ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Starší dorost si vyšlápl na dalšího favorita! Opava dostala od Zubrů sedm branek

Starší dorost si vyšlápl na dalšího favorita! Opava dostala od Zubrů sedm branek
P ř e r o v – Loňský rok zakončil starší dorost vítězstvím v Porubě a ten nový otevřel domácím skalpem dalšího velkého favorita! Souboj s Opavou sice na začátku góly nepřinesl, ale ve druhé třetině se skóre už měnilo pravidelně. A především díky Zubrům, kteří v prostřední tercii zacílili přesně hned čtyřikrát. Dramatický závěr pak bojovně hrající Přerov nepřipustil, naopak přidal další tři góly a vysoko zvítězil.
21.kolo, pátek 5.1.2018
HC ZUBR Přerov - HK Opava
HC ZUBR Přerov - HK Opava
7:2
(0:0, 4:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 25. Vlček (Mynář), 25. Šimanský (Frolek, Nesrsta), 33. Komačka, 36. Ryšavý (Gorás, Wolf), 47. Gorás (Vlček, Mynář), 47. Wolf (Ryšavý), 55. Tischer (Svozil, Krul) – 21. Pieczonka, 27. Pělucha (Bitomský, Pieczonka). Rozhodčí: Cik – Doležel, Holibka. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 95. Střely na branku: 37:21. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 7:2.
Machač – Tischer, Svozil, Nesrsta, Kopeček, Koudela, Vlček, Vohrabal, Peluha – Ryšavý, Wolf, Gorás – Frolek, Šimanský, Komačka – Mynář, Ministr, Krul – Mrázek, Foltas, Kuba
Fichna – Pachula, Kroček, Kažimír, Zouhar, Kovačič, Raček, Pělucha, Klíma, Hymlárová, Bjurkland, Pieczonka, Adamczyk, Bitomský, Bílý, Buršík

Komentář k zápasu

Jako první se šancí uvedla Opava, střela Bitomského však minula Machačovu klec. V dalších minutách pak byli častěji před bránou Zubři, ale také neúspěšně. Dělovka Svozila v přesilovce skončila mimo, stejně jako Krulova teč rány Vlčka. Série nevyužitých šancí pokračovala v 11. minutě, při početní výhodě Slezanů, kdy pálil Kroček a zejména pak během krátké přesilovky Zubrů pět na tři. Ani s touto možností domácí nenaložili dobře, a tak byl po úvodním dějství stav bezbrankový.

Po změně stran už se ale na gól dlouho nečekalo. Uběhlo jen pětatřicet vteřin, když Zubři chybovali při rozehrávce a osamocený Jan Pieczonka otevřel skóre. Přerované se snažili odpovědět, což se jim brzy podařilo. A navíc góly byly během krátké chvíle hned dva! Nejprve se z prudké dorážky prosadil Ondřej Vlček a za sedmatřicet vteřin David Šimanský parádně tečoval pod horní tyč Frolkovu střelu.

Ovšem také Opava si s gólovým mankem poradila dobře. Ve 27. minutě zůstal mezi kruhy volný Šimon Pělucha, jehož první ránu sice Machač vyrazil, ale další už znamenala vyrovnání na 2:2.

Těsně po půli byl přerovský gólman znovu v pohotovosti. Raček s Klímou mohli vrátit Slezany do vedení, ale skvělý zákrok Machače jim pokazil radost. Přerov poté pykal za faul a nabídl tak Opavě možnost přesilovky, jenže udeřilo na druhé straně. Hned po buly totiž hostující obraně ujel Petr Komačka a vymetl pavučiny v růžku Fichnovy brány.

Další průběh druhé třetiny pak zbrzdil střet Kopečka a Bitomského vedle opavské střídačky, který nevydrželo jedno z plexiskel, a tak se zbylých sedm minut dohrávalo po úpravě ledu. Pro Zubry byla nečekaná přestávka příznivá. Krátce po ní se totiž dostal do šance Martin Ryšavý a z dorážky zvýšil na 4:2.

V úvodu třetí části museli Přerované čelit oslabení, ve kterém Machače prověřil Bitomský, ale svůj tým k Zubrům nepřiblížil. To domácí naopak zasadili svému soupeři další dva údery. Ve 47. minutě si dobře najel Tomáš Gorás a Fichna na jeho kličku nestačil, zakrátko pak zůstal před bránou volný Petr Wolf a přesnou střelou rozradostnil Zubry už pošesté.

Opava ještě mohla vykřesat sedm minut před koncem malou naději, ale Machač si s únikem Bjurklanda poradil. Přerov poté už kontroloval hru a navíc přidal ještě sedmou branku. Od modré čáry vypálil Robin Tischer a trefil se přesně k pravé tyči. Starší dorost Zubrů tak zapsal další výhru a je stále v čele nadstavbové skupiny.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): První třetina byla spíše taková vyčkávací, nikdo nechtěl udělat nějakou větší chybu. Ceníme si toho, že jsme po inkasovaném gólu v úvodu druhé třetiny rychle stav otočili a odpověděli jsme pak i na druhý gól soupeře dokonce v našem oslabení. Ukázalo to velkou bojovnost a velké odhodlání týmu, který si šel za vítězstvím. Soupeři jsme pak nepovolili něco s výsledkem udělat a navíc jsme ještě přidali další góly. Jsme spokojeni, protože Opava je velice silný a houževnatý soupeř, ale tento výsledek nelze přeceňovat. Je před námi ještě spousta zápasů, proto musíme jít s pokorou krůček po krůčku dál.

Martin Repper (HK Opava): Chci pogratulovat Přerovu k vítězství, jeho výkon byl výborný. Nevím proč, ale trochu jsme v zápase tahali nohy. Nebylo to z toho důvodu, že bychom byli nějak přetrénovaní, spíše jsme byli vyhoukaní, protože jsme potkali poprvé. Základ byl v tom, že jsme málo bruslili a napadali. Určitě máme na víc. Myslím si, že se zápas lámal ve druhé třetině za stavu 2:2, kdy jsme měli několik vyložených šancí, které jsme neproměnili. Soupeř tam potrestal naše chyby. Ve třetí třetině jsme paradoxně začali trochu hrát to, co bychom hrát měli, ale už to na zvrat nestačilo. Musíme se z tohoto zápasu poučit. Soutěž je ještě dlouhá, takže z této porážky neděláme žádnou vědu a jdeme dál.