme se mohli i vícekrát. Hráče jsme stále nabádali k aktivní hře. Ve druhé třetině jsme sice dali dvě šťastné branky, nicméně do vedení 5:0 jsme šli zaslouženě. Soupeř si vzal time-out a chtěl hrát agresivněji, s čímž jsme se zvládli vypořádat. Třetí část byla v naší režii, jen mě mrzí naše zbytečná vyloučení v závěru. Koncentrace v takovém zápase musí být stoprocentní po celých 60 minut. Každopádně jsme podali dobrý týmový výkon. Chtěl bych poděkovat našim skvělým fanouškům za to, že nás neúnavně povzbuzovali. Jsme moc rádi za jejich podporu.

Jindřich Zeman (HC Vlci Jablonec nad Nisou): Do utkání jsme vstoupili velmi nervózně. To vyústilo v obrovské chyby, navíc od našich zkušených hráčů, které soupeř trestal. Na druhou stranu je třeba přiznat, že Přerov ukázal vysokou kvalitu a byl jasně lepší. Konečný výsledek 6:0 přesně odpovídá průběhu hry.