Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost bere další tři body, výhrou v Opavě uzavřel první polovinu nadstavby

Starší dorost bere další tři body, výhrou v Opavě uzavřel první polovinu nadstavby
O p a v a - Čtrnáct duelů uběhlo jako voda a nadstavbová část Regionální ligy staršího dorostu je ve své polovině. Zubři tuto pasáž podtrhli vítězstvím, s Opavou si totiž poradili také na jejím kolbišti. Po první tercii vedl Přerov o jeden gól a ve druhé svého soka definitivně zlomil dalšími třemi trefami. Domácí se dokázali prosadit až v závěru, nelichotivé skóre ovšem upravili jen kosmeticky. Druhou půli nadstavby zahájí starší dorost v pátek 2. února ve Valašském Meziříčí.
28.kolo, neděle 28.1.2018
HK Opava - HC ZUBR Přerov
HK Opava - HC ZUBR Přerov
1:4
(0:1, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 52. Klíma (Raček, Bílý) – 13. Gorás (Nesrsta), 23. Frolek (Komačka), 28. Frolek (Komačka), 29. Gorás. Rozhodčí: Velčovský – Barteček, Janoško. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 0:4, 1:4.
Lamla (28. Fichna) – Pachula, Kroček, Kažimír, Zouhar, Kovačič, Raček, Pělucha, Klíma, Pieczonka, Fědor, Adamczyk, Bitomský, Bílý, Buršík
Machač (29. Kocák) – Kopeček, Tischer, Svozil, Vohrabal, Koudela, Peluha, Nesrsta, Vlček – Ministr, Knápek, Wolf, Frolek, Mynář, Mrázek, Krul, Šimanský, Gorás, Komačka, Navrátil, Skopal

Komentář k zápasu

Zubři začali na půdě Opavy aktivně. Po průniku Goráse a nadějné šanci Navrátila ale museli do oslabení. V něm nejprve Machače ohrožoval Klíma a zakrátko také z těsné blízkosti Adamczyk. Machač obě šance domácích pochytal a přesilovka se záhy otočila na druhou stranu. Byla dokonce čtyřminutová, protože Pělucha zasáhl Navrátila nepříjemně v obličeji vysokou holí. Zubři sice často stříleli, ale gólový efekt neměla ani jedna rána.

Krátce po přesilovce se ale Přerovu přece jen podařilo skórovat. Tomáš Gorás se dostal s pukem mezi kruhy a povedenou ranou o horní tyčku překonal brankáře Lamlu. To jeho protějšek Machač zůstal nepřekonán i po rychlé akci Kovačiče s Buršíkem, a tak si z první „dvacky“ nesli Zubři vedení 1:0.

Také druhou třetinu otevřeli lépe Hanáci, navíc začali být produktivní. Ve 22. minutě se krásně až před Lamlu prokličkoval Roman Frolek a střelou navýšil vedení Zubrů. Hned po chvíli mohl zkorigovat stav domácí Bílý, ale Machač pokryl jeho ránu a opět se tak radovali modrožlutí. Znovu to byl Roman Frolek, jenž tentokrát vystřelil z kruhu a Lamla nepříliš prudký kotouč podcenil.

V bráně jej vystřídal Fichna, který si ale kvůli obrovské minele udržel čistý štít pouhou minutu. Jeho nepovedenou rozehrávku za bránou vystihl Tomáš Gorás, pro kterého už nebyl problém trefit odkrytou klec. V téže minutě došlo i na střídání v brankovišti Zubrů, kde Machače nahradil Kocák. Navýšit skóre poté mohl Navrátil, ale napoprvé zakončil jen do brankáře a při druhé šanci přestřelil. V závěru druhé třetiny neuspěl ani Svozil, který se dostal do brejku a snažil se Fichnu přelstít kličkou.

Ve třetí periodě se nejprve do útoku pustili domácí, avšak Kocák nepovolil skórovat jak Klímovi, tak i Pieczonkovi. Na druhé straně to znovu zkoušel Navrátil, jeho dělovka však mířila těsně vedle. Opava byla dlouho gólově na nule, ale osm minut před koncem už to dokázala změnit. Kamil Klíma prošel důrazně před Kocáka a zavěsil pod horní tyčku.

Přerované mohli v závěru soupeři znovu více odskočit, ale proti byla konstrukce brány, konkrétně levá tyč. Tu totiž hned ze dvou obrovských šancí orazítkoval Navrátil. Nic to ale nezměnilo na tom, že Zubři ukořistili v Opavě další tři důležité body.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): V Opavě se nikdy nehraje dobře, proto jsme rádi, že jsme tento zápas zvládli. Měli jsme spoustu šancí a ve druhé třetině se nám podařilo několik z nich proměnit. Šli jsme tomu naproti a převaha byla na naší straně. U třetího i čtvrtého gólu nám pomohla chyba brankáře a tam se utkání zlomilo. Ve třetí třetině jsme dali prostor všem hráčům a dovedli už bez problémů zápas do vítězného konce. Je to příjemné, ale čeká nás ve druhé půlce nadstavbové části ještě spousta práce.